Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Sklep oz. obvestilo o prenehanju delovnega razmerja

Sklep oz. obvestilo o prenehanju delovnega razmerja

Pozdravljeni, prosim za pomoč oziroma nasvet.

S 1.3.2017 sem podpisal pogodbo o zaposlitvi za določen čas in sicer do 1.6.2017.
Par podatkov ki vam bodo morda v pomoč:
-podjetje je d.o.o.
-zaposlili so me v poslovni enoti(kavaran) imam pa podjetje tudi drugo dejavnost
-16.5.2017 mi lastnik podjetja ustno sporoči, da je danes zadnji dan ko je kavarna odprta

Torej do tukaj, sem mislil ok, opravljene ure do sedaj se mi izplačajo 100% za preostali čas pa me da na čakanje in dobim plačano 80%(če se motim me prosim popravite)
-danes 24.5.2017 dobim po mailu sklep oz. obvestilo o prenehanju delovnega razmerja. V katerem pišem tako:

Oseba xy rojena: xy.xy.xy. stanujoč:xy, preneha delovno razmerje dne 17.5.2017 pri delodajalcu xy.

Obrazložitev:
Oseba xy je s pogodbo o zaposlitvi sklenil delovno razmerje za določen čas za delovno mesto natakarja v kavarni xy. Zaradi zaprtja kavarne in izbrisa poslovne enote je prenehala tudi potreba po zaposlitvi in podana podlaga za odpoved pogodbe o zaposlitvi in s tem prekinitev delovnega razmerja.

V skladu s pogodbo o zaposlitvi je delavcu delovno razmerje prenehalo kot je navedeno v sklepu.

S tem je sklep utemljen.

-to je kao odpoved pogodbe zaradi poslovnih razlogov? že tukaj napaka ker je napačno navedeno kot sklep o prenehanju del. razmerja?
-meni ni potrebno podpisat nič, ker imam veljavno pogodbo in mi pripada tako kot sem napisal zgoraj?
-torej želijo, da to podpišem, poslano po mailu danes, datirano pa s 16.5.2017

Kakšen je moj naslednji korak? Takoj vse predam inšpektoratu za delo?

Hvala za pomoč in nasvete, lep pozdrav

Delodajalc bi moral podati redno odpoved iz poslovnih razlogov, kar pa tole (če je to vse) ni. Pri odpovedi iz poslovnih razlogov ne rabijo tvojega podpisa. Mogoče le, da ti je bila zadeva vročena. Vsekakor ne podpisuj ničesar, za kar nisi 100% da veš, kaj pomeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close