Sistemska disketa v win2000?
Kako naj naredim sisemsko disketo v win2000? DOS vmesnik namrec ne pozna stikala /s. A se to sploh se da ali bo treba na lov za kakimi starimi winsi?
Oziroma: zelim zbootati PC-a samo toliko, da bom lahko naredil format c:\. Kako sformatirati disk v win2000, ce mi tega nikakor ne pustijo (jasno, ce so takrat v uporabi), saj je to kot bi sam sebi spodmaknil tla, na katerih stojis?
Hvala,
Tadej
Sistemske diskete tukaj ni…
Windows 2000 in Windows XP se instalirajo neposredno s primarne cd-enote. V BIOS-u nastaviš zagon s CD enote, vstaviš winse in začneš z instalacijo.
Po nekaj začetnih operacijah prideš do vprašanja, na kateri disk ali particijo želiš instalirati Win 2K ali XP. Takrat lahko tudi zbrišeš particije in jih na novo formatiraš (kar med namestitvijo winsow), nakar se namestitev nadaljuje.
hojla…
Za vse ki občasno potrebujemo sistemsko boot disketoza naslednje operacijske
sisteme je link tlakaj:
Seveda ne smem napisati pupdm, drugače bodo ušesa bolela hehe!!
DOS 5.0
DOS 6.0
DOS 6.21
DOS 6.22
DOS 6.22 5 1/4 1.2 meg disk
Windows 95 Original
Windows 95 Version B
Windows 98 OEM
Windows 98 Custom, No Ramdrive
Windows 98 SE OEM
Windows 98 SE Custom, No Ramdrive
Windows Me OEM
Windows Me Custom, No Ramdrive
Via Geeks | ETplanet | Skull | bdtinc | Dr.D
Windows 2000 And NT4 Bootdisk Sets
Via DEW | DrDevice
Use WinImage to extract if required
Windows XP Bootdisk Sets
XP Home
XP SP1 Home
XP Pro
XP SP1 Pro
Windows XP Custom Install Disk
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
I’m glad that you have chosen my site to help you get your PC working again. It would be really nice to show your appreciation for my efforts by donating a mere $3 to help me continue to maintain this website.
If you have a PayPal account you may donate $3 to Bootdisk.Com by clicking on this link. Thank you.
Or, whist formatting you could always pop a few dollars in an envelope to Ed Jablonowski, 56 Kossman St., East Brunswick, NJ 08816 USA. Thanks again for visiting and good luck getting your PC back up. Ed.
Updated fdisk for Windows 98 bootdisks and/or systems for hard drives over 64 gig
Forum je zaprt za komentiranje.