Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Škornji čez kolena, kako in zakaj?

Škornji čez kolena, kako in zakaj?

Skornji čez kolena, kakšne imate, kdaj jih obujete, s katerimi oblačili se kombinirijo ali k kakšnemu outfitu pašejo, kje ne gredo zraven? S kakšnim namenom ste si jih kupile? Imate take, ki pridejo samo malo čez koleno ali take do sredine stegna?

Glede na to, da imamo policijsko uro, prepovedana druzenja in zabave ter da so lokali zaprti, so ti skornji neuporabni.

Edino ce imas kake lakaste z visoko peto za domaco uporabo.

Drugace pa kaksne hot hlacke ali tunika in skornji cez kolena, s peto ali brez, so meni kar lustni za zimski vecerni outfit, a skornji ne smejo biti lakasti in kurbis, ampak lepi in uglajeni.

Takih škornjev nimam, sem pa mal prestara za ta špas. :))
Sem pa opazila, da jih mlajše ženske nosijo v kombinaciji z daljšim širšim puloverjem ali oprijeto mini obleko.

Te uporabljamo predvsem na podeželju, kjer pri vsakodnevnih opravilih v hlevu ali konjušnici so ravno pravšnji in ščitijo oblačila čez kolena gor, ker drugače bi prala vsakodnevno oblačila.
Ne vem pa čemu bi omenjala outfite mogoče še za sprehod po gozdnih razmočenih poteh.

Nic nisi prestara, jaz jih nosim kdaj, sem visoka in imam ravne skornje, ravno cez kolena, ce bi bila nizja, bi imela take s peto, ampak debelejso in ne do polovice stegen.

Tja do 45. leta sem jih rada uporabljala. Imela sem jih v črni, beli, rdeči barvi, vse svetleči lak. Obvezno debeli podplati in seveda najvišje petke, sicer ni pravega učinka. Odlično se podajo k oprijetemu miniču in globoko dekoltirani majčki, sploh v kombinaciji s platinasto svetlimi lasmi in živo rdečo šminko. Zgoraj jacket iz umetnega krzna.
So tudi zelo praktični, saj prijetno grejejo, ko zapiha okoli vogalov. Občasno sem prebrala, da prava dama ali dekle, ki kaj da nase, tega ne bi dala nase, a biznis je biznis.

Nic nisi prestara, jaz jih nosim kdaj, sem visoka in imam ravne skornje, ravno cez kolena, ce bi bila nizja, bi imela take s peto, ampak debelejso in ne do polovice stegen.
[/quote]

Zadnjič sem videla eno mlado gospodično pred mano v vrsti za v lekarno. Je imela res lepo postavo, pa te visoke škornje s peto in pulover. Kar dobr zgledal – na njej, jaz bi bila verjetno totalno smešna :)))

Za maškare, če sem Obuti maček, recimo.

Ne, nimam jih. Nisem ribička in ne rabim. Ribiči imajo take škornje, ko stojijo sredi reke.
Imam same take škornje pod kolenom, gumijaste seveda. Za v štalo, blato in podobne razmere.

Jih imam in jih tudi kar dostikrat obujem. Vsi trije pari so malo čez kolena, zadaj na vrhu na vezalke, tako, da jih lahko tudi na dol zaviham in so samo do kolen. Obujem jih na tanke ali debele žabe, pajkice ali res oprijete hlače. Zraven pa tuniko, dolg volnen pleten pulover, obleko do kolen, kiklo, ……. Dvojni so z visoko petko, eni z nizko 3 cm.

Dolgo časa sem oklevala z nakupom, predlani pa sem si kupila dvoje, ene s peto in ene brez. Meni so super za nosit, za obuvat in sezuvat so pa kar nerodni, sploh tisti ki so bolj ozki. So pa malo čez koleno, enih 10 cm.
Nebi pa imela tistih res visokih do pol stegna ali še višje. Za take škornje moraš imeti res dolge in vitke noge.

Imam 2 take mal čez koleno, cca 10 cm nad koleni. Men so super. Nosm jih na full ozke hlače, na kakšne žabe če imam takrat oblečen kakšn daljši pulover oz oblekco volneno, seveda mora bit minika 😉 pa tud kdaj na pajkice.

Pri kratkih nogah škorenj hitro pride čez koleno, pri dolgih zlepa ne.

Nimam, ker mi je to že od nekdaj grdo obuvalo.

Gledam ene, ki imajo zgoraj v robu vezalko za zavezat. Zadaj za kolenom niso nič prerezane, pri gležnju pa imajo zadrgo.
Zanima me, koliko tista vezalka zgoraj sploh stisne, da škorenj lepo ostane na nogi, nad kolenom in ne leze dol ter koliko so taki škornji težki za obut?
Materijal je pa semiš in imajo ene 3 cm pete.

Ali res nobena nima takih škornjev, ali ne ve?

Bom ti pa jaz odgovorila. Meni nič dol ne lezejo,je pa res, da mi nogo lepo objamejo, so malo širši kot je noga.
Tisto vezalko nad kolenom lahko lepo zavežeš in ti bodo lepo gor ostali. Zadrga na notranji strani je zaradi lažjega obuvanja in sezuvanja. Če imas oblečene gladke žabe lepo gor in dol zdrsnejo, drugače je pri debelih bombažnih žabah, pajkicah in drugih hlačah, ampak gre prav tako brez problema. Bolj kot se prilegajo nogi lepše stojijo, je pa res, da bolj ko so oprijeti težje jih je obuti. Jaz imam vse malo širše, tako, da brez problema notri zatlačim bolj debele hlače. Večinoma jih nosim na najlonke in pajkice.

New Report

Close