Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Skladi SKB

Skladi SKB

Kam vložit en majhen znesek, ki ga ta trenutek ne potrebujem krvavo? V kater sklad ki jih trži SKB? Kakšna ideja?

Če gre za vsaj eno leto, potem predlagam Kitajska ali Indija ali kaj kombiniranega

Ja za kitajsko sem se že odločila. Kaj pa balkan?

Če bodo še trajale kosovske travme, potem je Balkan vsaj še 6 mesecev nezanesljiv, sicer pa trenutno nakupno interesanten, mogoče bo pa še bolj. Po politični umiritvi se verjetno spet obetajo lepi profiti, zajo pa znajo živčki ta čas trpeti. Kaj pa Rusija, BRIC mi pa tudi lepo izgleda. Če pa gre za več kot tri leta, potem pa mogoče kakšen zavarovalno-naložbeni produkt, ker je dvig – predujem – neobdavčen. Janez dela te produkte in naj ti pripravi izračun.

Hm, spraševala si za SKB sklade, torej BRIC ne pride v poštev. Če boš drobila naložbo, potem so mi zanimiva vsaj še India, Gold mines, Eastern Europe in morebiti Japan Targets (zadnji zelo špekulativno).

Pioneerova sklada:

Greather China Equity
Pacifik Equity

Ja ampak odločaš se ravno za najbolj rizična področja. Ne vem, če je ravno smiselno vse dat na kitajsko in Balkan.
No z zelo dobrimi živci že, kar vse v tako rekoč eno regijo, ne vem no so lahko preveliki padci, seveda lahko tudi zraste, oboje je možno.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Glede na to, da govorimo o majhnem znesku – predvidevam da manj kot 5.000 €ur je moj predlog usmerjen bolj v kakšne počitnice – predlagam na področje, kjer je valuta vezana na USD, tako kot je sedaj poceni še ni bilo….

New Report

Close