skb-mesečni izpiski
Ker je veliko hitreje pogledati v mapo, ki jo imaš ob sebi. Da pridem v banko, se moram po novem prijavljati s petimi gesli, jadrati med mapami, iskati pravi mesec. Na papirju vzameš marker in si tam. Če si printam izpisek, je pa to moj strošek, namesto da bi bil od banke, ki ji plačujem vodenje računa.
Predstavljaj si, koliko dela imam, če hočem recimo pogledati, koliko sem plačala kredita v zadnjem letu
ali koliko so mi trgali za določene zadeve prek trajnikov. Čas je pa zame denar.
Ker je veliko hitreje pogledati v mapo, ki jo imaš ob sebi. Da pridem v banko, se moram po novem prijavljati s petimi gesli, jadrati med mapami, iskati pravi mesec. Na papirju vzameš marker in si tam. Če si printam izpisek, je pa to moj strošek, namesto da bi bil od banke, ki ji plačujem vodenje računa.
Predstavljaj si, koliko dela imam, če hočem recimo pogledati, koliko sem plačala kredita v zadnjem letu
ali koliko so mi trgali za določene zadeve prek trajnikov. Čas je pa zame denar.[/quote]
Zate ni samo čas denar, ampak tudi pamet. Ker imaš v SKB lepo možnost naprednega iskanja, kjer iščeš promet po namenu, računu prejemnika, nazivu prejemnika, naslovu prejemnika in referenci nalogodajalca, kar ti vzame natančno šest sekund. In ne prijavljaš se s petimi gesli, ampak z dvema.
Ej, res me včasih me mika, da bi bilo z zakonom treba prepovedat uporabo računalnika tistim, ki jih imajo samo za stresanje slabe volje in lastne nesposobnosti po forumih.
ali koliko so mi trgali za določene zadeve prek trajnikov. Čas je pa zame denar.[/quote]
Zate ni samo čas denar, ampak tudi pamet. Ker imaš v SKB lepo možnost naprednega iskanja, kjer iščeš promet po namenu, računu prejemnika, nazivu prejemnika, naslovu prejemnika in referenci nalogodajalca, kar ti vzame natančno šest sekund. In ne prijavljaš se s petimi gesli, ampak z dvema.
Ej, res me včasih me mika, da bi bilo z zakonom treba prepovedat uporabo računalnika tistim, ki jih imajo samo za stresanje slabe volje in lastne nesposobnosti po forumih.[/quote]
Ne govori neumnosti, če nimaš blage veze. Očitno imaš prastar kalkulatorček, ker nov zahteva točno toliko gesel, kot sem jih napisala. In ta čas, ko zabijam z vpisovanjem gesel in ‘naprednim iskanjem’, imam izpiske in zneske že stokrat pred sabo. Če si ti nesposobna vzeti mapo s police in in jo odpret v 5 sekundah (to je čas, ko jaz dobim komaj drugo geslo za spletno banko), ne skrivaj tega za računalniško ‘sposobnostjo’. Računalnik je moje delovno orodje in ga obvladam v nulo, dobro pa tudi vem, kdaj je hitreje, če naredim peš. In s papirnatimi izpiski je hitreje!
Cžcv,
napisala si, da izpiske rabiš v primeru”če hočem recimo pogledati, koliko sem plačala kredita v zadnjem letu ali koliko so mi trgali za določene zadeve prek trajnikov. Čas je pa zame denar.” Se sploh zavedaš koliko časa ti vzame, da greš čez vse izpiske in izračunaš postavke, ki te zanimajo. Na SKB NET-u pa v naprednem iskanju samo vpišeš kar te zanima in imaš vse na pladnju. Ampak ok, razumem, da so ljudje, ki želijo vse na papirju.
SKB je menda vsem svojim strankam, ki uporabljajo el. bančništvo ukinil bančne izpiske. Če hočeš izpiske se oglasi v poslovalnici, povej, da hočeš papirnate izpiske ali pa pokliči v njihov Klicni center in ti jih bodo poslali na dom…preverjeno.
Skratka razburjaš se za nekaj kar lahko urediš v 3 minutah.
In tudi ta dvojna prijava, ki so jo uvedli ti prijavo podaljša za mogoče 15 sekund. Če pa nimaš teh 15 sekund je pa res skrajni čas, da menjaš banko.