Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti skrajšani delovni čas zaradi starševstva

skrajšani delovni čas zaradi starševstva

Tri mesece prej pred končani porodniški sem oddala prošnjo za 4 urni delovnik zaradi starševskega varstva. Delodajalec mi še ni odgovoril , čeprav se mi porodniška izteče 4 novembra. V petek pokličem in povprašam če lahko koristim dopust in pridem v službo 23 decembra . Pa mi vpraša če mislim 4 ure oz 8 ur in začne komplicirat, da me nima kam dat za 4 ure, da me ne rabi, da me mora premestit na drugo delovno mesto.
Torej zaposlena sem v računovodstvu v državni službi (bolnišnica) . Najprej sem bila na bolniški zaradi nosečnosti pa me ni nihče pol leta nadomeščal enostavno vse so preožili na 2 delovki ki tudi opravljata isto delo. Vmes so zaposlili delovko za nadomešanje porodniške. Zdaj na konuc moje porodniške me zopet 3 mesece nihče ne nadomešča.
Ali je to pravilno , da me lahko premestijo drugam na slabše delovno mesto npr. arhiv ali naročenje pacientov…?
Ali me lahko premestijo tako, da delam vikende in popoldne, čeprav je moj delovnik do zdaj bil samo dopoldne….
Pomembno vprašanje je ali me po poteku skrajšanega delovnika MORAJO VRNIT NAZAJ na moje dleonvo mesto v ra.čunovodstvu.

Hvala za odgovor

Spoštovani,

takšna spremenjena pogodba bo veljala le, če boste nanjo pristali.

V primeru, da vam bodo ponudili odpoved pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove, morajo ponuditi ustrezno zaposlitev. Ustrezna zaposlitev je zaposlitev, za katero se zahteva enaka vrsta in raven izobrazbe, kot se je zahtevala za opravljanje dela, za katero je imel delavec sklenjeno prejšnjo pogodbo o zaposlitvi, in za delovni čas, kot je bil dogovorjen po prejšnji pogodbi o zaposlitvi, ter kraj opravljanja dela ni oddaljen več kot tri ure vožnje v obe smeri z javnim prevoznim sredstvom ali z organiziranim prevozom delodajalca od kraja bivanja delavca.
Če delavec sprejme ponudbo delodajalca za ustrezno zaposlitev za nedoločen čas, nima pravice do odpravnine, obdrži pa pravico do pravnega varstva pred pristojnim sodiščem, kot v drugih primerih redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. V primeru ugotovitve nezakonitosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi se šteje, da je bila nova pogodba sklenjena pod razveznim pogojem. V primeru, da sprejme neustrezno zaposlitev pa mu pripada sorazmeren del odpravnine.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close