Škodni primer, polni kasko, pogoji na polici
Imel sem škodni primer in sicer povozil sem en kos lesa (v tistem vetru prejšni teden, ko je vse nosilo po zraku), zaradi česar mi je presekalo gumo, zvilo platišče, vrglo vzmet dol iz amortizerja in poškodovalo plastiko spodaj- avto nevozen. Imam polni kasko pri grawe že tretje leto, sedaj sem imel cenilca ki je rekel da zavarovalnica tega ne bo krila in sicer zaradi pogojev na polici, kjer je navedeno, da zavarovanje ne krije stroškov ki nastanejo zaradi obrabe itd. Cenilec trdi, da je “vzmet” padla dol iz amortizerja zaradi obrabe in ne zaradi predmeta na cesti (avto je športen z športnimi vzmetmi in podvozjem, vse serijsko, star 7 let, 100.000km), dejansko pa je vzmet padla ven zaradi udarca ob predmet na cesti. Sedaj zavarovalnica naj ne bi krila popravila.
Ker se z cenilcem ne strinjam – namreč pri športnem avtomobilu so vzmeti toliko bolj vzdržljive in bi se zaradi obrabe zlomile, ne pa da jih je od udarca vrglo dol iz amortizerja. Sedaj ne vem, ali naj dam avto popravljati pri pooblaščenem serviserju in vseeno naslovim zahtevek na zavarovalnico ali naj raje popravim sam? Škode je precej (rabim 2 nove gume, vzmeti, platišče, popravit plastiko spodaj – ker je avto serijsko športen so zneski za posamezne dele višji od navadnih). Je že imel kdo takšen primer? Zadnje kar še rabim je tožba z zavarovalnico, ampak glede na to da je cenilec rekel, da to ne krijejo, ne vem, kaj mi še preostane? Amortizerji in vzmeti so drugače še vedno v odličnem stanju, ker se avto redno vzdržuje in pregleduje, od udarca je samo vzmet vrglo dol.
Hvala za vsako informacijo