Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sirup iz bezgovih jagod

Sirup iz bezgovih jagod

Zanima me kako ga naredite? Oziroma samo razmerje količin voda:jagode:sladkor:limona ali citronka

Sem pregledala prav vse recepte na netu, pa so zelo različni. Ne vem katerega naj delam, da mi bo obstal in ne bo zavrel v steklenici.

Lepo prosim, če mi lahko poveste razmerje količin, tista ki ga dela in se ji ne pokavari čez zimo.

Jaz ga delam tako kot ga je pripravljala moja stara mama.

Sirup iz bezgovih jagod
Potrebujemo: dva litra zrelih črnih bezgovih jagod brez pecljev + 1 kilogram sladkorja.
Priprava: Zrele bezgove jagode pustimo en dan stati v posodi, da se izcedi sok, najbolje na toplem. Nato to precedimo. V posodi skuhamo kilogram sladkorja in sok, ki smo ga iztisnili iz bezgovih jagod. Kratko povremo, približno 8 minut. Vroč sirup nalijemo v steklene stekleničke, ki smo jih dobro umili. Pokrijemo jih z odejo ali ovijemo v časopis, da se počasi ohlajajo.
Iz sirupa iz bezgovih jagod pripravimo odličen čaj: dve žlici sirupa damo v zavreto vodo in čaj je pripravljen.

Fuj no!!!!

Ti kar še naprej pij kupljene bio eko in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naravne sokce … LOOOOOOOL, mi bomo pa tale fuj! :))))

New Report

Close