Sirup za boljši apetit
Pa morda veš, kaj je razlog, da noče jesti? Je recimo hrano, ki jo skuhajo v vrtcu, doma pa ne? Tudi sama imam doma precej neješčega otroka. Pri 3 L smo komaj prišli na 13 kg. Včasih je normalno, nato pa par dni kot en piščanček. In ni nobene logike. Recimo tudi svoje najljubše jedi, ki jo sicer obožuje, ne bo jedla takrat, ko se odloči, da ne je. Začaran krog.
No, mi smo to rešili na ta način, da sem se nehala sekirat. Baje otrok po fazi intenzivne rasti potrebuje manj hrane. Jaz sem ji pozimi dajala Pikovit in se je malo poznalo, par dni je jedla, pol pa spet ne. Kakšnega bistvenega izboljšanja ni bilo.
Pomembno je, da tisto kar poje, kvalitetna hrana. Da ne je samo praznih kalorij. Sicer pa pri nas pomaga tudi sprememba okolja; npr. v samopostrežni restavraciji vedno je! Čeprav ti verjetno nisem odgovorila na zastavljeno vprašanje, želim povedati, da je zadovo možno spremeniti tudi z raznimi fintami, kot obisk babice, kjer naša ponavadi poje več kot doma (ne se sekirat, če ne je tvoje hrane, kaj pa tako majhen otrok ve, kdo je dobra kuharica), raznimi štosi, kot npr juhica z zvezdicami, dekorativno narezana zeljenjava, če ne je navadne. Štosi, skratka. To pali pri nas, da ima vsak grižljaj svojo zgodbo.
Pri nas pa tudi zelo pomaga, če ji dovolim, da soustvarja obrok. Če “sama” kuha raje poje.
Pa dober tek.