Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sirotka – nekaj ne razumem.

Sirotka – nekaj ne razumem.

Sporekli sva se s sodelovko, namreč slednja trdi, da je sirotka bazična, a mi dotično ne gre ravno v glavo, kako je lahko bazična, ko pa se jo pripravi tako, da se jo bodiso ročno skisa, bodisi z dodatkom kot je kis, jogurt.

Tudi razni diplomirani zdravilci ter zdravilne spletne strani trdijo, da je sirotka bazična, pa res ne vem od kje.

Kje pa diplomirajo zdravilci? Na šamanskem faksu na Havajih?

tudi kisla stvar je baje lahko bazična….
sicer pa: diplomirani zdravilci si pogosto nadanejo takšno ime, da bi se ljudem zdeli strokovna avtoriteta, čemprav niso diplomirali iz ničesar razen iz praznih marnj. Mogoče so šli na kakšen tečajčič, ampak od kdaj je to diploma?
Diplomirani strokovnjaki s področja prehrane se šolajo na Biotehniški fakulteti (živilstvo), Fakulteti na Primorskem (dietetika) ali pa na višješolskih programih živilstva. Nasvete prav tako dajejo lahko zdravniki.

Sem dobila ph podatek in še tista sladka sirotka ima dotični ph od 6.6 do 5.6, prav kisla sirotka pa manj kot 5.

http://med.over.net/forum5/read.php?177,6602090

http://www.holist.eu/alkalize.html
“Sirotka = rahlo alkalna”; ph pod 7 pa res ni rahlo alkalno.

http://www.bioresonanca-kk.si/kandida.html

“Sirotka ali koncentrat mlečnega seruma je tekočina, ki nastane z mlečnokislinskim vrenjem Ne vsebuje beljakovin, niti maščob, temveč dragoceno bazično desnosučno mlečno kislino, minerale – kalcij, kalij, natrij, fosfor, magnezij in sledove mangana. Mlečna kislina ovira razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni, na primer gnilobne bakterije, bolezenske klice in glive, ki motijo normalno delovanje črevesja.

Hm, in kakšna je ta bazična desnosučna mlečna kislina?

Jaz imam občutek, da je ena oseba nekje na internetu naredila copy-paste bio/kemijskih lastnosti ter učinkovin sirotke, vmes dodala še bazično in od takrat naprej potem kar razni dr. energetiki ter ostale šund revije vseskupaj nekritično kopirajo. Sodelovka zgleda tudi …

Si že slišala za zakisanost telesa? Tukaj ti pomaga sirotka, ki v telesu deluje bazično, tako kot recimo najbolj kisla limona.

Za kaj vse uporabljate sirotko in zakaj je dobro. Imam jo dovolj, malo jo spijem, malo uporabim za testo za kruh ostalo zavržem. Koliko jo je dobro spiti, oziroma za kaj jo lahko še uporabljam.

Zakisanost. Bolj se gre za to, da deluje razstrupljevalno, morda nastane kakšen metabolni produkt, ki v osnovi deluje “bazično”. Limnona, specifično, ima veliko vsebnost vitamina C, a po drugi strani je njena kislina zelo jedka, zelo razi sklenino zob. Limonin sok ima ph okoli 3.

Skratka, do sedaj še nisem naletela na preverljive dokaze, da učinkovina deluje bazično. Naletela pa sem na kup “strokovnjakov”, ki kar od nekje privlečejo tezo, da nekaj deluje bazično, ko pa v osnovi je ravno obratno. Zanimovo, da to govorijo razni bioenergetiki, etc.

http://www.zdravstvena.info/preventiva/sirotka-zdrava-sirotka-sirotke-beljakovine-sirotke-zdravljenje-sirotka.html

Je kar zanimivo napisano. Doma je naredimo iz domačega mleka, ko delamo skuto; ga nič ne kisamo, mu pa dodamo 4 žličke domačega kisa. V teh poletni časih ga spijem, osebno, tudi do 1 litra na dan. Pred tekom se počutim veliko bolj osvežajoče, kot če bi pila samo H2o.

New Report

Close