Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šiša

Šiša

Moj osnovnošolec pravi, da njegovi sosšolci kadijo šišo.
Meni nekaj ni jasno (ne mislim na kajenje in starše in ali moj kadi ali ne, pustimo zdaj to), vem da je šiša vodna pipa in da je to kot ena napravica in mi ni jasno, kako to prešvercajo v šolo in kako to prešvercajo doma? Obstajajo manjše ali kaj? Ali pa ta mularija sploh ne kadi šišo, ampak bog ve kaj?

Kadijo šišo (=vodno pipo). Starši? Klena drža sodobnega starša – ali ga ni ali pa stran gleda.

ne kadijo v šoli, ampak pri komu doma. In to verjetno ne v sobi, ampak kje bolj na samem. Z nakupi pa je – saj veš kako- če plačaš z gotovino, lahko kupuje tudi dojenček. In trgovin na netu da dans cel kup. lahko pa tudi kdo od starejših (mišljeni so njihovi prijatelji) tako stvar zanje kupi (vsaj s petardami se je tako delalo)

vodno pipo se da kaditi tudi po različnih lokalih – nevem pa ali so za to starostne omejitve.

brez problema se jih da pa kupit v razlličnih trgovinah, prav tako tobak..

Priden fantek fanatične mamice, predsednice sveta staršev naše šole, pridno kadi šišo.
Kako daleč je z eksperimenti pa ne vem.

to nimaš kej švercat, se kupi recimo v egiptu, tuniziji in prinese domov.
notri lahko daš tudi mleko če ti paše pa kakšna zelišča ali druge rcnije, lahko pa tobak, al pa še kej močnejšega

moj tamau je že probau šišo pri nečaku, ki to kadi doma, no, je kadil, je že mimo zdej, začetna navdušenost je pač minila … moj tamau ni vedel kaj so dal notri, je rekel da ni bilo nič posebnega … zadna triada OŠ

Pridna hčerkica enako fantastične matere je pri nas srkala vodko in kadila šišo od 7.r naprej (doma).

Joj, nisem mislila šverc kot šverc, ampak kako napravico skrijejo doma in v šoli. Kadijo pa zunaj, za šolo, po pouku, na športnem dnevu v gozdu, na šolskem stranišču, recimo. Nekako se mi vodna pipa ne zdi tako majhna, da jo spraviš neopazno v ruzak, To, da se znajo skrit in kadit, mi je jasno. Tudi to, da znajo kupit, mi je jasno.

Pravzaprav se da kupit tudi takšna manjša, ki je za v nahrbtnik.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pridna hčerkica enako fantastične matere je pri nas srkala vodko in kadila šišo od 7.r naprej (doma).[/quote]

🙂
Upam, da ste ji ponudili Smirnoff 😉

zakaj bi skrivali?

šiša tako ne škodi, ker ni nič nikotina… in če je sadni tobak… in voda… seveda.

Pridna hčerkica enako fantastične matere je pri nas srkala vodko in kadila šišo od 7.r naprej (doma).[/quote]

🙂
Upam, da ste ji ponudili Smirnoff ;)[/quote]

Dej no, nehi 🙂

ne, kje pa, dim v pljučih sploh ne škodi.
da ne govorim o tem, da se navadijo na kajenje in je dosti lažje začet potem kadit taprave cigarete…. ti nič ni slabo…

da ne govorim o tem, da se navadijo na kajenje in je dosti lažje začet potem kadit taprave cigarete…. ti nič ni slabo…[/quote]

kaki dim v plučih, saj ne vlečeš v pluča, trola, potegneš – puhneš – potegneš ….

da ne govorim o tem, da se navadijo na kajenje in je dosti lažje začet potem kadit taprave cigarete…. ti nič ni slabo…[/quote]

kaki dim v plučih, saj ne vlečeš v pluča, trola, potegneš – puhneš – potegneš ….[/quote]
lol
seveda
nisem kadil, saj nisem inhaliral…. kdo je že to izjavil?

pa tole si preberi

http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042293282

Britanski znanstveniki so ugotovili, da je uživanje vodne pipe ali šiše za zdravje človeka bolj škodljivo, kot kajenje cigaret. Z novo raziskavo so namreč ugotovili, da zaradi ogromne količine ogljikovega monoksida v telesu med kajenjem šiše lahko pride do možganskih okvar ali nezavesti.
Dr. Hilary Wareing je bila nad rezultati šokirana. V eni rundi uživanja vodne pipe se je v telesu namreč nabralo od štirikrat do petkrat več ogljikovega monoksida, kot pri kajenju cigaret. Nove ugotovitve so še toliko bolj zaskrbljujoče, saj so mnogi prepričani, da uživanje šiše sploh ni kajenje, oziroma je alternativa kajenju.

„Nekateri rezultati so celo pokazali, da je vodna pipa, v najslabšem primeru, od 400-krat do 450-krat bolj nevarna, kot kajenje,” je dejala Wareingova.

Poleg tega so z vodno pipo povezane tudi druge bolezni, kot so tuberkuloza, herpes in podobne okužbe, saj uživanje šiše ponavadi poteka v manjšem krogu ljudi, ki si pipo podajajo.

Moj devetošolec probal ene parkrat, zgleda, da jo ima en sošolec, bi si mislila, da njegovi doma vedo, da jo ima, no vsaj jaz za mojega bi. Mi je pa povedal, matr pa ga nisem zavohala, bil je pa en sadni tobak, itak sem takoj letela na net gledat, kaj to sploh je, sva se pogovorila, zdaj upam, da ga bo minilo delat kolobarčke iz dima. Mi je pa vseeno všeč, da mi zaupa tud tako reč, za katero ve, da je jaz ne bi odobravala, bila sem edina mama med tistimi parimi, ki smo bolj skup in se tud otroci družijo, ki je vedela, pa verjetno ni bil samo moj vmes s pipo v ustih. Je pa ponavadi tko, da bolj ko boš upil in prepovedoval, zanimivejše bo. Kadijo v šoli ne, popoldan na igrišču ali po pouku po poti domov.

VODNA ŠIŠA JE RES DA HUJŠA OD CIGARET LE V PRIMERU DA SE KADI TOBAK NE PA SADNA ZELIŠČA!!!!![/b]
“Ok, pravkar sem prišel iz Tunizije kjer sem si kupil njihovo tradicionalno šišo, in bom zdaj na kratko vsem paničarjem razložil kaj je to…

To je njihova vodna pipa. Deluje pa tako da na AROMO ki jo daš v čašo, položiš gor prižgano oglje, spodaj v bučko pa naliješ not vodo. Skratka ti skozi cevko vdihneš dim od oglja, ki potuje skozi aromo v čaši (prevzame okus in vonj arome), dol v vodo kjer se ta dim prefiltrira, nato pa potuje v cevko in v pljuča. Zadeva ni ilegalna, jo lahko kadiš kjerkoli, ker prostor po kajenju ni zakajen ampak ima samo dišeč vonj po aromi ki jo kadiš. Pravkar sem prižgal šišo z aromo jabolka, ki ne vsebuje ne nikotina, ne katrana, ne drugih kemikalij. Soba ni nič zakajena, le lepo diši po jabolku. Lahko pa tudi kupiš arome čokolade, vanilije, jagode, lubenice itd. Ogromno je tega. Tako da brez skrbi… to ni noben tabu. Razen če si bo kdo not nafilal travo ali kaj podobnega. Ampak to pa je spet odvisno od posameznika.

Je pa baje dobra za kadilce, ker jim čisti pluča, zato je značilno da bo od začetka kadilec ob kajenju šiše kašljal. ” (kopiram iz drugega foruma)

Ali šiša škoduje športnikom?

Pa kake klatis budala, hahahaha, skor me je pobral ko sm to cul da siso puhas, budalo, normalno da se vlece v sebe, sem zivi primer, puhajo se cigare, narod ka vse obstaja na tem svet, katastrofa da se sisa puha

Ja ka dej nehi no, narobe mas ja!!

New Report

Close