Najdi forum

Splash Forum Koronavirus sistem cepljenja

sistem cepljenja

Takole: zelo si želim, da tale moja tema ne bi prerasla- kot večina drugih- v medsebojno prepucavanje političnih strani oziroma cepilcev in anticepilcev ampak nikjer ne dobim odgovora pa bi mogoče tule kdo vedel. Namreč sistem izbiranja za cepljenje v Ljublajskih ZD mi ni popolnoma nič jasen. Do semle razumem: lahko se prijaviš pri svojem dr in te on vnese v ta nov register ali pa se kar sam prijaviš v register. 1. vprašanje: če se sam prijaviš- ali te mora potrditi tudi tvoj zdravnik in kaj, če je že dalj časa odsoten?
2. Nekdo se je prijavil že decembra, nekdo februarja, nekdo pa prejšnjo sredo (ista starostna skupina, ki je zdaj na vrsti za cepljenje), so pa iz različnih ljubljanskih ZD: ta, ki se je prijavil v sredo, je bil že cepljen, ta, ki se je februarja, je bil že tudi cepljen, ta, ki se je decembra pa še ni bil – je pa iz ZD LJ Center, če ima to kakšno vezo (čeprav je po mojem mnenju ne bi smelo imeti). Torej ali je to kdaj boš na vrsti za cepljenje res odvisno od tega v katerem ZD si in od zdravniških bogov?

Pomoje na tvoja vprašanja še kacin ne bi znal odgovoriti. Ti pa lahko povem, da sta moja starša bila poklicana 2-3 po tem, ko sta sama klicala (imata različne dr. v drugih ZD) in spraševala kdaj bosta na vrsti. Pomoje vabijo najprej tiste, ki težijo, potem pa ostale.

Čas prijave nima veze, to je bilo aktualno, ko so še delali centralni seznam, ki pa je letel v smeti, ker niti splošnih pogojev uporabe niso znali napisat. Zdaj zbira prijave vsak dr. in vsak ZD zase, prioritetne skupine so sicer določene, po kakšnem vrstem redu znotraj tega bodo šli pa pomoje odloča vsak zase. Večina gre kar po starosti navzdol, ker je tako najlažje razporediti v xls tabelci. Problem ZD Center je pomoje, ker v centru živi ogromno starih, tako da verjetno so še pri 70+. Tam, kjer imajo ZD več mladih, so pa že vse 60+ pocepili. Saj vidiš, da na štajerskem cepijo že 20-letnike. Katastrofa je ta sistem. Pravzaprav je katastrofa vse, kjer je zraven Kacin.

Mene so poklicali sami. Nikoli se nisem nikamor prijavil. Star sem pod 60. Nisem iz Lj.

Sistem ni.

New Report

Close