sirup prospan
16mesečniku sem danes začela dajati prospan, ker od včeraj kašlja,najbolj
ponoči.V navodilih piše trikrat na dan po eno čajno žlicko, pa me zanima če
mu ga dam tudi zvečer, da ne bo še bolj kašljal ponoči? Kaj še dajete svojim otrokom, ko imajo poln nos in kašljajo (razen fiziološke)? Vročine nima. Hvala za nasvete! Lp
prospan je za izkašljevanje, zato mu ga zvečer ne smeš dajati! prospan nekako “sili” na kašelj, olajšuje kašljanje, spodbuja nastajanje sluzi. meni je zdravnica rekla, naj prospan dam najkasneje tri ure pred spanjem!
tako da mi prekticiramo naslednje: čez dan prospan (res pomaga pri izkašljevanju), zvečer panatus ali sinecod.
nos mu pucam s sterimarjem ali aquamarisom.
Prospan je za moje pojme dobra izbira, zvečer pa sem ga dajala cca. 0,5 do 1 uro pred spanjem, da se je ta čas otrok že izkašljal.
Zelo priporočljivo je tudi, da ležišče malo dvigneš tako, da pod jogi podložiš zvito odejo ali kaj podobnega…
Vladka
Ojla, moja dva sta sicer že večja, čez dan dajem sirupe za izkašljevanje, preden gresta pa spat, pa kakšen sirup za za umirjanje kašlja.
Že kar nekaj let uporabljamo kremo iz materine dušice firme **** za pomirjanje. Namažem po prsih in hrbtu. Krema je super.
Pa še to, v primeru hudega kašlja na strani, kjer ima otrok glavo, podložim jogi, da preprečim draženje dihalnih poti.
Lp.