Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Skladi

Skladi

Spoštovani

Kako naj dokažem možu, da se ne splača imeti denarja doma v nogavici? Nimava visokih dohodkov. Mož je dokaj varčen, če par evrov v mesecu ostane, jih takoj pospravi v nogavico. Res je, da redko kaj ostane.
Ima pa otrok prihranjenih 300 evrov (dobil od babic, dedkov, stricov…) Sedaj pa želi mož, da otroku odpreva račun in ima denar na banki. Jaz pa mislim, da bi se dalo kam drugam naložit in bi lahko mož videl kako lahko v enem letu naložba v skladih raste. Mogoče bi se na tem primeru kaj naučil. Ker vse kar mu jaz razlagam o skladih je za njega tra-la-la. Sama nimam toliko dohodka da bi še v sklade vlagala. Imam življensko zavarovanje (klasično) in tako “varčujem” za otroka.
Če damo teh 300 evrov v sklade (katere?) moramo potem vsak mesec dajati določeno vsoto? Ali se obvežeš s čem, če enkrat vložiš? Ali je to premala vsota, da bi me kdo sploh resno jemal? V bistvu pa bi rada možu nekako pokazala, da so njegovi evri doma na napačnem mestu. Če bi lani v začetku leta vložil bi sedaj že videl rezultate v denarnici ne samo na papirju. Rada bi pa tudi, da je denar vedno na razpolago, da lahko vsak čas dvignemo.
Mi lahko kako pomagate z nasveti.

Hvala

Pozdravljeni!

V sklad lahko vložite kadarkoli in tudi kadarkoli iz sklada dvignete. Niste vezani vsaki mesec plačevati ali kaj podobnega. To je dolgoročna naložba (min. 5 let), ki je lahko zelo donosna. Donos je pa odvisen od marsičesa. 300 EUR ni majhna ali premajhna vsota.

Da je to dobra naložba, lahko moža prepričate edno s tem, da mu dokažete. Se pravi, da nekaj vložite in spremljate dogajanje. Po enem letu imate lahko npr. 10 % donosa, v banki pa samo npr. 2 % in če upoštavamo inflacijo realnega donosa v banki ni. Poskusite od 300 EUR dati 150 v bako in 150 v sklad. To bi bil neki kompromis. Dejstvo je tudi in se tudi dogaja, da sklad kako leto pridela tudi minus, in tega ne smemo vstrašiti, ker kako leto lahko dela tudi 20 % donosa.

Obstaja naložbena polica, kjer lahko izbirate med 63 svetovnimi skladi, brazplačno jih menjate in kadarkoli brez strokov dvignete predujem. Lahko me pokličete in vam kaj več povem.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Najlepša hvala!

Nevedna,

z dopovedovanjem verjetno ne bo šlo, zato ukrepaj sama, vsaj za polovico zneska. Čez čas mu pa pokaži razliko.

New Report

Close