Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek škampi

škampi

Rada bi spekla škampe v olju…….pa ne vem kako.
nočem v omaki, ampak samo v olju,mi lahko kdo pomaga.KOK DOLGO,KOK OLJA…
pa še za girice ,naj vprašam ali jih naj prej odmrznem,rada bi jih sČistila,pa so zmrznjene…prosim pomoč

Če so veliki in celi (torej ne samo repki), jih pečeš 2-3 minute na vsaki strani na malo oljčnega olja. Na koncu lahko tudi flambiraš.

Giric se pa ne čisti ampak ješ take, kot so.

Provokacija? Če pa ni; Škampe bi spekla v olju? Lahko pohaš na pariški škampove repke v olju, lahko škampe spečeš na olju na plošči, ponvi… kot na žaru. Malo olja. Girice se ne čisti ker so premajhne, preden jih boš pa ocvrla, spekla… jih boš pa ja odmrznila?

Zakaj provokacija….za girice sprašujem,ker sem prebrala,da pridejo pocaste,če jih odmrzneš-
Za škampe pa pojma nimam,ker jih še nisem pekla…..torej malo olja,vržem gor škamp in na vsaki strani po par minut

kaj pa pol

Pol pa k sosedom neseš!

HA,HA,HA ,PA RES

Kako pa jih boš spekla če so zamrznjeni? Ne vem no, če vržeš kepo zamrznjenih giric na olje si ne znam predstavljat kako bi to enkaomerno spekla…sicer pa najboljše so sveže. Nisem še probala zamrznjenih. Škampe pa popečeš na OLIVNEM olju z vseh strani, jih daš na pladenj, vsak si sproti dja enkrožnik in lupi, sesa, liže… njami… kaj pa bi drugega še naredila z njimi? Škam je kot desert, za se najest brez buzare in kruha ki ga točiš v mmm buzaro jih rabiš kilo in pol na osebo.

Girice bi rada očistila,a se ,da ,če so bile prej zmrznjene,al bojo čist mehke.
Ne morem jih jest z glavo in kar je še not,niti jih nočem dat otrokom take.

Lej… skuhaj golaž pa polento.. škampi in girice niso zate 🙂

ej,dobr si to povedala,,si me nasmejala…pa še prav maš

Škampe daš na protfan – saj veš kaj je, na suho, pokapaš z olivnim oljem in jih na suho pečeš. Mal pogledaš, to delamo primorci. Girice pa raje na miru pusti, res, če tako kompliciraš. Zmrznjene pač odtajaš in so res tolk male, da se vse je. Za otroke pa niso. Res raje golaž, ki nima kosti, če bi ti girice čistila.

OMG

škampe lepo zlozi na pekač, jih pokapaj z dobrim oslivnim oljem, malo posoli in hopa pečt…pečeni so ko postanejo lepo oranžni…naredi posebej tržaško omako in predno jih postrežeš jih mal polij z tržaško, daj še za minutko v pečico in nato hopa na lep pladenj in na mizo, br tek.

girice se je cele, povaljaš jih v moki in hopa v vroče olje…ostalew ribe, recimo orado…jaz dam za eno uro v paco…tržaška omaka, mal limone, nato pa spečem v pica ponvi, brez moke, le mal olivnega olja in hopa…vsaka stran dokler ne postanejo očke bele…br tek;))

OJOJ OČKE BELE…FUL SI MI LEPO RAZLOŽILA,AMPAK OČKE BELE………OJOJOJ

New Report

Close