Škoda Octavia
Nisem lastnik, ampak avto je na zunaj dokaj všečen. Vendar pa če poslušam kolega, ki je zaljubljen vanjo kot jaz v svojo, potem ti povem, da ma probleme z njo. Od motorja, ogledala, letvice, sedeža, pogon stekla, zavore, pa jo tako pazi, da ne moreš verjet. Avto je star 2 leti približno.
Ja pa to čisto tako, da kakor naletiš na avto. Malo se še pozanimaj pri drugih in vzemi zlato sredino.
Mi jo imamo in ni boljšega avta.
Veliko se vozimo (imamo dizla), a ne konca ne kraja z nafto – resno. Tankaš in potem se voziš, voziš, voziš,…potem tankaš itd…
V njej se počutimo varne, pleh je brez poškodb preživel lansko točo, prostorna je, lepega videza – elegantna,…
Imamo jo peto leto in na srečo nismo imeli do sedaj še nobene teževe z njo.
Iskreno priporočam.
Skoraj vsi jo samo hvalite, to rada preberem. Kupila bi seveda dizla. Nastane pa problem, ker bi jaz rada kupila novega, fant pa pravi, da kakšne dve leti starega.
Jaz sem že kupila star avto pred leti pa sem ga imela samo pol leta, ker mi ni užigal, poskakoval mi je na cesti. Nihče mi ga pa ni mogel popraviti, vsi so govorili da je kriva elektronka.
Rajši bi kupila novega, ga imam v garanciji, pri starem pa nikol ne veš, saj števce tudi vrtijo nazaj.
Pred časom sem kupoval karavan dizla,
ena od variant je bila Škoda Octavia.
Problem je, da Škoda Octavie v zadnjem času zelo dolgo držijo ceno,
tako da je npr cena za tri leta staro Ocattavio le za cca 150.000 manjša od istega VW Passata, ki je precej boljši avto.
To velja, če avto kupuješ pri nas, v tujini, predvsem v Nemčiji so stvari
precej drugačne, če bi se lotila tega “podviga”, ki se ga loteva vse več
Slovencev, ker je v Nemčiji zakonsko zelo restriktivno prepovedano
“štimanje” števcev, servisnih knjig, kar je eden največjih problemov pri kupovanju rabljenih avtomobilov, uvoženih iz Nemčije, Italije…
Imamo jo (bencinca) od leta 1998. Bilo je nekaj manjših problemov, ko se je naprimer desno okno napačno zapiralo (računalnik ni vedel, v kateri višini je okno zaprto), in so na servisu mislili, da je elekromotorček, pa se je potem izkazalo, da je potrebno samo računalnik resitirati, pa je O.K.. Ker ima od opreme vse, razen klime, bomo predvidoma spomladi kupili novi avto. Malega, starega AX, ki nama je odlično služil, bova prodala in kupila večji avto s klimo. Rekla sem, da Oktavie ne dam. Ta bencinar res ni neka super “šparovna ” mašina (boljše, da kupiš dizla), vendar ima avto dosti drugih pozitivnih lastnosti, zaradi katerih se ti prikupi. Passat je res bolj fancy avto, samo za drugo ceno (pa razlika ni 100.000 SIT, ampak malo več), res pa je tudi, da so japonski avtomobili, posebej toyota in mazda, dosti bolj zanesljivi in se definitivno manj kvarijo, kot n.pr. nemški.
Ja jas bi tud pohvalil avto, ali!
Imamo 1,9 4×4.Kupili smo jo da bi varno prisli do smučišč. vse je super, ali ko pridemo v temperaturo pod niclo prednja šipa se zamagli in jo ni mogoče odmaglit. uprasali smo na servisu in vsakič je najna napaka.Pač da je filter od klime vlažen, da ni dovolj plina, da nismo namestili ventilatorje…BALE. mam 50 let in to je meni enajsti avto in nikoli nisem imel takove težave. Zdaj isčem filter od klime in čeje res vlažen ga bom odstranil in spet grem na mraz…Če pa ne odmagli šipe pa gre oktavia na trg.