Sirov burek
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sir&ID=128
Sicer recepta še nisem preizkusila, ampak velikokrat delam po receptih, ki jih dobim na tej strani in do zdaj (*trk*, *trk*, *trk*) se mi je še vse zelo dobro posrečilo. Sporoči, če bo uspelo 🙂 LP
Živjo!
Jaz delam sirov burek po naslednjem receptu (mere so približne):
Nadev: 1 jajce
0,5 kg skute
1 kisla smetana
1 navaden jogurt
sol
Testo kupim in sicer ga potrebujem za to količino nadeva slabo kilo (Pečjak v rolci, ali podoben).
V posodi stopim margarino- cca 2 žlici. V namazan pekač polagam vsaj po dve (lahko tudi tri) plasti testa, jih malo zgubam in pokapljam z stopljeno margarino. Potem nadev in spet testo dokler pač kaj imam. Na vrhu tudi namažem (malo) z margarino. Pečem ga potem cca 20 minut do pol ure na cca 200 stopinj.
Ko je že lepo rumeno, zalijem burek s slano prevreto vodo, v kateri raztopim tudi pol žlice margarine in pustim v pečici še cca 5-10 minut, toliko da izpari ta voda. Zalijem s toliko vode, da je burek skoraj cel v vodi.To zalivanje je zaradi tega, da burek ni suh, saj se testo napije vode.
Meni po tej varianti vedno uspe, in tudi družina ga zelo rada je ( ker ni masten).
Količine in sestavine tudi prilagajaš okusu.
Lahko pa na enak način narediš tudi mesnega, s tem, da mora biti meso spraženo že na tri čertrtine.
Lep pozdrav
Ina