škampi
Kako pa jih boš spekla če so zamrznjeni? Ne vem no, če vržeš kepo zamrznjenih giric na olje si ne znam predstavljat kako bi to enkaomerno spekla…sicer pa najboljše so sveže. Nisem še probala zamrznjenih. Škampe pa popečeš na OLIVNEM olju z vseh strani, jih daš na pladenj, vsak si sproti dja enkrožnik in lupi, sesa, liže… njami… kaj pa bi drugega še naredila z njimi? Škam je kot desert, za se najest brez buzare in kruha ki ga točiš v mmm buzaro jih rabiš kilo in pol na osebo.
Škampe daš na protfan – saj veš kaj je, na suho, pokapaš z olivnim oljem in jih na suho pečeš. Mal pogledaš, to delamo primorci. Girice pa raje na miru pusti, res, če tako kompliciraš. Zmrznjene pač odtajaš in so res tolk male, da se vse je. Za otroke pa niso. Res raje golaž, ki nima kosti, če bi ti girice čistila.
škampe lepo zlozi na pekač, jih pokapaj z dobrim oslivnim oljem, malo posoli in hopa pečt…pečeni so ko postanejo lepo oranžni…naredi posebej tržaško omako in predno jih postrežeš jih mal polij z tržaško, daj še za minutko v pečico in nato hopa na lep pladenj in na mizo, br tek.
girice se je cele, povaljaš jih v moki in hopa v vroče olje…ostalew ribe, recimo orado…jaz dam za eno uro v paco…tržaška omaka, mal limone, nato pa spečem v pica ponvi, brez moke, le mal olivnega olja in hopa…vsaka stran dokler ne postanejo očke bele…br tek;))