Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek škoda roomster

škoda roomster

Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kateri od vas takšen avto ali pa ga pozna. Ali pa mogoče kakšen link (jaz nisem našla), kjer kupci razpravljajo o določenih avtomobilih.
Zdi se mi zanimiv avto in cenovno ni predrag. Zanimajo me še vaša mnenja, kar pa seveda ne bo vplivalo na mojo odločitev, da se nebo kdo spotaknil ob to.

Jaz bi ga tudi imela. Imamo že eno Škodo in smo zelo zadovoljni.

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=1&id=584

imam ga malo več kot leto..naredil cac 30.000 km
razne manjši h težavic na začetku (nič hudega) dela b.p. (knock on wood)
cenovno ugoden, ta avto po mojem mnenju ni. ker za ta denar dobiš kje drugje tudi več. ampak..je pa zanimiv. in kar prosotren.
mašina tko tko..če si navajena dirkat bo ob prižgani klimi to bolj razočaranje. ima pa eno hecno lastnost, da začen hudičevo dobro šibat po doseženih 140km/h. pol pa kr poleti. žre pa cca 8 litrov (ne me držat za besedo)
jaz sem kupil salonski primerek, tko da sem dobil še kar nekaj “čokoladic” not
končno mneneje: meni je všče in sem zadovoljen. kaj pa eksperti na avtomobilskem področju pravijo pa ne vem (no v bistvu me tudi ne zanima)

enejus

Mogoče sem se res malo prenaglila , da je cenovno ugoden. Ampak sem se šele začela zanimati okrog tega, da bi kupili drug avto. Najprej sem pomislila na vw tourana, ampak ti so res dragi, zato se mi mogoče roomster ni zdel tako. Bi pa imeli en prostoren avto, da bi otroci lahko komot sedeli zadaj in da ima malce večji prtlajžnik. Odpadejo pa citroeni, renaulti in opli, ker je mož alergičen na francoske avtomobile (nevem sicer zakaj).
Torej enejus, kaj mi priporočaš?

opel je nemec ne francoz

Ups, a da ni??

Mi ga imamo slabo leto in smo izjemno zadovoljni. Zdel se nam je tudi zelo cenovno ugoden – za to opremo in primerljiv avto bi drugje plačali vsaj 3000€ več. Ne gre zanemariti, da so tudi servisi poceni v primerjavi z drugimi znamkami. To je tretja Škoda po vrsti (imamo še Felicio) in prav nič slabih izkušenj. Razen rednih servisov ni bilo nobenih drugih popravil.

Domača stran: http://www.skoda-auto.si/modell.php?M_ID=40
Cenik: http://www.skoda-auto.si/files/docs/price/100.pdf

Mi smo vzeli model 1.4 Style, ki ima to standardno opremo, ki jo dandanes že kar pričakuješ:
– ABS(antiblokirni sistem)+ MSR(regulacija vlečnega momenta)
– ISOFIX pritrdišča za namestitev 2 otroških sedežev ISOFIX na zadnjo sedežno klop
– VarioFlex – ločeni trije zadnji sedeži
– bralni lučki spredaj
– brisalec zadnjega stekla z intervalno funkcijo
– klima,
– potovalni računalnik / večfunkcijski prikazovalnik
– servo krmiljenje
– zatemnjena (tonirana) stekla
– zaščitne stranske letvice v črni barvi
– zračna blazina za voznika, sovoznika; zračni blazini, stranski…

Cena je bila takrat slabih 13.000€ – model, ki so ga imeli v salonu je imel še nekaj več dodatne opreme (originalni radio, strešne nosilce…) – vse skupaj v vrednosti 1000€ in točno toliko so nam dali popusta – tako da smo za osnovno ceno (nekaj manj kot 13.000€) dobili še te dodatke (tudi strešni nosilci so dandanes kar nuja, pa še veliko lepše zgleda z njimi 🙂

evo enejus je pribremzal domov…

kaj predlagam? hm, na žalost nisem toliko avtomobilski tip da bi znal kaj pametnega svetovati. res je da je touran dobra izbira, vse dokler ne prideš do cene. jaz sem prej vozil VW (lupo, moj prvi avto) in so mi nemci nasplošno všeč. so pa kot je omenila Ally servisi dragi. na škodinem servisu so mi povedali da kar veliko lastnikoc passatov in ostalih folksvagnov hodi na škodin servis: isti deli za pol cene.
jaz sem se ob nakupu zanimal še za opel merivo, vendar bi za to opremo, ki jo imam sedaj v škodi, moral pri oplu še precej doplačati.
ker imava enega otroka, je v ožji izbor prišel še nissan note. če imaš dva ali več otrok, ta avto odpade. sem pa nissanu zameril to, da ima dodatno opremo le paketno rešeno. torej če želiš recimo le tonirana stekla, to ne moreš donaročiti, ampak moraš vzeti nek drug paket opreme. čudno.
škoda tudi da mož ne mara francoskih avtomobilov. ker rano pred kratkim sem bral da bo citrone kamlu predstavil c3 picasso, ki bo najbrž drag, ampak oblika bo pa smešna.
morda pogledaš še kaj ponuja toyota, ki velja za kvalitetn avto (corrola verso.pri meni je odpadla zaradi financ..drugače pa super avto.
ponudba je velika, dnarja pa ponavadi premalo. ne vem pa če se še vedno splača kupiti dizla.
ne vem če sem veliko pomagal, vem pa le, da če boste kupili roomsterja, ne boste razočarani.
aja pa še to…če bi mi finance dopuščale, bi si dokupil panoramsko steklo. ampak pri teh poletnih nevihtah in toči, bi si moral še prej omisliti garažo.

enejus

zivjo!

Roomsterja mam približno 1,5 tedna in sm zelo zadovoljna…Sicer smo vsi v familiji fani Škode…Tudi prej sem imela fabio in nisem imela nobenih problemov, razen servisi, ki so pa tako ali tako nujno zlo za varno vožno vsakega avtomobila…

Sama sem pred nakupom premisljevala med novo fabio in roomsterjem, hkrati pa me je mikalo pri roomsterju tudi to, da bom mogoce nekoč nekdaj v bližnji prihodnosti imela družinico…ko so me prepirčali da fabio lahko tud ze drug let prodam (doma avte menjamo na max 4 leta), ce bi se odločila za familijo pa nabavim kaj večjega, sem potem ugotovila da je roomster cenovno ugodnejši kot sama fabia…tako da se veslo vozim okoli z roomsterjem, pa s fantom sva ugotovila da je prav fajn za izlete v hribe, s kolesi…tako da mi prav nič ni žal da sem ga vzela!

JE pa moj Roomster Buisness 1.9 TDI….s polno dodatne opreme, ki je sama ne znam naštet…Šiba pa kot urca!

Pomoje ti ne bo žal, če se boš odločila, glede na to da že imaš familijo se boste prav lepo imeli v roomsterju…

Moja teta ga tudi ima s panoramsko streho, da lahko njeni 3 pamži gledajo skozi streho zvezde…ta streha je stvar okusa….

lep pozdrav!

k

New Report

Close