situla in zgražanja
Jutro vsem.
no, včeraj ste se zgražali kdo bo to kupil, pa kako je to drago, da bi dali max jurja na kvadrati meter itd. Mene pa zanima kdo so potem ti ljudje, ki svoja stanovanja iz sedemsetih (torej več kot 40 let stara in nič luksuzna) v katerem od ljubljanskih getov prodajajo po 2 jurja na kvadratni meter? Resno me to zanima, ker to je res bolano. Prastare garsonjere za 80 jurjev…ne veš če bi se smejal ali jokal..
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?d=197&p=1&n=1&r=14&c1=70.000&c2=90.000&cm2=0
Glede na to, da so novogradne en velik šit od kvalitete in marsikje že v štartu skačejo ven ‘skrite’ napake menim, da je stara gradnja veliko bolj solidna zadeva. Pa tudi, če je treba kaj zamenjati. Da pa moreš pri novogradnji veliko vložiti že v začetku, če hočeš normalno bivati pa je absurd. Zato imajo prav tisti, ki pravijo, da tolk ne dajo.
Cene stanovanj so itak prenapihnjene saj je z njimi potrebno vračati tajkunske kredite. Ni naključno, da slaba banka ne želi prodajati stanovanj čeprav povpraševanje je, le cene so previsoke in cen ne želi spustiti.
Sicer pa cene regulira trg. Kot je nekdo že omenil.
Jutro vsem.
no, včeraj ste se zgražali kdo bo to kupil, pa kako je to drago, da bi dali max jurja na kvadrati meter itd. Mene pa zanima kdo so potem ti ljudje, ki svoja stanovanja iz sedemsetih (torej več kot 40 let stara in nič luksuzna) v katerem od ljubljanskih getov prodajajo po 2 jurja na kvadratni meter? Resno me to zanima, ker to je res bolano. Prastare garsonjere za 80 jurjev…ne veš če bi se smejal ali jokal..
Ja res je – se popolnoma strinjam.
Imam sorodnika, ki prodaja hišo na odlični lokaciji, zemlja prve kategorije v središču mesta, pa prihajajo ljudje barantat.
Pa je cena popolnoma realna- nikakor ne pol milijona, ampak količini in velikosti parcele, ljubemu miru in tišini, velikemu zasebnemu vrtu, stran od hudega mestnega vrveža le cca. 10 minut hoje, kar je v centru mesta še prava redkost. Pa ko začnejo biti ogledovalci nesramni, pa govorit, ja recesija je ne, je treba ceno znižat ( ker imajo eno stanovanje za zamenjat ali pa maksimalno 200.000 eur na računu za vse, pa mislijo, da bodo za ta denar dobili bistveno več, kako bodo scenkali ko na pjaci, ker se pridejo slinit na tisto, kar jim je nedosegljivo), pa govorija: ja bodo davki zdej za plačat, pa je treba hišo prodat, in podobne, pa jim lastnik reče, da naj bodo kulturni, da zanj ni nobene recesije, da se ne pusti žalit, da naj si pa kar gredo pogledat kakšna druga stanovanja ali hiše, neobnovljena, stara, vlažna, s trhlimi starimi okni, brez določene infrastrukture ( npr. brez plinske kurjave), ki jih ljudje prodajajo ( tudi to, kar ti omenjaš), pa naj si gredo tja kupit in pogledat. Ali pa celovške dvore, pa naj tam kupijo za tisto, kar imajo, da nesramni pa ni treba bit. Potem so pa tiho ko riti, ko jim nekdo na ego malo stopi. Nekateri so tako vzvišeni, polni sami sebe, se napetelinijo na ogledih, da je joj. Saj potem hitro na realna tla padejo, ko jih nekdo prizemlji.
Tisti, ki pljuvajo po teh stanovanjih v Situli v stilu: pa plini s ceste, pa železniška postaja, pa narkomani, pa, pa, pa, pa….še niso videli skoraj nobene evropske prestolnice, kjer je to povsem nekaj normalnega – središče mesta, če je luknja nevem kje v jami za gradnjo, pa zgradijo elitno stanovanje, je cena pač elitna, ker je določea infrastruktura pri roki: – a čez cesto so pa tastare stolpnice na Topniški, pa vsi hvalijo, pa so ravno tako v središču izpušnih plinov vsak dan, ker so na vogalu dveh prometnih cest, Situla je pa na drugi strani….. Nekateri so tako dvolični, da je joj. Samo zato, ker jim je nedosegljivo, čeprav bi takoj imeli.
Ker če hočeš met pa bajtico, pa pocen ob gozdu, pa zelenje, pa igrala, pa vse ostaloz idiličnega seznama, potem pa nimaš v mestu kaj iskat – moraš na periferijo, pa izven večjih mest, kjer je tudi zemlja poceni. Ljudje se ne zavedajo, da je cena parcel v mestnih središčih najvišja, da parcela da večino vrednosti, ne samo nepremičnina, ki gor stoji.
Kar nekaj prestolnic, pa ne takih v stilu Ljubljane, sem dala skozi, pa se razen azijskih težko katera primerja z Ljubljano. Obsedenost Slovenčkov z lastno streho je točno to – obsednost, fobija, res pa je na drugi strani to, da je slovenski najemni trg totalen kaos in divji zahod. Najemodajalec je šerif, najemniki pa stoka najslabše vrste, ki jo je treba gulit, lupit in zaničevat, ker so itak “luzerji”, če so pa “samo” najemniki. Državi se fučka, kot se ji fučka za vse drugo, kar ne zadeva neposredno žepov srenje, ki nas ropa zadnjih 20+ let – velja v enaki meri za leve in desne, ni izjem.
Poslovne soseske, za kar bi nekateri proglašali Situlo, so v tujini vse kaj drugega, kot to, kar Situla (trenutno!) je. Časi, ko je poslovnež rabil samo brlog, ko pride domov, so tko, enih 25 let nazaj minili. Če ti hočeš res met “poslovno sosesko”, je v njej zdravnik, dobra trgovina z navadnimi in “luksuznimi” produkti, lekarna, vrtec in/ali šola (jebi ga, tudi poslovneži imajo troke, ne morš verjamt in običajno je nekje na robu tudi to), “wellnes center” z bazenom, savnami, masažami, razni lepotilni saloni, seveda vsa infrastruktura s taksiji, ki se jih ne čaka, lokali, ki navadni raji in lokalnim pijančkom niso dostopni pa še kaj. Poslovna soseska ima sicer odlične prometne povezave, vendar ji vlaki ne vozijo čez dvorišče niti ne glavna mestna prometnica.
Je pa logično ja, da bo ceno diktiral trg. Folka, ki si v življenju s poštenim (poudarjam POŠTENIM!) delom prigara do 30. ali 40. leta po 500.000 € v naši deželi ne more bit več kot 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva. Vsi drugi, ki se danes bahurite s tem, da si pri 40tih komot privoščite vile in stanovanja za več mio €, imate premoženje, ki ste ga vi ali pa vaši predhodniki pridobili s težkimi malverzacijami in “mutnimi posli”. Včeraj je bil na nacionalki dober primer takih “uspešnih poslovnežev”. Da si ob tem dovolite še tak žaljiv ton, kot ga je razbrat iz gornjega prispevka, pa pove vse o dejanskem dometu raznih sinčkov bogatinčkov. Fajn, če zate ni krize, za večino je. So že bili časi, ko je bila vila vredna manj kot skleda golaža in kakor se nam trenutno piše in kakor nas trenutno vodijo se bojim, da se znajo ti časi ŽAL ponovit.
ženska, preberi si še enkrat podrobno – jaz nimam nič s tisto hišo, sorodnik, zato je tvoje žaljenje neumestno. In mu dam prav, ker glede na slišano nekajkrat pri teh ogledih so nekateri ljudje res nesramni, ker mislijo, da bodo za tistih 200.000 eur dobili tisto, kar jim je finančno nedosegljivo- najbolj so pa nesramne mlade družine, taki pri 30-ih, z majhnimi otroci, ja. In nekateri povedo primitivno: “Ja, veste imam 200.00 eur gotovine”…. Ja in? Lastnik hiše jo ima tudi
Če je potencialni kupec nesramen do prodajalca, ker prvi začne otresati jezik, je logično, da ga ima pravico prodajalec ustaviti pri njegovih nesramnostih. Nesramen je pa zato, ker vidi, da mu ne bo šlo skozi Da je finančno prekratek.
Časov, ko bi šla takšna stanovanja v promet, je konec. Tistih 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki so si nagrabili ima bivališča zagotovljena.
Kot investicijo zdaj kupujejo na dražbah za polovično ceno ali še manj. Deložiranci pač ne bodo kupovali ali najemali teh stanovanj. Če kdo, se bodo v ta stanovanja selili kriminalci. Lokacija je prav zanje. Cena pa tudi.
Tipična slovenska mislenost, kar sam ne moreš imeti pač skritiziraj in popluvaj. Zakaj je tukaj problem če nekdo zf+gradi tako luksuzna stanovanja in jih prodaja po takšni ceni? Pa naj jih, saj so verjetno vredna toliko? Pač obstajajo ljudje pri nas ki si to lahko privoščijo in naj ta luksuz imajo. Meni je sam objekt res fasinanten in tudi lokacija je odlična, čeprav nekateri tako zelo šimfajo bližino železniške postaje, ampak je to samo izgovor za morebitno znižanje cene in pa slovenska foušija, ker pač tam nikoli ne bo tisti ki kritizira živel!
Tako je! Trg nepremičnin je pri nas v krizi samo zaradi nesramnosti slovenceljskih kupcev, ki mislijo, da se cene določijo s pogajanji. Tržno uravnavanje cen pomeni, da prodajalec postavi številko, ki jo kupec brez prigovarjanja plača! To je trg! Ne pa ravnotežje med ponudbo in povpraševanjem in podobne komunistične sanjarije.
Ceno določa trg, tale tvoj naj kar prodaja za kolikor hoče….če bo prodal je pa vprašanje. Nepremičnina je glih tolko vredna, kolikor so kupci zanjo pripravljeni plačat in nič več.[/quote]
Niti pod razno. Naj te ne skrbi, če bo prodal in za koliko – se mu ne mudi, da bi moral pod pritiskom in izsiljevanji z nižanjem cene prodati. Žal se pri nepremičninah ne cenka tako, kot na turški tržnici Pa privošči tistim, ki imajo in so si na pošten način s svojim garanjem in trženjem svojega znanja doma in v tujini kupili svoje nepremičnine pred leti, na pošten način in jih tudi vseskozi vzdrževali in v njih tudi vlagali :))) – preberi si pa tale odgovor, je tudi zate primeren:
Kriza je in ni denarja…
Re: situla in zgražanja
16.01.14 10:06
Tako je! Trg nepremičnin je pri nas v krizi samo zaradi nesramnosti slovenceljskih kupcev, ki mislijo, da se cene določijo s pogajanji. Tržno uravnavanje cen pomeni, da prodajalec postavi številko, ki jo kupec brez prigovarjanja plača! To je trg! Ne pa ravnotežje med ponudbo in povpraševanjem in podobne komunistične sanjarije.
Je kar razlika, če imaš otroško igrišče za stolpnico na Topniški ali pa če moraš iz Situle čez često in to 2x čez zelo prometno križišče do igrišča.
Spet lokacijsko Topniške stolpnice pripadajo Svakemu naselju, medtem ko Situla pripada delu proti železniški postaji. Križišče ju loči.
Res da je Situla nova, stolpnice pa so stare, ampak nova fasada stolpnic popolnoma zakrije moderno rjavo (groza no, kdo se je to spomnil) fasado Situle.
No, je pa razgled iz Situle bistveno lepši kot iz stolpnic, ker Situle ne vidiš
Mi ni všeč. Žal. Bi pa recimo ta stavba popolnoma spremenila vtis, če bi na strehi nižjih delov uredili park in otroško igrišče. Popolnoma druga slika in veliko bolj privlačna stavba.
Ceno določa trg, tale tvoj naj kar prodaja za kolikor hoče….če bo prodal je pa vprašanje. Nepremičnina je glih tolko vredna, kolikor so kupci zanjo pripravljeni plačat in nič več.[/quote]
Niti pod razno. Naj te ne skrbi, če bo prodal in za koliko – se mu ne mudi, da bi moral pod pritiskom in izsiljevanji z nižanjem cene prodati. Žal se pri nepremičninah ne cenka tako, kot na turški tržnici Pa privošči tistim, ki imajo in so si na pošten način s svojim garanjem in trženjem svojega znanja doma in v tujini kupili svoje nepremičnine pred leti, na pošten način in jih tudi vseskozi vzdrževali in v njih tudi vlagali :))) – preberi si pa tale odgovor, je tudi zate primeren:
Kriza je in ni denarja…
Tako je! Trg nepremičnin je pri nas v krizi samo zaradi nesramnosti slovenceljskih kupcev, ki mislijo, da se cene določijo s pogajanji. Tržno uravnavanje cen pomeni, da prodajalec postavi številko, ki jo kupec brez prigovarjanja plača! To je trg! Ne pa ravnotežje med ponudbo in povpraševanjem in podobne komunistične sanjarije.[/quote]
LOL
Cena nepremičnine je točno tolikšna, kot so kupci pripravljeni odšteti!
Lahko se tvojemu sorodniku ne mudi in bo vztrajal na svoji ceni, je pa dejstvo, da kmalu ne bo dobil kupca, ki bo pripravljen toliko plačati. Zdaj pa, če se je že odločil za prodajo, to pomeni, da si vseeno želi prodati iz takega ali drugačnega razloga in če noče vleči v nedogled, bo moral ceno prilagoditi trgu.
Mi smo pred kratkim kupovali stanovanje in se nam prav tako ni mudilo, prodajalcu pa tudi ne. Iz 180.000 je cena padla na 130.000 v slabih dveh letih, oziroma enemu stanovanju iz 175.000 na 130.000 in drugemu iz 180.000 na 126.000. Midva sva kupila prvega.
Kriza je in ni denarja…
Tako je! Trg nepremičnin je pri nas v krizi samo zaradi nesramnosti slovenceljskih kupcev, ki mislijo, da se cene določijo s pogajanji. Tržno uravnavanje cen pomeni, da prodajalec postavi številko, ki jo kupec brez prigovarjanja plača! To je trg! Ne pa ravnotežje med ponudbo in povpraševanjem in podobne komunistične sanjarije.[/quote]
LOL
Lahko se tvojemu sorodniku ne mudi in bo vztrajal na svoji ceni, je pa dejstvo, da kmalu ne bo dobil kupca, ki bo pripravljen toliko plačati. Zdaj pa, če se je že odločil za prodajo, to pomeni, da si vseeno želi prodati iz takega ali drugačnega razloga in če noče vleči v nedogled, bo moral ceno prilagoditi trgu.
Mi smo pred kratkim kupovali stanovanje in se nam prav tako ni mudilo, prodajalcu pa tudi ne. Iz 180.000 je cena padla na 130.000 v slabih dveh letih, oziroma enemu stanovanju iz 175.000 na 130.000 in drugemu iz 180.000 na 126.000. Midva sva kupila prvega.[/quote]
No, pa se še mal dodatno požgečkej, se boš še bolj smejala.
Kriza je in ni denarja…
LOL
Mi smo pred kratkim kupovali stanovanje in se nam prav tako ni mudilo, prodajalcu pa tudi ne. Iz 180.000 je cena padla na 130.000 v slabih dveh letih, oziroma enemu stanovanju iz 175.000 na 130.000 in drugemu iz 180.000 na 126.000. Midva sva kupila prvega.[/quote]
nekdo nima pojma o ekonomiji. saj kupec ni edini, ki nastopa na trgu, tudi prodajalec je samostojen subjekt, ki določa ceno.
prodajna cena je tista, kjer se kupec in prodajalec srečata. ampak če se pa ne, je pa vrednost neke stvari takšna, po kateri bi jo bil prodajalec pripravljen prodati.
če prodajalec ni pripravljen prodati nepremičnine po vrednosti, ki mu jo ponuja kupec, je potem zanj nepremičnina očitno vredna več, a ne.
ne more biti kupec tisti, ki bo določal vrednost nepremičnine, če mu je nihče po tisti ceni ni pripravljen prodat.
prodajam stanovanje in ga ne bom prodala za vsako ceno. če ga po moji primerni ceni ne bom mogla prodat, ga bom pa obdržala, oddajala in imela za svojega otroka.
ker lahko. nisem v finančni stiski
LOL
nekdo nima pojma o ekonomiji. saj kupec ni edini, ki nastopa na trgu, tudi prodajalec je samostojen subjekt, ki določa ceno.
prodajna cena je tista, kjer se kupec in prodajalec srečata. ampak če se pa ne, je pa vrednost neke stvari takšna, po kateri bi jo bil prodajalec pripravljen prodati.
če prodajalec ni pripravljen prodati nepremičnine po vrednosti, ki mu jo ponuja kupec, je potem zanj nepremičnina očitno vredna več, a ne.
ne more biti kupec tisti, ki bo določal vrednost nepremičnine, če mu je nihče po tisti ceni ni pripravljen prodat.
prodajam stanovanje in ga ne bom prodala za vsako ceno. če ga po moji primerni ceni ne bom mogla prodat, ga bom pa obdržala, oddajala in imela za svojega otroka.
ker lahko. nisem v finančni stiski[/quote]
hehehe….si pa slika. Se ne daš :). Ekonomija pa taka – nič bat, kupec bo prej ko slej našel voljnega prodajalca. Je pač trenutno stanje tako, da je nepremičnin in krize v denarnicah prodajalcev več kot pa je povpraševanja. In če kdaj, potem danes nikomur ni treba preplačat nepremičnine.
Ti potem ne prodajaš resno, ampak poskušaš, preizkušaš trg.
Če bi imela namen recimo prodati stanovanje in kupiti večje, bi se obrnila po trgu in ne bi cenila vrednost stanovanja glede na cene pred petimi leti, ampak bi ga cenila po današnji vrednosti.
Prav tako lahko nekdo reče, da so vse cene stanovanj pretirane in da so edine prave vrednosti tiste izpred 15-ih let.
Koliko je vrednost stanovanja je pa odvisno ali prodajaš ali kupuješ. Jaz kot kupec nisem pripravljena preplačati sedanjo vrednost stanovanja, kot prodajalec pa nisem pripravljena stanovanje prodati pod ceno. Nekje na sredini se bom pa že našla.
Cene nepremičnin so v zadnjih dveh letih zelo padle in videti je, da še vedno padajo. Padajo tudi najemnine.
Trenutno vrednost nepremičnin določa kupna moč in ker je ta zelo padla in še pada, lahko ti vrednotiš stanovanje kolikor hočeš, ampak ceno ti bodo krojili kupci.
Kar nekaj sosedov je prodajalo stanovanja.
Eni so ceno postavili dokaj realno, ko so cene že začele padati. V dveh letih so ceno znižali za dobrih deset procentov in prodali. Seveda so prišli samozavestni kupci, ki so ponujali tretjino manj od nastavljene cene, ampak s takimi ljudmi se res ne moreš resno pogovarjat.
Drugi sosedje so ceno nabili, da smo kar debelo gledali in si mislili, ko bi le res bila naša stanovanja toliko vredna. Ceno so morali znižati za pol, da so prodali. Torej so daleč pretiravali.
Ko sem kupovala, sem našla nekaj primernega za ceno, ki se je tudi meni zdela okej, sem šla pa gledat še eno podobno stanovanje, ki pa je imelo velik atrij in sem temu primerno prilagodila svojo ponudbo. Prodajalci so seveda imeli nastavljeno precej višjo, kakih 40 procentov, in so se seveda zmrdovali. Oglas je še vedno na netu, cena je zdaj po treh ali štirih letih podobna moji ponudbi. Kupila sem seveda tisto prvo stanovanje.
Kdor postavi pošteno ceno, bo prej ali slej tudi dobil pravega kupca.
Sem se kar malo nasmejala, ko sem tole brala.
Nepremičnina je vredna točno toliko za kolikor jo lahko prodaš. Ne toliko kot ti misliš. Zdaj, če ti nekaj ni treba prodati, hja potem težko rečeš, da stvar resno prodajaš. Gledam ponudbe že dlje časa in se ene že z aviona vidijo, kako izstopajo.
Meni se tudi pri takih (če bi se mi stvar zdela vredna nakupa, jaz pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, da hočem kupit) ne zdi nič takega, če kupec jasno in glasno ponudi magari 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali več nižjo ceno (jaz se tega ne grem, naj drugi spravijo prodajalca na realna tla; če bi bilo kaj po mojem okusu pa tudi to naredim brez problema). Zakaj pa ne? Prodajalec seveda potem lahko igra užaljenost itd. Nima veze. Če ne prodaja resno, tudi kupec samo zgublja čas, če se s takimi ukvarja. Vsak pač sam razmisli, ali bo danes popustil 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, čez dve leti 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali pa nepremičnino obdržal.
Situla je pa zame totalna katastrofa – lahko je noter super, je pa odločno predrago in sploh lokacija čista katastrofa (pa izgled stavbe od zunaj tudi).
Haha tale tema.
Kako uživam v Situli:
a) prekrasen razgled skozi panoramska stekla
b) vedno na voljo 3 hitra dvigala
c) občutek varnosti, prijazno varnostno osebje
d) najlepša stanovanja v Ljubljani
e) odzivna servisna služba
f) z ležalnikom na terasi je občutek ob povsem čistem steklu enostavno nor (kot da bi bil na dopustu)
g) kvaliteta bivanja (non stop prezračevanje, odličen zrak)
h) odlične telekomunikacije (2 optična kabla + kabel)
i) stavba bo vedno impresivna (haters gonna hate)
j) vse novo in čisto
k) stavba je turistična atrakcija – sem videl že ogromno turistov spodaj, kako so veselo slikali naokoli
in nenazadnje
l) stroški niso nič večji kot v tistih 40 let starih blokih, ki jih je polno po Ljubljani Nova gradnja in energetska učinkovitost naredi svoje.
Sedaj čakamo samo še spremljevalne storitve kot so trgovina, fitness, kakšna ordinacija (je pa tako klinični čez cesto) in tako dalje pa bo perfect. Frizer je pa že Komaj čakam, da se malo popolni nakupovalna ulica v pritličju
Prej sem pozabil – ni motečih faktorjev, kot je recimo otroško igrišče tik pod oknom, ki ti lahko požre živce.