Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ‘Skincare’ rutina doma?

‘Skincare’ rutina doma?

Že nekaj časa po spletu spremljam ženske, ki so prave ekspertke v negi obraza. Imajo celo rutino od A do Ž, razumejo sestavine, vejo kaj uporabljati, itd. Kako se takšnega področja sploh lotiš? Kje začeti? Rada bi se naučila in si posledično izboljšala stanje kože, ampak niti ne vem, kaj je prvi korak.

Najprej dojami, da so vse te “rutine” zgolj in samo v službi izdelkov, od promocije katerih gospodična dobi plačilo.

Zato pa so te “rutine” tako dolgotrajne!

Začetek je enostaven, postati ekspert pa je ta zahteven del. 😄 Najprej ugotovi kakšen tip kože imaš (pogooglaj kaj so glavni znaki vsakega tipa), potem premisli, kaj so glavne ‘težave,’ ki jih želiš reševati, nato pa preglej malo izdelke, ki so usklajeni s tema dvema kriterijema. Lahko začneš z najbolj enostavnimi koraki: temeljito čiščenje kože zjutraj in zvečer odstrani umazanijo in preprečuje zamašitev por, tako da kupi čistilo (jaz ga uporabljam od Inkey List, je super). Uporaba vlažilne kreme pomaga ohranjati kožo hidrirano in preprečuje izsušitev (moja je od Lux Factorja, ker sem želela še nekaj za gubice). Potem pa je še zaščita pred soncem vsak dan, da zaščitiš kožo pred škodljivimi učinki UV sevanja (od La Roche-Posay je odlična).

Ne uporabljam kozmetike ali preveč izdelkov za nego obraza, tako da je moja rutina zelo simpl. Rabiš samo dve stvari: nekaj za očistiti obraz in SPF kremo. Vse ostalo so potem “dodatki.” Forumašica pred mano ti je dala že veliko nasvetov, tako da bom rekla samo, da od njene omembe uporabljam od lux factorja serum za trepalnice in mi je všeč. Ostalih znamk, ki jih je omenila, ne poznam.

Poleg produktov, ki jih boš uporabljala, ne pozabi tudi na življenjski slog. Primerna prehrana, zadostna hidracija in izogibanje prekomerni izpostavljenosti soncu imajo tudi vpliv na kožo – te stvari mislim, da bi morale biti tudi med prioritetami. Sama sem precej časa te vidike zanemarjala in mi je prav žal. Potem pa sem začela kar pri hrani – manj naročanja hrane, več sadja in zelenjave, … Vsi ti mali koraki se na koncu štejejo v dobro tvojem telesu. In to ne samo pri koži, pri celostnem počutju in funkcioniranju telesa. Lahko si pa seveda tudi pomagaš z raznimi vitamini in podobno, jaz sem na neki točki začela jemati Procollagen, ker sem čutila, da rabim tisto nekaj ekstra za svojo kožo in lase. Je pa seveda odvisno od posameznika in kakšno življenje živiš.

Najprej ciscenje koze, umivanje z blago peno, blagim gelom za kozo. Potem vlaga, prvo blag vlailni tonik in vlazilna krema, lahko tud kak serum.

Ko bos kozo napojila z vodo, pa opazuj, kako se obnasa in kaj ji manjka. Te zateguje ali se masti, potrebuje se kaj vec ali zadostuje vlaga. Temu primerno dodajaj.

Sama se ne drzim le ene kreme, ampak izmenjujem. Vsako jutro se umijem samo z vodo, koza aj bi ponoci proizvajala neke lastne zascitne snovi, ki jih ni dobro spirati, zato samo voda. Potem vlazilni tonik z mandljevim oljem in vlazilna krema. Vcasih dodam zjutraj serum s c vitaminom ali vlazilni, pozimi veckrat, v drugih letnih casih obcasno.

Zvecer se umijem z blago peno za obraz, tonik, vlazilni serum, pozimi vcasih q10 ali kolagen, na koncu nocna vlazilna krema ali avokadovo olje.

Ne uporabljam mocnejsih cistil za kozo in tonikov, vse blago, ostalo po potrebi, odvisno kao se koza obnasa, trudim se pa, da uporabim cim manj produktov.

Nekaj casa potrebjes, da ugotovis, kaj tvoja koza hoce, spoznati jo moras, da vidis, kaj zeli, da ji dodas.

Odgovor na objavo uporabnika
Urshy987, 04.02.2024 ob 22:31

Ne uporabljam kozmetike ali preveč izdelkov za nego obraza, tako da je moja rutina zelo simpl. Rabiš samo dve stvari: nekaj za očistiti obraz in SPF kremo. Vse ostalo so potem “dodatki.” Forumašica pred mano ti je dala že veliko nasvetov, tako da bom rekla samo, da od njene omembe uporabljam od lux factorja serum za trepalnice in mi je všeč. Ostalih znamk, ki jih je omenila, ne poznam.

Kolikokrat na dan moraš uporabljati ta serum? Ga imam že nekaj časa nagledanega… hvala in lp

Se strinjam z uporabnikom ‘Prehrana.’ Ljudje velikokrat pozabijo na prehrano in vodo, ker si niti ne predstavljamo, kakšen vpljiv imata na naše telo in počutje. Vsak majhen korak pomaga tvojemu telesu, ne samo koži, ampak tudi počutju in zdravju na splošno. Se pa tudi z uporabnikom strinjam glede dodatkov, ker včasih ne moreš vsega doprinesti telesu s hrano, tako da tudi sama jemljem različne dodatke, vključno s procollagenom in magnezijem.

Biksy, 11.02.2024 ob 22:26

Kolikokrat na dan moraš uporabljati ta serum? Ga imam že nekaj časa nagledanega… hvala in lp

Biksy, jaz ga enkrat na dan, zjutraj, ker ti naredi trepalnice kot da si maskaro uporabila (ampak manj intenzivno, oziroma bolj naravno). Najbrž ga lahko tudi večkrat na dan, ampak si težko predstavljam, da bi to kdorkoli rabil. 🙂

Prehrana, 04.02.2024 ob 22:45

Poleg produktov, ki jih boš uporabljala, ne pozabi tudi na življenjski slog. Primerna prehrana, zadostna hidracija in izogibanje prekomerni izpostavljenosti soncu imajo tudi vpliv na kožo – te stvari mislim, da bi morale biti tudi med prioritetami. Sama sem precej časa te vidike zanemarjala in mi je prav žal. Potem pa sem začela kar pri hrani – manj naročanja hrane, več sadja in zelenjave, … Vsi ti mali koraki se na koncu štejejo v dobro tvojem telesu. In to ne samo pri koži, pri celostnem počutju in funkcioniranju telesa. Lahko si pa seveda tudi pomagaš z raznimi vitamini in podobno, jaz sem na neki točki začela jemati Procollagen, ker sem čutila, da rabim tisto nekaj ekstra za svojo kožo in lase. Je pa seveda odvisno od posameznika in kakšno življenje živiš.

Živjo, kje se kupi kolagen, ki si ga omenila?

New Report

Close