Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SKB banka ne podpira več Mastercard kartic

SKB banka ne podpira več Mastercard kartic

Imetniki bodo ob koncu leta 2021 imeli samo še Visa kartico.

Danes prejeli domov obvestilo od SKB.

ja, skb je od nkbm in nkbm ne posluje več z mastercard. Sklenili so pogodbo z Visa. Dobila boš Visa in pogoji, način, je vse isto. plačala boš članarino še 1x in ti bodo čez 1 mesec vrnili del članarine.

sam pazi – dobila boš na visi povsem novo stanje, ko pa boš odplačevala, boš plačala novo stanje visa in staro stanje mastercard (primer, na novi visa porabiš 500 ta mesec, stara ni več v uproabi ,vendar imaš še 3 obroke. ta mesec je obrok 200. plačala boš v tem mesecu 500 od visa in 200 od mastercard, torej 700 + 24 članarina).

Saj je isto s….. Visa ali Mastercard.

Kaj pa vem, meni so razlagal, da je Visa striktno kreditna kartica, medtem ko  Mastercard ni bil.

Pri Mastercard so mi vsak mesec odtegnili toliko, kot sem zapravila, pri Visi ti gre pa avtomatično na obroke. To pomeni, da mesečno nabiraš dolg in plačuješ le del vsega… Pa seveda še lepe obresti. Men ta sistem ni všeč.

Odgovor na objavo uporabnika
Sorci, 03.07.2021 ob 06:07

Kaj pa vem, meni so razlagal, da je Visa striktno kreditna kartica, medtem ko  Mastercard ni bil.

Pri Mastercard so mi vsak mesec odtegnili toliko, kot sem zapravila, pri Visi ti gre pa avtomatično na obroke. To pomeni, da mesečno nabiraš dolg in plačuješ le del vsega… Pa seveda še lepe obresti. Men ta sistem ni všeč.

Kako? Vsakega 18. v mesecu mi MC odtegne toliko kolikor sem porabila v prejsnjem obdobju.

Pri Visi ni tako?

Tukaj se prav vidi kaj naredi rekla je kazala! Polno izmišljotin. Visa je debetna ali kreditna. Na prvi gre plačilo takoj dol, na drugi pa en krat mesečno in ne gre nič avtomatsko na obroke. Pri skb je bilo že skoz tako.

In mimo grede skb ni od nkbm.

Kdo ti je pa to razlagal? Sosedov lojze?

Ne ne gre ti avtomatsko na obroke. SKB imaš lahko debetno viso – trgajo sproti ko zapravljaš, ali/in pa kreditno viso – trgajo enkrat mesečno na izbran datum. Lahko pa daš vlogo za obročno. Niti približno ni avtomatsko na obroke. Če ne rabiš obročne je brezveze plačevati za kreditno, ker lahko z debetno viso plačuješ povsod isto kot z kreditno.

kok se spomnim se je govorilo da bo skb kupil nkbm, ki je šel madžarom. pa v cajtngih je tud pisalo, da madžari obvladujejo večino slo bančnega trga z poštno banko, skb in nkbm

in nič ne gre avtomatsko – isto je kot pri mastercard, še članarina je ista in obresti tudi.

Odgovor na objavo uporabnika
sammy 957, 03.07.2021 ob 12:59

kok se spomnim se je govorilo da bo skb kupil nkbm, ki je šel madžarom. pa v cajtngih je tud pisalo, da madžari obvladujejo večino slo bančnega trga z poštno banko, skb in nkbm

in nič ne gre avtomatsko – isto je kot pri mastercard, še članarina je ista in obresti tudi.

OTP je najprej kupil SKB, nato so šele kupili NKBM. Tako da je lastnik zdaj isti.

Jaz kreditno uporabljam v tujini izven eu, debetno pa povsod v EU.

Na obroke sem pa nakupila pohištvo za prvo stanovanje, potem pa ne več.

New Report

Close