Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sirup Naprosin – enak sirupu Nureflex – enako svečke Vultaren

Sirup Naprosin – enak sirupu Nureflex – enako svečke Vultaren

Dajte mi prosim pomagat: ali so te tri zgoraj našteve sestavine enake – torej, če vse deluje protivnetno.

Vem, da je za zmanjšanje telesne temperature in proti bolečinam, ampak mene zanima protivnetno delovanje.

Pogosto imamo vneta ušesa. Dobivamo antibiotik na antibiotik. Otrok je star 2 leti in vem, da sem pri hčeri včasi dala sirup Naprosin (ki ga sedaj ne delajo več v SLO) in tako v začetni fazi zatrla vnetje, da ni šlo naprej.

Danes so mi rekli, da so Vultaren svečke enako analgetiki, seveda pa niso priporočljiva, je pa v Avstriji sirup Nureflex ali pa Ibuprofen, ki je enak..

A se kdo kaj spozna???

Pa ne bi ti to v lekarni vprašala ali pa pediatra? Misliš, da je par laikov, ki MISLIJo da vedo, dovolj zanesljivih? Ne se hecat!

Mi naši vedno damo, ko se začne z bolečinami v ušesu, VOLTAREN svečko. Nam je tako predpisal Dr. za ušesa,nos in grlo. Je rekel, da je Voltaren protivnetno zdravilo pa še bolečino odpravi!

Ja kako pa veš pri otroku, da gre za uho, če še ne zna govorit….moj se recimo prijema za uho…

Potem pa ti drugega ne preostane, kot da greš k pediatru!
Če se samo prijema, še ni nujno, da ga boli! Če je tudi bolj jokav, ali ima vročino, … potem bi jaz šla raje na pregled!
Ampak to je samo moje mnenje! 🙂

Meni je pediater ob zadnjem “rahlem” vnetju ušes tudi svetoval, naj v Avstriji nabavimo sirup Ibuprofen, ki deluje tudi protivnetno. Torej za primer ko še ni za antibiotik.

Voltaren jaz dajem izjemoma, ko je zares visoka vročina (blizu 40) in se je ne da zbiti s paracetamolom in hladilnimi kopelmi. Za ušesa še nisem nikoli dala – še nisem slišala, je pa res da otroka nimata pogostih težav z ušesi.

Naprosin vsebuje učinkovino naproksen (naprosin, nalgesin …), nureflex vsebuje ibuprofen (kot brufen …), voltarten (kot naklofen …) vsebuje diklofenak. Torej ne gre za eno in isto zadevo, vse tri pa znižujejo vročino in odpravljajo bolečino.

Ja, nureflex ali ibobrufen sta enaka voltarenu.

no pediater ti naj napiše enakovreden sirup Naprosynu. vem da je Proxen saft, ki ga dobiš v A enakovreden. če rabiš bel Rp ali ne ne vem, meni ga vedno napiše. daješ pa po shemi ki jo napiše pediater ali pa po tisti ki je napisana v navodilih za uporabo.

New Report

Close