Skela
Hm, v čem pa ženske tako zelo tekmujejo z moškimi?
In kje jaz živim, da tega ne opazim?[/quote]
V žaganju drv?…. ;)[/quote]
He, he. Si me prehitel.
Skela, saj ne tekmujemo vse ženske, ene imamo priročne sosede.
Ma ne me jebat!
Za kompromise in prilagajanje se niste slisali? Spremeniti se morata oba![/quote]
Zakaj oba? Ona se je morda spremenila že, ko je spoznala njega. Zdaj je na vrsti on. :-))
IZjema je seveda tale čvek na MONu. Tu se samo moških hvalisjo kako so super lepi in vse. Ter seveda se samo šimfa ženske kake, da smo. Verjamem, da drugje velja tako kot ti pišeš.
Jaz sem pa vedno poslušal, da ko se poročiš moški upamo da se ženska nikoli ne bo spremenila, pa vedno se. Ženske pa upajo da se moški bodo spremenili, pa se nikoli.
Pozabil si še tisto:
Al boš dava al boš plava…
V žaganju drv?…. ;)[/quote]
He, he. Si me prehitel.
Skela, saj ne tekmujemo vse ženske, ene imamo priročne sosede.[/quote]
Men na misel ne pride z enim štautnim mžakarjem tekmovati v žaganju drv.
Mi je v štartu jasno, da on z levo roko nardi v pol ure toliko, kot jaz cel dan.
In tudi zelo čudno se mi zdi, da lahko sploh nekdo jemlje moje žagane drv, kot tekmovanje.
Zakaj le?
Če že, potem na nek način “tekmujem ” sama s sabo, kot mestno dete, nevajeno fizičnih del,
uživam v svojem dosežku, v zavesti, da zmorem in da je delo narejeno. Ampak to velja tudi za
zelo komplicirano vezenje, ki sem se ga enkrat lotila…ki je tudi zahtevalo, da preizkusim svoje meje
in je ob končanju tudi povzročilo enako zadovoljstvo. Sem tudi tu tekmovala z moškimi?
Jaz mislim, da smo omejeni samo s svojimi sposobnostmi (in ne s tem, ali se bo kdo razburjal, da
hočem tekmovati z njim – to je pol njegov problem, ne moj)…jaz na primer ne bom šla v hosto podirat
dreves, ker to presega moje sposobnosti.
Ampak ocena, kaj zmorem in česa ne, ostane meni.
Če moški pričakuje od ženske, da je ženstvena, še ne pomeni, da ji želi komadirat oz si jo kakorkoli podredit. Tisto kar včeraj ob 16:09 Skela piše je deloma res, čeprav je tudi zgrešeno.
Nekoč je bilo življenje veliko bolj kruto in moški ni imel pravice do ženske, če se ni z nečim izkazal pred skupnostjo, da je sposoben preživet njo in otroke. S krščanstvom (in še s kako religijo/ideologijo prej) se je začelo prefinjeno zaničevanje žensk.
Danes pa mnoge tekmujejo v dokazovanju, da so enakovredne/enako sposobne oz celo večvredne kot moški, namesto, da bi se zavedale, da smo si različni in da nismo zaradi tega superiorni nad nasprotnim spolom. Vse to gre na škodo medsebojnih odnosov kjer se pokaže, da je dokazovanje in tekmovanje za enakost nesmisel.
Naj eden žaga drva drug pa kvačka in naj drug drugemu priznata superiornost na svojem področju, vse za njuno skupno dobro in bo mir 😉
Če pa ženske ne tekmujejo z moškimi. Oziroma svojih gibanj ne vidijo kot tekmovanje.
Vsaj skela tako pravi.
Ok, dej ti men lepo razlož, zakaj delanje lastnih drv ne mor biti “moje področje?
Zakaj tega ne morem počet, ne da bi se nekdo usajal, zakaj tekmujem z njim?
Če se ti počutiš ogroženega, ker znam jaz par polenčk razžagat, oprosti dečko, pol je to TVOJ problem,
pa kar izvoli ga reševati, mene pa pusti na miru.
Če gre moški za medicinskega brata, če se loti makramejev, če gre za vzgojitelja v vrtec…
zakaj hudika,je s strani žensk lepo sprejet, ne da bi se ga obtoževalo, da je poženščen, da
dela to zato, da bi tekmoval z ženskami, da se dokazuje kako je enakovreden , da vdira na področje
žensk?
Dej rešuj svoje komplekse na kom drugem…
Ojej.
Sej že vem ogdovor, ampak vseeno povej, kaj po tvoje pomeni “ženstvena”?
Katri so glavni atributi ženstvenosti?
Ne-stela je odgovor. Zamisli si svoje nasprotje, to je to.
Če pa ženske ne tekmujejo z moškimi. Oziroma svojih gibanj ne vidijo kot tekmovanje.
Vsaj skela tako pravi.[/quote]
Ok Robi, prosim za primer nečesa, kar ženske počnejo samo zato, da tekmujejo z moškimi.,..
A, tko kot je inteligenca tvoje?[/quote]
Moja pa tvoja sta si nasprotni ja.
Jaz včasih nisem razumel, kako lahko moški tako ponori, da… No sedaj zaradi takih primerkov, kot je…, razumem zakaj je toliko domačega nasilja. Redki se vprašajo kok je mogla tipa baba žret…
Evo en konkretno razlaga, da je bil pred dilemo, a jo.. al se pa odseli 🙂
06:30
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60293792
Danes ženske večinoma mislijo, da je treba tekmovat z moškimi in se posledično ves čas primerjajo z nami. Ne priznavajo drugačnosti po spolu, ker se počutijo manjvredne, sicer ne vem zakaj, ampak ok.
Svojo superiornost si dokazujejo iz podobnega razloga kot si jo deci za šankom, [sub]al pa kje drugje ;)[/sub]….pomanjkanje samozavesti.[/quote]
Manjvredne se počutijo, ker je njih prav tako obsedel “virus” materializma.
Vreden si toliko, koliko kapitala si lastiš. Vse ostalo je nevredno omembe.[/quote]
Zanimivo, kako ste me v drugi temi prepričevali, da moram postat podjetnica in se kao postavit za dobro vseh žensk, torej nekaj samoiniciativno spremenit v tem prostoru, ki je tako nenaklonjem zaposlitvam potencialnih mamic. Ko bi to naredila, bi pa spet padali očitki, da tekmujemo z vami na tak ali drugačen način …
Dajte no fantje, potegnite si jajca iz riti.
Vreden si toliko, koliko kapitala si lastiš. Vse ostalo je nevredno omembe.[/quote]
Zanimivo, kako ste me v drugi temi prepričevali, da moram postat podjetnica in se kao postavit za dobro vseh žensk, torej nekaj samoiniciativno spremenit v tem prostoru, ki je tako nenaklonjem zaposlitvam potencialnih mamic. Ko bi to naredila, bi pa spet padali očitki, da tekmujemo z vami na tak ali drugačen način …
Dajte no fantje, potegnite si jajca iz riti.[/quote]
:-))
Ta prava si…:)
še mal, pa ti bojo odprli lastno temo….
Pa saj jaz nimam nič proti temu, če tekmujete.
Moti me samo to, ko se ženske sprenevedate in olepšujete svoja dejanja, pa čeprav v resnici niste nič drugačne od moških, ob tem pa se tako rade še vedno prikazujete kot žrtve nepravičnega sistema, ki je v rokah moških.
Na kratko povedano, je težava v dvoličnosti. Kar je že bilo na tem forumu velikokrat omenjeno.
Seveda zastopim, da ne morete tekmovati na fizičnem nivoju, kot je zgoraj omenjeno žaganje drv. Ta primer je zato povsem neustrezen.
Gre se za druga področja, kjer ni pomembna fizična moč. In tega je seveda veliko več. Na primer razne vodstvene funkcije, politika…..
Ženske po večini še vedno menite, da niste enakopravne, zato težite k temu, da bi bile in edini način je ta, da premagate moške na čim večih področjih.
Skela a ti si tko predstavljaš moške ?
https://www.youtube.com/watch?v=pnEEe7cBKP0
Skela a ti delaš sedaj ta dolge (nadure), da si popoldan tud na netu al si dobila net doma ?
Stay at home mom iz early 60s…
https://www.youtube.com/watch?v=B2jfVjCsyqc
Pa saj jaz nimam nič proti temu, če tekmujete.
Moti me samo to, ko se ženske sprenevedate in olepšujete svoja dejanja, pa čeprav v resnici niste nič drugačne od moških, ob tem pa se tako rade še vedno prikazujete kot žrtve nepravičnega sistema, ki je v rokah moških.
Na kratko povedano, je težava v dvoličnosti. Kar je že bilo na tem forumu velikokrat omenjeno.
Seveda zastopim, da ne morete tekmovati na fizičnem nivoju, kot je zgoraj omenjeno žaganje drv. Ta primer je zato povsem neustrezen.
Gre se za druga področja, kjer ni pomembna fizična moč. In tega je seveda veliko več. Na primer razne vodstvene funkcije, politika…..
Ženske po večini še vedno menite, da niste enakopravne, zato težite k temu, da bi bile in edini način je ta, da premagate moške na čim večih področjih.[/quote]
Evo ti šanse, da še enkrat dobro prebereš, kaj si napisal, pa sam pokomentiraš….
Skela a ti si tko predstavljaš moške ?
https://www.youtube.com/watch?v=pnEEe7cBKP0
Skela a ti delaš sedaj ta dolge (nadure), da si popoldan tud na netu al si dobila net doma ?
Stay at home mom iz early 60s…
https://www.youtube.com/watch?v=B2jfVjCsyqc%5B/quote%5D
A v podaljšanem bivanju imate zdaj tud internet?
Pa pravijo, da za šolstvo ni dnarja….
Pozabil si še tisto:
Al boš dava al boš plava…[/quote]
ta pa pride v poštev potem, ko jo je že priklenil za štedilnik
Saj so prav svetovali. Samo za žensko primerno dejavnost moraš poiskat. Recimo pletilstvo, šiviljstvo, slaščičarstvo ali npr. frizerstvo, ampak to samo žensko, da se ne boš drugih dedcov dotikala.
Saj lahko en žaga, drugi mu pa pomaga podajat ali zlagat. pa lepo skupaj izkoristita tisti čas. Z malo logike in diplomacije se da marsikaj v življenju počet v dvoje.Je prijetnejše kot dokazovanje sposobnosti enega ali drugega.
Je pa res, če moraš nekaj sam naredi, ker nimaš pomoči, pač daj. lahko pa zaprosiš za pomoč, meni ni to nič takega. Saj je ponavadi beseda hvala zadosti( se vidi da sem gorenjka)
Forum je zaprt za komentiranje.