Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Skrajšan delovni čas zaradi starševstva

Skrajšan delovni čas zaradi starševstva

Pozdravljeni,

zaposlena sem za nedoločen čas in bi uveljavljala pravico do skrajšanega delovnega časa zaradi starševstva. Ker delam v trgovini, ki je odprta tudi med vikendom, me zanima, kaj zakon pravi o delu med vikendom. Nekje sem namreč zasledila, da v okviru skrajšanega delovnega časa zaradi starševstva, naj nebi bilo treba delati ob nedeljah? Ali velja, da delam kakor določi delodajalec, le da v tednu oddelam toliko ur za kolikor je bilo dogovorjeno?

Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!
LILI

Spoštovani,

ne Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ne Zakon o delovnih razmerjih ne določata, da delo ne bi smelo potekati ob nedeljah. Delo poteka na način kot ga z delodajalcem opredelita v pogodbi o zaposlitvi oziroma v aneksu k pogodbi.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close