Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sirup iz smrekovih vršičkov

sirup iz smrekovih vršičkov

Spominjam se, da so mi kot otroku kadar sem kašljala dajali sirup iz smrekovih vršičkov. Tudi sama bi ga rada pripravila, pa ne vem kako. Mogoče mi lahko kdo pomaga z nasvetom?

Nisem sigurna, kako se ta zadeva natacno pripravi (tudi meni so dajali isto), a kolikor vem (mislim), je treba nabrati vrsicke ze ko so lepo svetlo zeleni (mladi), potem se pa posujejo s sladkorjem… Mislim da… Bom pa se mamo doma vprasala, ona bo ze vedela.

Jaz to delam vsako leto. Nabereš zelo majhne smrekove vršičke in nato izmenično daješ pest vršičkov in pest sladkorja v steklene kozarce. Kozarce popolnoma napolniš, fino potlačiš in zapreš z pokrovčkom. Kozarce postaviš na sonce, da se naredi sirup—->cca 1-2 meseca. Sirup potem precediš in daš v stekleničke za sirup.

Lp

Ja, tudi jaz jih nabiram….Sicer ne nabiram čisto majcenih in tudi sladkorja dam več kot vršičkov, ker so smrekovi grenkejši kot npr. trpotčevi, ki so takoooo sladki… Pa zunaj jih pustim “le” tri tedne.
Moji otroci so nori na te sirupe…..Priporoča pa jih tudi pediatrinja!

lp in čim manj kašljanja, Mateja*

Lepa hvala vsem za odgovore in lep pozdrav!

Anja

Am… a ni sladkor nezdrav, zlasti za otroke???

kako pa narediš trpotčev sirup?

New Report

Close