Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šivalni stroj

Šivalni stroj

Drage moje mone, ker tu vse veste, vas prosim za pomoč. Pred 20. leti sem šla na tečaj šivanja in se lotila šivanja torbic. Po slabem letu me je veselje opustilo, zdaj pa me spet nekaj prijemlje. Žal stroja nimam več, zato bo potreben nakup. Tiste, ki šivate ali drugače spoznate v to reč, povejte mi, kakšnega naj kupim. Šivala bi filc, rada bi tudi kakšne okrasne šive… Ali ima to vsak šivalni stroj?

Katera firma je tista prava? Če pa katera prodaja kakšn dober, ne preveč rabljen stroj, se pa tudi priporočam.

Kot povsod imaš prvo ligo, kamor recimo spadata Elna in Singer pa Brother, potem drugo, kjer je kakšna Toyota in manj znane znamke in tretjo, kot so no name Lidl in Hofer šteparice. V programih med njimi ni bistvene razlike, razen v moči motorja in vzdržljivosti ogrodja. Pazi, da ima stroj nastavljivo dolžino in širino šiva, dober je tudi kakšen sistem za avtomatično vdevanje niti in nož za rezanje. Včasih se na Bolhi dobijo kar spodobne mašine, sicer pa povprašaj malo okrog in gotovo boš našla vsaj enega zapuščenega brezdelneža. 🙂 Rabljene stroje prodaja tudi Šiv v Črnučah

__________________________________________________________ 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Jaz imam trenutno Pfaff quilt expression, bil je kupljen v Nemčiji par let nazaj….2000 evrov…..ful dober stroj. Bernina je tud zakon. Elna in Singer me ne prepričata preveč.

Če bi še enkrat kupovala nov stroj, nikoli več nebi toliko plačala, ker imaš zdaj v Sloveniji na voljo Janome, ki cenovno prekaša vse te znane znamke. Zelo zelo kvalitetni in vzdržljivi stroji, z ogromno funkcijami in cenovno zelo dostopni. Mene trenutno ful matra, da bi si kupila njihov stroj za vezenje, ki stane 700 evrov (imaš sevada tudi dražje) in je primerljiv, jaz bi rekla boljši od recimo Pfaff-ovega stroja za vezenje, ki stane okrog 4000 evrov.
Malo si poglej modele

http://si.strima.com/sivalni-stroji-janome/cat/k-2000223/p-36/pg-1/st-1/

Pfaff je zakon. Dobiš ga že od 300 eur dalje, a po mojem se splača dat zanj vsaj 600 eur, da je res mašina: http://www.ropos.si/pfaff-select-20

Če hočeš vzdržljiv stroj, posveti pozornost zajemalcu pod vbodno ploščo, ki za vsak vbod 2x zaniha ali naredi 2 obrata – je najbolj obremenjen del šivalnega stroja. Zajemalci, ki nihajo, morajo za vsak vbod 4x spremeniti smer, kar pomeni, da morajo 4x nekam udarit, da se za trenutek ustavijo in spremenijo smer, kar je za stroj zelo obremenjujoče. Boljši oz. vzdržljivejši stroji imajo zajemalec, ki se vrti in za vsak vbod naredi 2 obrata v isto smer – taki so tišji in delajo zelo dolgo.

MuMi, kakšno moč motorja bi pa priporočala za … hm … ljubiteljsko šivanje (ne jeans pa take stvari)? Sama ogledujem neke Toyote, pa se še nisem odločila. Je Janome boljša znamka?

Hvala vsem že vnaprej.

A ima katera tistega ta malega od Hoferja? Imam eno vprašanjce

MuMi, kakšno moč motorja bi pa priporočala za … hm … ljubiteljsko šivanje (ne jeans pa take stvari)? Sama ogledujem neke Toyote, pa se še nisem odločila. Je Janome boljša znamka?

Hvala vsem že vnaprej.[/quote]

Moj prvi šivalni stroj je bil Toyota, ki je sedaj od mame in star že 15 let, drugi pa Privileg – 6 let star – iz Quelle. Pozna se, da je Toyota mnogo boljši, saj dela lepše šive. Na jeansu oz. kavbojkah konstantno menjavam zadrge in robim hlačnice. Čez debelejše šive moram ročno kolo poganjati, ker ni šans da bi šivanka prebila blago, motor je prešibek. Uporabljam tudi šivanke za jeans; včasih se kakšna zlomi. Tako, da Toyota je definitivno vredna svojega denarja, saj v 15 letih ni bilo večjih problemov razen kar sem jo odpeljala na servis, da podmažejo motor in spihajo prah.
Znamke Janome ne poznam; prav z zanimanjem sem si ogledala zgornji link, ki ga je prilepila ataaloa. Videti so v redu in še tačke dobiš zraven, kar je velik plus. Za moj stroj sem dokupila tačko za skrito zadrgo in ozko robljenje.
Ne glede na ceno, ki jo zapraviš – če količkaj šivaš, se ti vložek zelo hitro povrne. Česar ne priporočam je nakup starih strojev ala Ruža in Bagat. Razvoj je šel naprej in včasih potrebuješ še kakšen šiv poleg ravnega in cikcaka. Poleg tega so težki ko hudič pa še ropotajo poleg. Edini razlog za tak nakup bi bila nizka cena in pa da imaš poseben prostor za šivanje. Tako da ne hvala.

__________________________________________________________ 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Jutri in do sobote ima Strima predstavitev šivalnih strojev v Svetu metraže , na Litostrijski v Ljubljani. najbolje, da greš tja, kje boš lahko vse preizkusila in okusila:)

evo link: http://si.strima.com/stat/SvetMetraze/

Jest grem sigurno, ker me zanimajo overlocki pa še dobri popusti so, saj tako sem zasledila na FB od sveta metraže

Šivalni stroji Veritas – več kot 100 let
5 let garancije
več na: http://www.sivalni-stroji.si

New Report

Close