Skela
Saj lahko en žaga, drugi mu pa pomaga podajat ali zlagat. pa lepo skupaj izkoristita tisti čas. Z malo logike in diplomacije se da marsikaj v življenju počet v dvoje.Je prijetnejše kot dokazovanje sposobnosti enega ali drugega.
Je pa res, če moraš nekaj sam naredi, ker nimaš pomoči, pač daj. lahko pa zaprosiš za pomoč, meni ni to nič takega. Saj je ponavadi beseda hvala zadosti( se vidi da sem gorenjka)[/quote]
Tako je, tako to pri nas potekajo dela.
Jaz žagam, drugi pa podajajo in držijo hlode.
Da bi sam sebe komentiral ? :)[/quote]
JA. v tem primeru definitivno boljš, kot da te jaz….[/quote]
Zakaj pa ?
Ne razumem te ženske logike. 🙂
Ok, dej ti men lepo razlož, zakaj delanje lastnih drv ne mor biti “moje področje?
Zakaj tega ne morem počet, ne da bi se nekdo usajal, zakaj tekmujem z njim?
Če se ti počutiš ogroženega, ker znam jaz par polenčk razžagat, oprosti dečko, pol je to TVOJ problem,
pa kar izvoli ga reševati, mene pa pusti na miru.
Če gre moški za medicinskega brata, če se loti makramejev, če gre za vzgojitelja v vrtec…
zakaj hudika,je s strani žensk lepo sprejet, ne da bi se ga obtoževalo, da je poženščen, da
dela to zato, da bi tekmoval z ženskami, da se dokazuje kako je enakovreden , da vdira na področje
žensk?
Dej rešuj svoje komplekse na kom drugem…[/quote]
Seveda je lahko, problem postane takrat ko se začneš hvalit kako si ti boljša od moških ker počneš tudi to (med drugim) ti sama tekmuješ z hvalisanjem kako dobra si z nami konstantno 🙂
Manjvredne se počutijo, ker je njih prav tako obsedel “virus” materializma.
Vreden si toliko, koliko kapitala si lastiš. Vse ostalo je nevredno omembe.[/quote]
Zanimivo, kako ste me v drugi temi prepričevali, da moram postat podjetnica in se kao postavit za dobro vseh žensk, torej nekaj samoiniciativno spremenit v tem prostoru, ki je tako nenaklonjem zaposlitvam potencialnih mamic. Ko bi to naredila, bi pa spet padali očitki, da tekmujemo z vami na tak ali drugačen način …
Dajte no fantje, potegnite si jajca iz riti.[/quote]
Zanimivo je kako združuješ dve stvari skupaj….. to sta ločeni zadevi, ti si tam jamrala da jih ne zaposlujejo, torej če jih ne, zakaj ti ne spremeniš tega, to smo ti mi pravli, najlažje je iz udobnega fotelja jamrat, tako kot tisti ki bluzijo o vojnah na forumih…. brezveze…. naredi nekaj.
Problem je, ker ženske se kažete same sebe kot superiorne, hkrati pa se delate nebogljene in poskušate prepričat ”širšo javnost” kako ste zatirane in da rabite kvote in ostala sranja…. če ste tako dobre, vam bo uspelo brez, torje nekaj izmed obojega ne drži kajne?
Ok, dej ti men lepo razlož, zakaj delanje lastnih drv ne mor biti “moje področje?
Če se ti počutiš ogroženega, ker znam jaz par polenčk razžagat, oprosti dečko, pol je to TVOJ problem,
Če gre moški za medicinskega brata, če se loti makramejev, če gre za vzgojitelja v vrtec…
zakaj hudika,je s strani žensk lepo sprejet, ne da bi se ga obtoževalo, da je poženščen, da
dela to zato, da bi tekmoval z ženskami, da se dokazuje kako je enakovreden , da vdira na področje
žensk?
Če se malo zresnim:
V teoriji je morda to res ali pa tudi ne. Glede tega moškega imaš morda prav glede sprejetosti, vendar pretežna večina teh istih žensk pa s takim ne bi želela biti. Kar se obratnega tiče pa spet: največ pripomb bi spet letelo prav z ženske strani. Tako v negativnem smislu do nje ali do njenega “lenega” dedca, če ga ima.
žensk?
Če se malo zresnim:
V teoriji je morda to res ali pa tudi ne. Glede tega moškega imaš morda prav glede sprejetosti, vendar pretežna večina teh istih žensk pa s takim ne bi želela biti. Kar se obratnega tiče pa spet: največ pripomb bi spet letelo prav z ženske strani. Tako v negativnem smislu do nje ali do njenega “lenega” dedca, če ga ima.[/quote]
no, ti teoretiziraš, jaz poznam primere iz prakse – če ne enake, podobne.
Nobenih problemov, ki jih opisuješ.
Kar se tiče pripomb o lenem decu, imaš pa več ali manj prav…če seveda ta dotični dec ni za nobeno
“drugo rabo”…kar z lahkoto razbereš iz srečnega izraza ženske, ko žaga drva :-)))
(v tem primeru za pripombe obema dol visi 🙂
Če se malo zresnim:
V teoriji je morda to res ali pa tudi ne. Glede tega moškega imaš morda prav glede sprejetosti, vendar pretežna večina teh istih žensk pa s takim ne bi želela biti. Kar se obratnega tiče pa spet: največ pripomb bi spet letelo prav z ženske strani. Tako v negativnem smislu do nje ali do njenega “lenega” dedca, če ga ima.[/quote]
no, ti teoretiziraš, jaz poznam primere iz prakse – če ne enake, podobne.
Nobenih problemov, ki jih opisuješ.
Kar se tiče pripomb o lenem decu, imaš pa več ali manj prav…če seveda ta dotični dec ni za nobeno
“drugo rabo”…kar z lahkoto razbereš iz srečnega izraza ženske, ko žaga drva :-)))
(v tem primeru za pripombe obema dol visi :)[/quote]
Pri vsaki stvari so tudi primeri. Vprašanje je le ali so pravilo ali izjema. Verjetno pa obstajajo tudi ženske, ki rade žagajo drva in si posledično želijo moškega, ki bi pletel štumfe.
Ojej.
Sej že vem ogdovor, ampak vseeno povej, kaj po tvoje pomeni “ženstvena”?
Katri so glavni atributi ženstvenosti?[/quote]
Da tako nežno [sub](na meni)[/sub] seka drva, da me ne zbudi, četudi bi zraven spal…
Zmoreš ti to Skela? :))
žensk?
Mislim, da je sekanje drv resnično tvoje področje, samo ne vem, a so že skonstruirali tako močno sekiro, da je ti ne bi mogla uničit že na prvi kladi, ki bi ti prekrižala pot…. 😛
To kar mi ti tu očitaš jaz nisem nikjer napisal.
Ti lahko počneš vse kar počnemo moški, komu mar? Ne vem, če se bo kdo počutil manjvrednega zaradi tega, jaz niti pod razno ne, le ne rabiš zaradi tega, ker tebi uspe razsekat klado, zato nekoga v nič dajat. To je bilo bistvo mojega pisanja.
Sploh pa ne vem zakaj bi se ženska mučila s sekanjem drv, če je dec pri hiši, ki mu tako opravilo ne predstavlja tolikšnega napora kot njej?
Ni razloga, da se ženska “dokazuje” s tem, raaaazeeeen, če bo to počela iz inata, da mu bo to potem še leta pod nos metala…
Ali pa zakaj se pod vso silo rinit na neke vodstvene položaje samo zato, da se bo dokazala enakopravnost?
Če je tam moški v pravem pomenu besede je to čisto ok tudi iz ženskega vidika, ker tak človek ne bo delal v škodo nikogar.
Zanimivo, kako ste me v drugi temi prepričevali, da moram postat podjetnica in se kao postavit za dobro vseh žensk, torej nekaj samoiniciativno spremenit v tem prostoru, ki je tako nenaklonjem zaposlitvam potencialnih mamic. Ko bi to naredila, bi pa spet padali očitki, da tekmujemo z vami na tak ali drugačen način …
:-))
Ta prava si…:)
še mal, pa ti bojo odprli lastno temo….[/quote]
:))
No, pa saj so tudi o men tudi že vse z levo roko ugotovili. Da imam naglušnega nemškega ovčarja, da sem iznekegakrajakateregaimenaneznamponovit, da sem zgubana, stara, debela, polna strij in celulita, potencialno nezaposljiva, da projeciram svoje frustracije na vse okoli sebe, da si zmišljujem, da sem imela podaljšane trepalnice, pa še kaj bi se našlo :))))
A je Skela pol al (raz)Sekla ?
“Antropologom in psihiatrom je jasno kot beli dan, da je praktično nemogoče, da bi se lahko otrok celostno razvijal, če ni pod okriljem tvorne starševske dvojice. Še več: otrok se s ponosom podredi avtoritativnemu in pravičnemu očetu, ga je pa pred sošolci sram, če mora obogati mamo.
Enako se tudi ženske rade podredijo vodenju avtoritativnega in pravičnega moškega voditelja, ne prenašajo pa ženske voditeljice, čeprav morebiti v nekem pogledu prekaša moškega. Tako je bilo, je in bo ostalo – po naravi stvari.Zato je tudi šolstvo, ki je usodno obremenjeno s feminizacijo in permisivnostjo, dejansko v razkroju.”
VIR: http://med.over.net/forum5/read.php?160,3417236
Pa saj jaz nimam nič proti temu, če tekmujete.
Moti me samo to, ko se ženske sprenevedate in olepšujete svoja dejanja, pa čeprav v resnici niste nič drugačne od moških, ob tem pa se tako rade še vedno prikazujete kot žrtve nepravičnega sistema, ki je v rokah moških.
Na kratko povedano, je težava v dvoličnosti. Kar je že bilo na tem forumu velikokrat omenjeno.
Seveda zastopim, da ne morete tekmovati na fizičnem nivoju, kot je zgoraj omenjeno žaganje drv. Ta primer je zato povsem neustrezen.
Gre se za druga področja, kjer ni pomembna fizična moč. In tega je seveda veliko več. Na primer razne vodstvene funkcije, politika…..
Ženske po večini še vedno menite, da niste enakopravne, zato težite k temu, da bi bile in edini način je ta, da premagate moške na čim večih področjih.[/quote]
Kaj pa se tako strašno sprenevedamo in olepšujemo? Me prav zanima.
Kolikor jaz opažam imate pod vso to verbalno navlako moški precej več težav z ženskami, kot obratno. Ženske so se samo začele uveljavljati na področjih, kjer so jim bila prej tesno zaprta vrata – kar nihče ne more reči, da ni res – in moški imate očitno s tem precej več težav, kot ste pripravljeni priznati.
Res ste hecni no in ste si hudo bolj kontradiktorni, kot se tega sploh zavedate.
Ženske so samo končno razprle krila in živijo svoja življenja, kot so jih moški že od nekdaj. Vam pa spet ni prav kakorkoli obrnemo stvar. Če smo samske smo obupane. Če smo bogate, smo materialistke. Če smo karieristke, smo slabe mame. Če kdaj dvignemo glas, smo zafrustrirane feministke … Ja pa halo?! 🙂
Zanimivo je kako združuješ dve stvari skupaj….. to sta ločeni zadevi, ti si tam jamrala da jih ne zaposlujejo, torej če jih ne, zakaj ti ne spremeniš tega, to smo ti mi pravli, najlažje je iz udobnega fotelja jamrat, tako kot tisti ki bluzijo o vojnah na forumih…. brezveze…. naredi nekaj.
Problem je, ker ženske se kažete same sebe kot superiorne, hkrati pa se delate nebogljene in poskušate prepričat ”širšo javnost” kako ste zatirane in da rabite kvote in ostala sranja…. če ste tako dobre, vam bo uspelo brez, torje nekaj izmed obojega ne drži kajne?[/quote]
Pa si najd dedca, če smo tok težke, grozne in nadležne 🙂
PS. tok ga mim streljaš, da se mi tud kaj resnega odgovorit ne da. Ti si boš stvar tko al tko po svoje pretolmačil 🙂
Če ženska razpre krilo se nad tem zgražajo zgolj impotentni moški…. 😉 :)))
Problem je, ker ženske se kažete same sebe kot superiorne, hkrati pa se delate nebogljene in poskušate prepričat ”širšo javnost” kako ste zatirane in da rabite kvote in ostala sranja…. če ste tako dobre, vam bo uspelo brez, torje nekaj izmed obojega ne drži kajne?[/quote]
Pa si najd dedca, če smo tok težke, grozne in nadležne 🙂
PS. tok ga mim streljaš, da se mi tud kaj resnega odgovorit ne da. Ti si boš stvar tko al tko po svoje pretolmačil :)[/quote]
In kaj sem narobe pretolmačil, po eni strani skela po MONu nabija kako so ženske sposobnejše od moških, po drugi strani pa ti izpostavljaš kako ste šikanirane ipd na raznih področjih (recimo zaposlitvenem) samo to dvoje ne gre skup…… to pa zaradi tega ne, ker kapitalisti in pohlepni lastniki firm, vidijo samo €€€€€€ ne pa šovinizma (v večini) torej zaposlijo osebo ki bo prinaša največ €€€ (dobička njim) ne glede na organ med nogami.
Torej rezultat iz tega ”trojčka” med kapitalisti, skelino trditvijo in tvojo je samo to, da en del na štima:
1. Ali ima skela narobe in vendarle niste tako NADPOVPREČNO sposobne napram moškim
2 Ali imaš ti narobe in vendarle nobenega ne briga za vaš spol in bo zaposlil le najboljšega
3. Ali kapitalisti res niso v biznisu zaradi dobička ampak so skrivni poslanci moških da vas ”jeb.ejo” v glavo med drugim tudi z nezaposlovanjem vašega spola.
Zdaj pa izberi eno izmed treh…..
Pač sprijaznit se bo treba da ste enakopravne, in vsa vaša neenakopravnost je samo še v vaših glavah…. dejansko ste na marsikaterem področju še celo priviligirane (samo pomisli kako bi se nam smejali če gremo tipi prijavit posilstvo neke ženske recimo, pa da za povrhu še zgleda vsaj povprečno dobro….. veš tako ko bi 50%+ moških takoj…………)
Ve bi pa rade se po eni strani hvalile kako ste sposobne, po drugi strani pa jamrale, kako je nekaj proti žensko, ja če ste dovolj sposobne, nehajte jamrat in popravite same in spremenite, če ne morete, več kot očitno niste dovolj sposobne, ”jokat” zna vsak…
Kolikor jaz razumem brihtne monovce kot je ON, Robi in ostala družščina, ženska ni ženstvena, če si sama seka drva. Kaj pa potem, če zmrzuje pozimi, je pa ženstvena ali kako?
Torej si ženska ne sme narediti drv, ker potem ni ženstvena. Če pa zmrzuje v lastni hiši, ker si drv ne sme narediti, je pa ženstvena ali kako?
Kaj avto sme vozit? je še ženstvena? Kaj pa, če ga sama pelje na servis, zgubi svojo ženstvenost?
Ženstvenost zgubi, ne zato ker seka drva, ampak ker se potem hvali okrog kako je boljša od moških ker si sama seka drva…..
Vsaj tako jih jaz razumem, meni je itak to mimo….. je pa dejstvo da moške odbijajo ženske kot je sekla, zato pa je tudi samska, ker fukfehtarji ki bi jo meli jih noče, ker se višje ceni ali niso dovolj dobri, tiste ki bi pa mela, pa takih žensk načeloma ne želijo, ker imajo na voljo boljši material.
Sorry, ampak ne vem kje ti srečuješ ženske, ki se hvalijo, da sekajo drva.
A to je hvaljenje, če recimo v pogovoru poveš, da si včeraj sekala drva, oprala avto, oplela vrt ali kako?
Kaj pa sme ženska sploh govoriti, da to ne bo hvalenje?
Kaj pa manjka Skeli? Očitno ji je čisto fajn biti samska. Je s samskimi kaj narobe? Očitno nima težav in je povsem zadovoljna. Torej zakaj ne bi smela biti samska, če ji tako paše?
NE razumeš! 😉
Ker si ženska? 🙂
Skela je ranjeno bitje, ki ima na izbiro radikalno skupinsko terapijo ali pa bo celo življenje svoje frustracije zdravila na mučenju/kaznovanju ljudi (predvsem moških) okoli sebe. Za prvo je po moji oceni preponosna/”prepametna”, saj je vseveda, prepričana je v lastno nepristranskost in čisto objektivnost, vendar ji tisti pomemben del zmanjka, ki bi ji dala skupina, katero vodi usposobljen voditelj.
Tele self-help knjige ki kupuje zelo hitro izvenijo in se vrne v svoje otroške tirnice. Saj ima tudi dosti pointov tudi a problem je, da so vse utežene le z njenimi plašnicami. Če v google vpisuješ “moški so prasci”, potem dobivaš le popačen pogled na moške kajne. Brez dvoma so taki o katerih ona govori, a so tudi drugačni, za te pa se je treba dosti bolj potrudit. Noben dokaj normalen moški ne bo trpel takega podivjanega karakterja, ki je že kemično zasvojen s prepirom. Morda za koga, ki ima rad femdom, ballbusting pa to, to je zanjo… Take kot je ona imajo ponavadi copate, za zraven pa še enega ljubimca, ki jo vrže na hrbet, da ne ve kje je doma, ker to primarno vsaka rabi 🙂 Ali pa so samske coprnice, tam do nekje 40ega še gre, je samska, neodvisna, whatever.. samo ko se baba še malo postara, nekje po 50em, jo začne samskost razžirati kot rak, saj se je vsi izogibajo kot staro babo, kar je…
Ženska je brezmejno tragično bitje, če ni moškega, ki bi bil zainteresiran za spolnost z njo.
Vsaka ženska, ki ni sposobna za ljubezen in zato nima partnerja ter pride po pomoč v psihiatrično ordinacijo, praviloma razodeva silno željo, da bi jo imel nekdo rad. Vsaki postopoma razodenem, da si je treba ljubezen zaslužiti s svojo vsestransko razvitostjo in delovanjem, predvsem pa s spolno privlačnostjo. To pomeni, da se mora – nebogljena kot je – podati na dolgotrajno pot psihoterapije, če se želi tako socializirati, da bo razvila tudi sposobnost za erotiko in spolnost. Je pa pri vsaki skoraj nepremostljiv problem vključitve v psihoterapevtski program, saj samski ženski, ki nima “gospodarja”, ni možno s pomočjo psihoterapije učinkovito pomagati, razen če bi terapevt bil pripravljen prevzeti vlogo gospodarja, kar pomeni, da bi jo na nek način moral posvojiti.. Samska ženska (enako moški) je namreč za psihoterapevta enigma, saj nima seksualnega partnerja, ki je edini lahko definira. http://med.over.net/forum5/read.php?160,3417236
Če pa se ji slučajno kdaj zgodi THE MOMENT OF CLARITY, pa ji priporočam tole, čeprav vem da je zelo malo šans za to, kvečjemu se bo smejala temu, da jo bo kar krč grabil v trebuhu, jo že vidim, pa vendar, čudeži se dogajajo: http://www.andrejperko.si/kontakt.html
Lahko pa tudi kakšne ostale skupinske (anonimne) skupine, kjer se zbirajo ljudje s podobnimi izkušnjami in preko drugih spoznaš marsikaj o sebi. Te skupinske terapije so bistveno bolj učinkovite kot 1:1 terapije s še tako usposobljenimi terapevti/psihologi/psihiatri. Skupina ima posebno moč, zato se je mnoge/i izogibajo in raje manipulirajo 1:1 🙂 No pa lep pozdrav. Velja tudi za ostale, ki bi utegnili/e priznati/posumiti, da imate kakšne tovrstne težave kot skelca.
Skela pa je dala vetra fantkom. Eni so cele romane napisali o njej.
Bravo Skela.
Ženstvenost zgubi, ne zato ker seka drva, ampak ker se potem hvali okrog kako je boljša od moških ker si sama seka drva…..
[/quote]
S takšnimi izjavami se samo možače mečejo vn. Lepi atraktivni punci ni treba tega počet.
[/quote]
S takšnimi izjavami se samo možače mečejo vn. Lepi atraktivni punci ni treba tega počet.[/quote]
Tako je….. in potem te taiste možače obrekujejo ženske ki so pač po njihove preveč ”podrejene” tipom al karkoli….. skratka, samo jokcanje…. sploh so pa fauš ko vidijo da ta boljše tipe poberejo drugačni tipi žensk kot so one same, potem pa v jok pa na drevo pa se hvalit kako so superiorne, da kao jim noben tip ni dovolj dober in tako dalje.
Tipi pa grejo naprej in si mislijo kakšen živalski vrt skače po drevesih 😀
Forum je zaprt za komentiranje.