škoda fabia?
Škoda Fabia 1. Generacije bazira pretežno na 3. generaciji VW Pola. VAG – Volkswagen Auto Group pa platformo uporablja še pod znamko Seat (Ibiza), skrajšani platformi Seat Arosa, VW Lupo.. Seat Inca in VW Caddy.
Top Gear kot tudi Britanci na splošno imajo ponavadi zelo dobro mnenje o Škodah (morda zato izstopajo iz EU?)..
Tudi zadnja 3. Generacija ima visoko oceno: http://www.topgear.com/car-reviews/skoda/fabia
V anketah uporabnikov pa je Škoda v Britaniji vedno nekje spredaj.
In tudi Jeremy Clarkson je bil očaran z Yetijem (morda zato, ker mu je helikopter pristal na strehi le tega).
Drugače so pa na ADACovi in Autobildovi strani tudi ocene rabljenih vozil.. Če se zna brati nemško seveda 🙂
VAG avti so po večini vsi OK. Pa dovolj je tudi znanja o njih pri nas in javno dostopnega na netu pa aftermarket rezervni deli niso tako dragi.
Je pa res, da šintarski voznik v treh mesecih uniči katerikoli avto tako, da bi jaz predvsem gledal na to, da poznaš zgodovino avta, ki ga kupuješ.
Sam sem zvesti kupec VAG avtov, še nikoli z njim nisem ostal na cesti – z BMV, Ranault in Fiat sem že.