Skela
Tvojim večno ponavljajočim spisom, matjažko, nima smisla pisat argumentov. Tebi lahko človek napiše 1000 argumentov pa boš še vedno pisal eno in isto. Vedno znova in v nedogled ponavljaš iste stvari. Dobil si že na stotine argumentov proti svojim tezam pa še nisi nič dojel. Tako, da vsaka debata s tabo je v bistvu povsem nesmiselna, ker boš samo kopiral svoje že 1000x objavljene poste.
In če pogledaš kdo ima največ povedat čeznjo ugotoviš, da sami luzerčki.
Pravim moškim je pa Skela všeč. Nesamozavestnim zguba pa seveda ne.[/quote]
Prava samozavest se nikoli ne izraža skozi konfliktnost z nasprotnim spolom.
Konfliktnost žensko vedno oropa njene feminilnosti – ker je ‘umsko dvobojevanje’ in brezkrajno intelektualiziranje z zelo izraženim kritiziranjem in omalovaževanjem bolj značilno za moško petelinjenje. Ko to počne ženska, posiljuje svojo žensko naravo, jo rani, zato izgubi čar ženstvenosti, žar erotičnosti in zapeljivosti, in se vzporedno blamira na intelektualni ravni, ker to počne na silo v izrazito (moški) napadalno-obrambni drži. Tu še posebej izstopa Goldfish, Skela, Starunklja zgoraj pod 3. postom, Vesna Godina…. Takšne ženske zelo težko ohranjajo zveze, samskost, pogoste ločitve, nesoglasja, podrejen (kastriran) moški, ki prevzeme žensko vlogo v družini…
.[/quote]¸
:-))) Svojemu opisu Matjazka bi dodala še pogoste astmatične napade….
Ves čas se kot majhen petelinček zaganja vame, potem pa meni očita konfliktnost :))))
Da ti pojasnim mali M : pravi moški , tak, ki jih jaz izbiram za vezo, pride do ženske in ji enostavno
pove, da mu je všeč, nato ji predlaga …karkoli ji že pač predlaga.
To, da je žensko najprej treba prepričati v neke namišljene njene napake, je taktika capeljčkov, ki
na ta način upajo, da bodo ženko zmanipulirali v reševanje njenih “napak”, da seveda ta ženska, ne
bi opazila, kakšen bednik je ta capeljček….vse seveda pod krinko “daj da ti pomagam”…
Slabost te metode je ta, da le redka ženska zelo kmalu ne ugotovi, da do zdaj ni imela problemov, da
ji je pravzaprav zelo dobro šlo in jo samo opisani capeljček prepričuje, da ima kup težav….ki gladko
izginejo v trenutku, ko ga skenslajo….
Ker živimo v demokraciji, izražam svoje mnenje, tako kot ti. 🙂 Ne pričakujem, da se strinjajo z mano, vendar enostavčne replike ‘neumen si’ , kažejo na določen razlagalni nivo in besedni domet sogovorca. 😉
Konfliktnost žensko vedno oropa njene feminilnosti – ker je ‘umsko dvobojevanje’ in brezkrajno intelektualiziranje zzelo izraženim kritiziranjem in omalovaževanjem bolj značilno za moško petelinjenje. Ko to počne ženska, posiljuje svojo žensko naravo, jo rani, zato izgubi čar ženstvenosti, žar erotičnosti in zapeljivosti, in se vzporedno blamira na intelektualni ravni, ker to počne na silo v izrazito (moški) napadalno-obrambni drži. Tu še posebej izstopa Goldfish, Skela, Starunklja zgoraj pod 3. postom, Vesna Godina…. Takšne ženske zelo težko ohranjajo zveze, samskost, pogoste ločitve, nesoglasja, podrejen ( kastriran [/u]) moški, ki prevzeme žensko vlogo v družini…
.[/quote]¸
Ves čas se kot majhen petelinček zaganja vame, potem pa meni očita konfliktnost :))))
Da ti pojasnim mali M : pravi moški , tak, ki jih jaz izbiram za vezo, pride do ženske in ji enostavno
To, da je žensko najprej treba prepričati v neke namišljene njene napake, je taktika capeljčkov [/u], ki
na ta način upajo, da bodo ženko zmanipulirali v reševanje njenih “napak”, da seveda ta ženska, ne
bi opazila, kakšen bednik [/u] je ta capeljček….vse seveda pod krinko “daj da ti pomagam”…
Slabost te metode je ta, da le redka ženska zelo kmalu ne ugotovi, da do zdaj ni imela problemov, da
ji je pravzaprav zelo dobro šlo in jo samo opisani capeljček [/u] prepričuje, da ima kup težav….ki gladko
izginejo v trenutku, ko ga skenslajo….[/quote]
Prej bi si želel s kšno tako bit :
95 % tvojih postov je za oceno:
-1[/quote]
Ti pa še oseba nisi.
¸
To, da je žensko najprej treba prepričati v neke namišljene njene napake, je taktika capeljčkov [/u], ki
bi opazila, kakšen bednik [/u] je ta capeljček….vse seveda pod krinko “daj da ti pomagam”…
ji je pravzaprav zelo dobro šlo in jo samo opisani capeljček [/u] prepričuje, da ima kup težav….ki gladko
izginejo v trenutku, ko ga skenslajo….[/quote][/quote]
No vidiš, lepo, da si se končno prepoznal….čeprav seveda ni strahu, da se boš nehal zaganjati vame….
in ponavljati svoje večne lajne….
skela oprosti ampak malo si zrešila kaj je napisal matjazko. Kdo pravi o kaki manipulaciji žensk? V bistvu pravi, da ženska ne sme poskušati biti moški, ker to ne gre. Hočete pa kao biti moški…”penis envy” 😛
Koliko se strinjam da je matjazko en čuden tip (skoraj tako kot jaz) je imel njegov post dosti resnice, ni pa celotna zgodba to pa se strinjam.
Manipulacija je v smislu, da je žensko (ki ji gre sicer čisto ok) treba najprej prepričati, da je z njo
nekaj narobe, jo “popravljati” in “reševati”….pradavna taktika nesamozavestnih moških.
V tem primeru mene prepričuje, da bi bila rada moški (ker imam svoje mnenje in si ga upam zagovarjati,
kar je on razglasil za moško lastnost – ženske moramo samo kimati in se podrejati)
Penise imam sicer čisto rada :-)))), ampak po možnosti pritrjene na njihove lastnike :-))
Nadpovprečnost na katerem koli že življenjskem področju zgolj povečuje naše možnosti, da dobimo partnerja, je plus, ker to ljudi naredi bolj privlačne in zanimive, zato imajo tudi večjo izbiro.
Ne dobim partnerja, ker sem ‘tako super’ ali ‘nadpovprečen’, je zgolj slepilo samopravičevanja, da okrivimo vedno okolico za naše osebne spodrsljaje in nezmožnost (si najti partnerja).[/quote]
Ni rečeno, da so nadpovprečni bolj zanimivi. Recimo znanstveniki so nadpovprečni glede pameti, znanosti pa ni rečeno, da so nasprotnemu spolu kaj bolj zanimivi.
AMpak načeloma pa so nadpovprečni res bolj iskani, bolj zanimivi, bolj obletavani. Samo a bo recimo nadpovprečna lepotica, ki je zraven še bogata in pametna in izobražena zadovoljna z enim ne preveč lepim, bolj malo izobraženim, nerazgledanim tipom? Težko verjetno. Verjetno bo iskala sebi podobnega.
Nadpovprečnih je malo in ti nadpovprečni iščejo tudi nadpovprečeneže. So res zanimivi bolj kot povprečneži. Samo sami se tudi zanimajo za nadpovprečne.
Kar jaz okrog sebe vidim so dolgotrajno samski tisti, ki so podpovprečneži ali pa nadpovprečneži.Povprečneži se pa hitro poparčkajo.
Konfliktnost žensko vedno oropa njene feminilnosti – ker je ‘umsko dvobojevanje’ in brezkrajno intelektualiziranje z zelo izraženim kritiziranjem in omalovaževanjem bolj značilno za moško petelinjenje. Ko to počne ženska, posiljuje svojo žensko naravo, jo rani, zato izgubi čar ženstvenosti, žar erotičnosti in zapeljivosti, in se vzporedno blamira na intelektualni ravni, ker to počne na silo v izrazito (moški) napadalno-obrambni drži. Tu še posebej izstopa Goldfish, Skela, Starunklja zgoraj pod 3. postom, Vesna Godina…. Takšne ženske zelo težko ohranjajo zveze, samskost, pogoste ločitve, nesoglasja, podrejen (kastriran) moški, ki prevzeme žensko vlogo v družini…
.[/quote]¸
To, da je žensko najprej treba prepričati v neke namišljene njene napake, je taktika capeljčkov, ki
bi opazila, kakšen bednik je ta capeljček….vse seveda pod krinko “daj da ti pomagam”…
ji je pravzaprav zelo dobro šlo in jo samo opisani capeljček prepričuje, da ima kup težav….ki gladko
izginejo v trenutku, ko ga skenslajo….[/quote]
zanimivo razmerje dveh precej sorodnih duš ☺
Matjažko jo po zidarsko okoli kepe – Skela pa kot pristno ženšče bevska nazaj ☺
Jaz tega nisem tako razumel, bolj to, da najbolj neprivlačna ženska je tista, ki se nekaj naprej meče in se hoče dokazovati in po navadi takšne dobesedno sovražijo moške in jih želijo verbalno kastrirati. Za piko na i pa ti še reče, da takšen kot si že neboš dobil ženske…pa halo kot da je ženska neka nagrada za moškega.
Moški imamo sindrom belega viteza, hočemo rešiti princeso v težavah, to je naša šibka točka. Po navadi je to neka zlajnana kurva, ki pač ima lepo postavo blont lase in se zna prijetno nasmehniti in delati nedolžno. Ženski ekvivalent je ženska, ki hoče moškega spremeniti in narediti, si pa izbere nekega pijanca in potem kao vztraja z njim, ker je kao prava ženska in on že ni taki, ona ga pozna bolje…
In ja, moški imamo radi žensko, ki se nam podredi, kima in boža naš ego. Nam pa mora tudi pokazati hudiča in nam povedati vse kar nam gre oz. nas motivirati in manipulirati, da smo najboljši moški kar smo lahko. Za dobro žensko bomo hoteli biti super moški, pa v bistvu rabimo samo to, da verjamete v nas. Nerganje in poskus nadvlade ne bo obrodil sadov! Tako kot ženske hočete močnega samozavestnega moškega, ki bo udaril po mizi in rekel tako bo…čeprav to ni vse kar mora biti, je pa bistvo. Brez tega izgubite spoštovanje. Če vas ne more ali noče nadvladati, postanete izjemno nesrečne pa še same ne veste zakaj!
Neka zlata sredina, ampak moški mora biti moški in ženska mora biti ženska!
Nadpovprečnost na katerem koli že življenjskem področju zgolj povečuje naše možnosti, da dobimo partnerja, je plus, ker to ljudi naredi bolj privlačne in zanimive, zato imajo tudi večjo izbiro.
Ne dobim partnerja, ker sem ‘tako super’ ali ‘nadpovprečen’, je zgolj slepilo samopravičevanja, da okrivimo vedno okolico za naše osebne spodrsljaje in nezmožnost (si najti partnerja).[/quote]
Logično je, da bo resnično nadpovprečen in sposoben človek znal poskrbeti za lastno srečo.
Saj je to edino realno merilo naših sposobnosti.
Ajde, še moj poizkus:
S SKELO se tu in tam malce zapneva, v glavnem okoli “krivih glist”, vendar se mi zdi, da je v mojem primeru uporabna samo zato.
Način razmišljanja (njen in moj) je tako nasproten in tako hudimanovo podoben občasno, da bi v skupnosti z njo moral eden od naji oditi na božjo njivo.
To ali je sama, ali “seka” vsenaokoli, je njen problem ali pač zadovoljstvo.
Skela mi je fajna, ker je samostojna. Ni kot kaka putka, ki cel dan stoji pred špeglom in se rihta za tipe, ker sama niti žarnice ne zna zamenjat.
Jaz sem postavna, izobražena, z dobro plačo, vitka. Tudi od moškega pričakujem, da je poastven, izobražen, s plačo primerljivo moji.
[sup]8[/sup] Vsekakor hočem, naj možje povsod molijo in vzdigujejo svete roke brez jeze in razpravljanja. [sup]9[/sup] Tako naj ravnajo tudi ženske, in sicer v urejeni Ali spodobni.obleki. Zaljšajo naj se s sramežljivostjo in razumnostjo. Ne s spletanjem las in z zlatnino, ne z biseri ali dragoceno obleko, [sup]10[/sup] ampak z dobrimi deli, kakor se spodobi ženskam, ki javno izpovedujejo svoje strahospoštovanje Ali ki naznanjajo strahospoštovanje.do Boga. [sup]11[/sup] Ženska Ali Žena.naj se da poučiti tiho in z vso vdanostjo. [sup]12[/sup] Ne dovolim pa, da bi ženska Ali žena.poučevala, tudi ne, da bi gospodovala nad moškim. Ali možem.Tiho naj bo. [sup]13[/sup] Prvi je bil namreč izoblikovan Adam, potem Eva. [sup]14[/sup] In Adam ni bil zapeljan, žena pa se je pregrešila, ker se je dala zapeljati. 15 Rešila pa se bo s tem, da bo rojevala otroke, če bodo vztrajali v veri, ljubezni in svetosti, združeni z razumnostjo.
1 Tim 2
Jaz tega nisem tako razumel, bolj to, da najbolj neprivlačna ženska je tista, ki se nekaj naprej meče in se hoče dokazovati in po navadi takšne dobesedno sovražijo moške in jih želijo verbalno kastrirati. Za piko na i pa ti še reče, da takšen kot si že neboš dobil ženske…pa halo kot da je ženska neka nagrada za moškega.
Moški imamo sindrom belega viteza, hočemo rešiti princeso v težavah, to je naša šibka točka. Po navadi je to neka zlajnana kurva, ki pač ima lepo postavo blont lase in se zna prijetno nasmehniti in delati nedolžno. Ženski ekvivalent je ženska, ki hoče moškega spremeniti in narediti, si pa izbere nekega pijanca in potem kao vztraja z njim, ker je kao prava ženska in on že ni taki, ona ga pozna bolje…
In ja, moški imamo radi žensko, ki se nam podredi, kima in boža naš ego. Nam pa mora tudi pokazati hudiča in nam povedati vse kar nam gre oz. nas motivirati in manipulirati, da smo najboljši moški kar smo lahko. Za dobro žensko bomo hoteli biti super moški, pa v bistvu rabimo samo to, da verjamete v nas. Nerganje in poskus nadvlade ne bo obrodil sadov! Tako kot ženske hočete močnega samozavestnega moškega, ki bo udaril po mizi in rekel tako bo…čeprav to ni vse kar mora biti, je pa bistvo. Brez tega izgubite spoštovanje. Če vas ne more ali noče nadvladati, postanete izjemno nesrečne pa še same ne veste zakaj!
Neka zlata sredina, ampak moški mora biti moški in ženska mora biti ženska![/quote]
Moški so si v preteklosti zagotovili, da bo vsak, še tako beden primerek dobil žensko (in to neprimerno
boljšo od njega)…enostavno tako, da so si ženke podredili. Ekonomsko in politično seveda.
Stoletja so z vsemi topovi (literatura, zakoni, javno mnenje, bonton) ženske prepričevali, da so šibke,
nemočne, potrebne reševanja, nesposobne logičnega razmišljanja, nesposobne ravnati z denarjem,
preneumne za na univerze, da so njihove edine kvalitete lepota, poslušnost, nežnost, milina, prilagodljivost.
In zdaj, ko so ženske dokazale, da niso ne neumne, ne nesposobne, ne nemočne….kar na lepem ni več
dovolj samo imeti bingelj med nogami, treba se je DOKAZATI. Treba je nekaj dati od sebe, ne samo zahtevati,
oziroma dobiti kot samo po sebi umevno…
In tega vas je strah. Vsi, ki tukaj pridigate o “ženstvenosti” itd…ste enostavno zbegani, radi bi mile, tihe,
poslušne ženske nazaj….lepo si brez problemov izbereš dovolj mlado, da si jo zlahka podrediš in lepo
uživaš, ne bo ti ušla (ker nima kam), ne bo ti jezikala (ker jo boš okol kepe), skrbela bo zate in seksala
kadar boš ti rekel (ker nima druge možnosti)
Res se ne čudim, da je med fanti ISIS tako popularen….
Na srečo je na svetu dovolj moških, ki se ne počutijo ogroženi, če morajo z žensko sodelovati in ne ji
komandirati….in z njimi jaz nimam niti sence konflikta. Krasno se razumemo….brez problema.
+1
Sej veš, da bi tej tipi take, ki si jih lahko vzgojijo po svoje. Benti, jaz sem pa ravno kanila ujagat kakšnega fejst kerlca iz MONa.
Kot, da ste ženske kaj drugačne. 🙂
Ta težnja obstaja pri vseh, ker se vsi želimo na takšen način izogniti konfliktom.
Kot, da ste ženske kaj drugačne. 🙂
Ta težnja obstaja pri vseh, ker se vsi želimo na takšen način izogniti konfliktom.[/quote]
Moškega, ki bi ga morala vzgajat, še pogledam ne dvakrat….
A ni dons 1april ?
Toda žensk, ki se odločajo za samostojno podjetniško pot in za kariero, je vedno več. Danes se od žensk pričakuje, da niso le žene in ljubice, ampak da imajo tudi uspešno poklicno ali poslovno kariero.
V zadnji številki revije Ampak ameriška sociologinja piše: »Ženske smo se vrhunsko izobrazile, zasedle vrhunska mesta v politiki, kulturi in umetnosti, se poročile, rodile in se znašle v dolgočasnem stanju.« Zakaj? Zato ker taka ženska ni več zanimiva, ker pride domov ob petih ali šestih, otroci so na cesti že opiti ali zakajeni, ona je utrujena, histerična in mračnjaška. Kaj naj moški s tako žensko? Raje gre v bordel ali pa ima virtualni seks. Ženska mora biti ljubica, mati, gospodinja. Za potešitev svoje tekmovalnosti z moškimi pa lahko dela v kakšni dobrodelni organizaciji. Tista, ki hoče tekmovati, pa ne more nikoli doseči moškega, poleg tega pa se izčrpa in ni uporabna niti za ljubico.
VIR: http://www.podjetnik.si/clanek/kak%C5%A1en-je-pravi-gospodar-20041003
Ja je res kar pravite mnoge… včas je bila ženska po defaultu smet… Sedaj pa je šlo pri nekaterih v drug esktrem žensk, ki so pasje, no saj vemo o katerih gre… Te bijejo tlake za nove rodove, kjer bo morda doseženo neko zlato razmerje, kot je en opisal tukaj. Ženska, ki se zaupa moškemu, če si ta to zasluži in je spoštljiv in pa delitev vlog za katere smo vsak po svoje naravno prilagojeni (lovci, nabiralke). Lep pozdrav, pa ne pozabite, danes je prvi april, ta post zgolj naklučno odprt ravno danes ? 😀
In če pogledaš kdo ima največ povedat čeznjo ugotoviš, da sami luzerčki.
Pravim moškim je pa Skela všeč. Nesamozavestnim zguba pa seveda ne.[/quote]
.[/quote]
Ironija je v tem, da je tvoj lajf en sam velik konflikt. Počneš vse tisto, kar očitaš drugim. V bistvu je to žalostno.
Če ti ni nagrada, je čas, da razmisliš o svoji izbiri oziroma o tem, zakaj si potem tako strog do sebe, da si nalagaš tako kazen. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.