Skrajšan delovni čas (4 ure) – dopust, regres, malica, itd.
Spoštovani,
odpira se mi možnost zaposlitve za polovični delovni čas-4 ure. Trenutno sem na porodniškem dopustu, vmes mi je delovno razmerje poteklo in sem zavarovana preko CSDja do konca porodniške.
Razpis za delovno mesto je za polovični delovni čas-4 ure. Na CSD mi je bilo rečeno, da za ostale 4 ure lahko uveljavljam, da mi prispevke plačujejo oni (do otrokovega 6.leta, je moj drugi otrok).
Še nikoli nisem bila zaposlena za skrajšan delovni čas, zato me zanima naslednje:
– koliko dopusta mi pripada? Ni še čisto jasno, ali bi delala vsak dan 4 ure, ali 2,5 cela dneva na teden… je odmera dopusta odvisna tudi od razporeditve delovnega časa? Razmišljam v tej smeri, da če bi vsak dan prihajala na delovno mesto (po 4 ure), potem bi mi moral pripadati celoten dopust? Vendar bi bil obračunan za dan odsotnosti za 4 ure in ne po 8 ur (ampak moja celodnevna odsotnost pomeni 4 ure, torej če bi želela vzeti teden dni dopusta, bi morala dati 5 dni dopusta – kot če bi bila zaposlena za polni delovni čas).
Popravite me, če se motim.
– koliko regresa mi pripada? Predvidevam, da polovični?
Naj poudarim, da je razpis za delovno mesto že v startu za polovični delovni čas, ne gre za noben dogovor z delodajalcem, da bi zaradi starševskih pravic delala za 4 ure. So mi pa na CSDju rekli, da ne glede na to imam pravico na novo skleniti pogodbo za 4 ure in mi doplačajo 4 ure oni (samo prispevke seveda).
– kolikor vem, je čas malice 15 minut – izkoristiti ga je treba vsaj eno uro pred zaključkom delovnika?
– povrnitev stroškov za prevoz – v kolikor bi delala vsak dan po 4 ure, potem mi že pripada mesečna vozovnica za javni prevoz? Če pa 3 dni v tedni, pa bi mi verjetno obračunali posamezne dnevne karte?
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav. Darja
Vse si prav povedala 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.