Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skrb za umirajočega starša, čustva

Skrb za umirajočega starša, čustva

Kdo bo pa skrbel za mamo, če ne jaz!  Kdo ima moralno obvezo skrbi? Vse vam je težko, ko morate kaj žrtvovati, medtem ko pričakujete žrtve! Kam gre družba? Ko vidiš, da ljudje bolje skrbijo za pse kot pa medčloveške odnose, verjetno res ni daleč zaton civilizacije.

Odgovor na objavo uporabnika
mama343, 28.03.2025 ob 08:13

Kdo bo pa skrbel za mamo, če ne jaz!  Kdo ima moralno obvezo skrbi? Vse vam je težko, ko morate kaj žrtvovati, medtem ko pričakujete žrtve! Kam gre družba? Ko vidiš, da ljudje bolje skrbijo za pse kot pa medčloveške odnose, verjetno res ni daleč zaton civilizacije.

Boš že videla,ko boš,če boš kdaj na tem.Nobenemu ni težko,kakor meniš,ko gre za svojca,pa naj bo partner,otrok,starš,sorodnik.Ne umirajo samo starši,tudi mlaǰši z neozdravljivimi bolezni…. Problem je, kot piše avtorica,da prideš,izčrpan,uničen,zmatran,neprespan…dan za dnem,uničen si psihično in fizično.Bolnik se ti smili..Nekateri so še v službah,imajo male otroke…Ni težko skrbet za svoje,je pa zelo hudo.Tisti,ki je to probal točno ve kako je hudo.Dokler ne probaš,je lahko bit pameten.

Tebe 1434 je pa dovolj zdaj

ha ha ha ha   SHAME INSULT GUILT AND THE NEED TO BE RIGHT.

to je patetika modrenih žensk.  kaj ti misliš,da sem jaz mulc al kaj?  jaz sem ja skori 50.  misliš da mi nismo imeli babice, dedeka, fotra? sem delal v bolnici, dso, ukc, cid, sem bil marsikje, videl več  kot ti.  veliko več.  ja?  veš kako naredijo z takšnimi kot si ti,  ampak da imajo denar ženske.   primerno izbrana oseba jih tko opere, da se  dobro počutijo, ampak da se odstranijo in da veliko plačujejo.  za take umske revice kot si ti, pa se te v bolnici, pripravi tako, da pač  delaš in pomagaš, ker nimaš moža in nimaš dnarja.  ker si 50 letih nisi znala najdt moža in dnarja. luzerka. to je resnica fsega.  in da ti i ntvoja mati niste na preveč na državnih stroških, ker levičarji pa res tega ne potrebujejo, šeteh stroškov, te pač tolko operejo da pridno pomagaš in potihoma crkneš poleg.  in ko bo konec,  boš tudi ti  pristala v bolnici.  ker te bo kap, infarkt, ker te bo stisnlo. ker sedaj  si že in  boš vedno bolj pod gasom,  delala na 150 in bo telo šopalo adrenalin full.  in ko bo mama umrla, se boš ustavila na nulo.   kot turbina ki jo teraš  na avtocesti na polno in pol se v trenutku ustaviš in t istart stop izklopi, mašino.  turbina nima olja da bi se shladila, in vrela turbina rdeče zareča, se v trenutku ustavi.  in to s bo tebi zgodilo.  tubina se stopi. in zapika. al pa kr explodira. tako boš tudi ti, kot večina ki skrbijo za starješe sami.  kap te bo ruknla.  ker ti nisi kot človek, dost močna, dost izkušena in ne znaš.  ti že mogoče hočeš dobro, ampak izvedba je taka, da boš ko bo tega konec, sama   bolnici.  jaz ti govorim dejstva.  ti nisi dost močna oseba. ti ne razumeš da nisi pametna inn da ne znaš. siliš neki, kar ne gre.  ti rabiš moža.  to je prvo.  pol pa rabiš, pomoč pri mami.  ker ti ne zmoreš tega. nihče tega kr tko ne zmore.   to kar ti delaš, to tko ne gre.   lahko pa probaš, pa sem jaz ta prasec, pa pol ko boš po kapi, prišla na pol k sebi mi povej kako ti je sedaj.   levičarsko državo, boli kurac zate in za tvojo mamico. komuniste boli kurac.  ja?  zapomni si moje besede.

Ne nehajo blatiti oseb, 28.03.2025 ob 08:34

Boš že videla,ko boš,če boš kdaj na tem.Nobenemu ni težko,kakor meniš,ko gre za svojca,pa naj bo partner,otrok,starš,sorodnik.Ne umirajo samo starši,tudi mlaǰši z neozdravljivimi bolezni…. Problem je, kot piše avtorica,da prideš,izčrpan,uničen,zmatran,neprespan…dan za dnem,uničen si psihično in fizično.Bolnik se ti smili..Nekateri so še v službah,imajo male otroke…Ni težko skrbet za svoje,je pa zelo hudo.Tisti,ki je to probal točno ve kako je hudo.Dokler ne probaš,je lahko bit pameten.

Kaj pa je narobe napisala? Za psom lahko poberete kakec, a starša oz. svojca pa ne bi mogli previti!

Življnje prinese različne situacije in potrebno se je prilagoditi in so trenutki, ko moraš sebe dati na drugo, morda celo tretje mesto, starševsto, skrb za oslabele in ostarele svojce, kaj oz. kako to, da vam to ni jasno? Kje oz. v kakem okolju ste to odraščali, da ne razumete, da je človek socialno bitje in bitje z razumom? Saj psi so ljubki in super, ne nadomestijo pa človeških odnosov. Res ne vem kaj vam ni jasno?

PS

Za taščo smo skrbeli 15 let, mož, tast, otroka, jaz. Jasno nam je bilo, da se moramo vsi prilagoditi in vsak nekaj žrtvovati in tako je pač to v življenju!

Nimaš otrok, 26.03.2025 ob 19:56

Bila si dojenček, mama je bedela, te previjala, tolažila…. več let. Misliš, da te je zaradi tega kdaj sovražila?

?

Saj babe tako pogosto potamanite nadležne pamže, da obstaja za to celo strokoven izraz: poporodna depresija…

V vecini pimerov se celo smatra kot olajsevalna okoliscina…baje babovje fukjno ni prisebno v tem stanju in ne ve kaj počne…realno je pa to vse skupaj pravni larifari…pamž cmera neprestano in ga pač vrzete v polno bajno…seveda kasneje nobena ne ve nic o tem, se nic ne spomni, komaj ve da je sploh rodila, “sem bila kot v sanjah, vevev”, jok in stok!!

Tako da ne nabijaj, da je to menda enosmerno

mitra, 28.03.2025 ob 09:52

Kaj pa je narobe napisala? Za psom lahko poberete kakec, a starša oz. svojca pa ne bi mogli previti!

Življnje prinese različne situacije in potrebno se je prilagoditi in so trenutki, ko moraš sebe dati na drugo, morda celo tretje mesto, starševsto, skrb za oslabele in ostarele svojce, kaj oz. kako to, da vam to ni jasno? Kje oz. v kakem okolju ste to odraščali, da ne razumete, da je človek socialno bitje in bitje z razumom? Saj psi so ljubki in super, ne nadomestijo pa človeških odnosov. Res ne vem kaj vam ni jasno?

PS

Za taščo smo skrbeli 15 let, mož, tast, otroka, jaz. Jasno nam je bilo, da se moramo vsi prilagoditi in vsak nekaj žrtvovati in tako je pač to v življenju!

Kako lahko obsoja,da je NAM težko skrbet za starše,ker pojma nima,kaj avtorica preživlja, nima pojma kaj preživljajo svojci z umirajočimi.Primerja drek od psa. Sami ste skrbeli za taščo,pa vam ni bilo težko,je blo pa kdaj hudo,a ne.Tako, jaz razumem avtorico,ni ji težko,ampak hudo je,zmatrana,izčrpana,nasploh,če si sam za vse.Mogoce pa narobe razumem?

Za nego in spremstvo staršev – sploh nad nwm 75 ali 80 let, bi morali dobit refundirano bolniško, enako kot za otroke.

Imam očeta doma starega 85 (sem edinka) in 3 otroke pod 12 let. Stara sem 45. Hodim v službo.

Potem me še čakata tast in tašča, ki sta sicer mlajša, sta pa zdravstveno in fizično v precej slabšem stanju. Zaenkrat sta še samostojna. Tam upam na pomoč moževega sorojenca in njegove družine, čeprav zgleda, da ne bo kaj dosti od tega.

Ne nehajo blatiti oseb, 28.03.2025 ob 11:22

Kako lahko obsoja,da je NAM težko skrbet za starše,ker pojma nima,kaj avtorica preživlja, nima pojma kaj preživljajo svojci z umirajočimi.Primerja drek od psa. Sami ste skrbeli za taščo,pa vam ni bilo težko,je blo pa kdaj hudo,a ne.Tako, jaz razumem avtorico,ni ji težko,ampak hudo je,zmatrana,izčrpana,nasploh,če si sam za vse.Mogoce pa narobe razumem?

Dramatiziranje in pretiravanje ne rešuje problemov in logično in normalno je, da smo ljudej utrujeni in izčrpani bodisi zaradi služb, skrbi za druge, ali pa preprosto zaradi neorganiziranosti življenja. Ampak to je življenje, tako pač je v tistem trenutku, jeza in samopomilovanje ne rešita ničesar, kot tudi odpor do sprememb! Če nekdo vidi, da ne zmore, zna, noče….pač mora poiskati rešitev, sprejeti kompromise v možnem in danem neoziraje na okolico!

Vse nas čaka staranje in tako razmišljanje povzroča samo strah in še več medgeneracijsega nerazumevanja. Življenje je dejstvo kot je tudi dejstvo staranje in smrt!

New Report

Close