Skrb na(Supetar)
Sem ravno brala tvoje utrinke z Brača-pa da veš,mi smo tudi bili v hotelu in gledali direktno na Kaktus in njegove bazene.Kdaj ste pa bili tam?Mi avgusta 2001(maja 2002 pa smo dobili pikca??!!)
Meni je bilo najhuje,ko smo na plaži ležali pola goli,mamce pa so vse odete v črnino hodile mimo nas k sveti maši(cerkev) H U D O
Heh, mimo nas je šel tudi pogreb! Dobesedno čez plažo, če imajo pa na tako “primernem” čoški britof, Bog jih dal. Meni je bilo obupno, očitno pa imajo tihi dogovor, da se je v času pogreba ugasila glasba iz vseh hotelov. Ko je pocingljalo in je bil pogreb mimo, pa užgi spet iz vseh zvočnik, folk je paše od pogreba mimo hodil. Res hudo! Ampak očitno njih ne moti in so se na to navadili.
Tam smo bili letos septembra. Joj, kar nazaj bi šla!! Ej, tisto “Ko suza” čisto morje….pa postrežba od jutra do večera in “dolce far niente” …..ehhhhhhhhhhhh
Ma men je mož skoz razlagov, da je morje v Dalamciji čist neki druzga, kto v Istri. Ampak men je bila vožnja en ogromen problem, ker naša zgaga v avtu ne utegne spat. In me je prav mora tlačila, kako bomo pridrajsali 10 ur daleč brez spanja. No, pa smo šli tolk sredi noči, da se je sicer zbudil, ampak je do Lj vseeno mrknil nazaj in spal dlje kot spi doma. Potem je seveda moral vse videt, pa komentirat in sva z možem bila prepričana, da v Maslenica ga ne bo več. Malo morgen, mrknil je v Šibeniku, dobesedno mrtev od utrujenosti. Smo ubrali vse ride do Splita, da smo spravili skup dobri dve uri vožnje, da so se gospod izvolili naspat. Pol pa na trajekt in čez, skratka šlo veliko bolje, kot sem se bala. Naš otrok je namreč živi “pain in the ass” če se ne more naspat, spat pa ne more, dokler se karkoli dogaja. Če ne bomo drugo leto zibali (ali nosili), gremo ziher še enkrat, ampak za 14 dni, ker za en teden tolk deleč se cijazit, je res too much.
Nazajgrede smo ga pa polomili, ker smo se veliko ustavljali po obali, in smo v bistvu štartali iz Šibenika šele okoli 21h. DO polnoči je še šlo, potem naju je pa blazno začelo pobirati, jaz sem komaj pripeljla do ZG, nato sva se zamenjala, pa je mož že v Brežicah obupal, potem so do Karteljevega vozila spet jaz in sem skor zaspala v ovinku, tako da sva se ustavila za skoraj 45 minut, se lovila okoli avta, športala in ga srala na kvadrat, da sva izmenično pripeljala do doma. Tamal je ob 21h pomlatil flašo čokolina in spal kot top, ob 2h ponoči sem ga nesla gor kot žakelj moke in ni niti pisnil. Midva tudi ne 🙂
Ja saj če nebi bilo tako daleč(kaj bo na to rekla Vladka) bi si jaz še vedno želela nazaj,tako pa vedno pokomentiram-še dobro,da smo stacionirani v Umagu,če slučajno kateri od otrok zboli smo pa za 15 minut v Sloveniji.
Pa se mi je res enkrat zgodilo,ko je mali imel eno leto je totalno zakuhal(preko 39 vročine)-jaz pa na morju boga sama s tremi mulčki-jao,jao.Pol pa kufre v avto pa direktno domov.Pikec pa je bil zdrav že naslednji dan-kot bi odrezal……
Misva sva prej tudi v Umag hodila in meni je čist všeč, jaz hodim tja že 10 let in sem si v Siparju z enimi že na ti. Tud lani smo bili 2 x tam in smo bili zadovoljni, ampak letos – ni primerjave. Res. Moraš videt. Je pa mene točno to vezalo na Umag – 15 min in si doma.
Ne, July, nič ne bom rekla, tudi jaz ne maram dolgih voženj na morje, a če je na stvari izbira Istra – Dalmacija… ne, jo skoraj ni stvari, ki bi me privabila v Istro. Je pa res, da smo se mi le enkrat peljali z avtom na Hvar (to je bila najdaljša destinacija z avtom), a se vseeno ni zdelo tako hudo, saj smo se vozili ponoči in so otroci večji del poti prespali. Je bil pa takrat mož precej “fuč”, saj smo se še en dan prej selili iz stovanja do poznega večera…
Sicer smo pa mi Korčulo, Lopud, letos Črno goro, “dosegli” z letalom.
Lahko noč obema!
Vladka
Vladka, kako se vam je zdela Črna gora???? Mene fuuuuuuuuul mika, pa mož ima še en konc žlahte tam. A ste bili na enem mestu ali ste se potepali??
Bili smo v Bečićih, predvsem zaradi tega, ker je Budva dražja, se pa do tja pride s prijetnim sprehodom peš ali pa z vlakcem.
Hotel super, do naslednje sezone bo do konca popolnoma renoviran… vanj je vlagala tudi Slovenija…
Razočarana sem bila le nad plažo, ki je cela dvokilometrska razdeljena na posamezne dele po hotelih in, ko prideš tja, te skoraj “namontirajo” na določeno mesto.
Vse ostalo super, Črnogorci res prijazni in ni nam žal, da smo videli tudi ta del Jadrana. Udeležili smo se tudi izleta na Skadarsko jezero… zelo zanimivo in lepo.
Vladka
Saj ni problema July :o)
To relacijo pa poznam…Domžale – Kranj in še malo naprej… nekaj zadnjih let smo namreč živeli v Domžalah, mož pa je z Gorenjske.
Pozdravček… seveda od daleč :o)
Vladka