Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Sklep – dodatek

Sklep – dodatek

Spoštovani,

po smrti očeta sem dedovala očetovo premoženje (sklep je pravnomočen), na razpravo je bila povabljena tudi partnerica očeta, ki pa se je premoženju odpovedala v mojo korist. Sedaj sem po naključju ugotovila, da je imel oče še dodatne delnice, ki v sklepu niso napisane. Vem, da se da sodišče zaprosti za dodatek k sklepu, kjer bi bile napisane tudi te delnice, vendar me zanima, ali v tem postopku avtomatično dedujem jaz in ni potrebno dodatnega vpletanja partnerice, ali se mora ona znova odpovedati ipd.?
Enako me zanima tudi, če dam dodatno poizvedbo, če je morda še kakšno premoženje – komu potem pripada, je potrebno zopet čez celoten posotopek?

Za pomoč se vam najlepše zahvaljujem.

V primerih, ko se po pravnomočnosti sklepa o dedovanju najde premoženje zapustnika, za katero se v času zapuščinske razprave ni vedelo, sodišče ne opravi nove obravnave, ampak to premoženje razdeli z novim sklepom na podlagi prejšnjega sklepa o dedovanju.
Vendar pa odpoved dediščini v korist določenega dediča velja le kot odstop deleža na znanem zapuščinskem premoženju, ne pa tudi kot odstop deleža na pozneje najdenem premoženju.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close