Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skrbi me vnučkina verska vzgoja

Skrbi me vnučkina verska vzgoja

Odgovor na objavo uporabnika
Jesús es el camino, la verdad y la vida, 05.11.2024 ob 14:59

Krščanska vera daje otroki moralno-etični kompas, seveda pod pogojem, da je predstavljena na pravilen način in brez nepotrebne vatikanske poganske navlake.

Božje zapovedi, Jezusove zapovedi, psalmi. In tudi Biblija mora biti pristna, če se le da, prevedena KJV verzija.

Imamo podivjano mladino brez etike, odkar smo pregnali Kristusa iz šolstva.

No seveda, stara dobra LAŽ, da ima cerkev monopol nad etičnimi zakoni in da je veren=etičen in neveren=neetičen je spet tu.

Etični zakoni, moralni zakoni so obstajali daleč pred krščanstvom. Plus vera ne zagotavlja etičnega obnašanja, kot vidimo vsak dan. Prej narobe.

A to, da tako grdo lažete je primer te etičnosti?

all3z, 05.11.2024 ob 15:43

Božje zapovedi, Jezusove zapovedi, psalmi. In tudi Biblija mora biti pristna, če se le da, prevedena KJV verzija.

Jah, seveda!

Ker “bozje” zapovedi govorijo o SKROMNOSTI, anede, pol pa samo papeza pogledas, ki NAJ BI BIL bozji asistent na Zemlji, ti pa slabo rata, ker je rejen kot gujcek iz Ihana.

Pa “bozja” zapoved govori o MILOSTI do uboznih in revnih, anede, Vatikanski prasci pa polni zlata in denarja.
Zakaj to ne podelijo?
Zakaj ne odprejo svojih knjiznic?

Ker “bozja” zapoved govori NE LAZI, anede, prasice duhovniske pa posiljujejo male decke, kurac se jim dvigne vsakic, ko vstopijo v svoj “bozji hram” in na stropih gledajo lulcke malih deckov….

🤮   🤮   🤮

Prste stran od nasih otrok in vase pofukane, skrivljene vere!
Krscenje in une pizdarije od birm, z MLADOLETNIMI otroci, je  zlocin!

Prav imaš, samo pozabljaš, da Vatikan ni krščanstvo, ampak duhovni naslednik babilonskega poganizma pod krinko krščanstva.

Papež je kot Vicarius Fili Dei, samooklicani božji namestnik in je brezgrešen, kar je največja blasfemija. Trenutno se ukvarja s promocijo LGBT in globalističnimi agendami. Vatikanska srednjeveška inkvizicija je zahtevala preko 50 milijonov življenj; pravi kristjan ne bi mogel ubiti človeka, katolikom pa to ni problem, če jim da papež odpustek.

Otrok je lahko krščan in dober človek ne da bi v življenju videl patra in RKC. In tudi med katoliško duhovščino se najdejo častni in pošteni ljudje. Problem je v katoliški doktrini, ki ni krščanska.

daisycutter, 05.11.2024 ob 15:53

No seveda, stara dobra LAŽ, da ima cerkev monopol nad etičnimi zakoni in da je veren=etičen in neveren=neetičen je spet tu.

Etični zakoni, moralni zakoni so obstajali daleč pred krščanstvom. Plus vera ne zagotavlja etičnega obnašanja, kot vidimo vsak dan. Prej narobe.

A to, da tako grdo lažete je primer te etičnosti?

ČAki kaj ma tu cerkev? Ko da bi jst đamijo mešal… đamija to đamija ono. Bog ne daj jem svinjino ker porič to pa to?

A SI GLUPA TI MODEL?

lažete kjafiri. LAŽETE!!!

P.S.:
Dovolite svojim otrokom IN vnuckom, da se SAMi odlocijo za te “bozje” birme in krstitve, ko bodo POLNOLETNI.

Ehehe, pa da vidite koliko se bo javilo na ta “bozji” obred.

all3z, 05.11.2024 ob 15:59

P.S.:
Dovolite svojim otrokom IN vnuckom, da se SAMi odlocijo za te “bozje” birme in krstitve, ko bodo POLNOLETNI.

Ehehe, pa da vidite koliko se bo javilo na ta “bozji” obred.

Ja seveda da ne ker bo zgubljen KER mu bodo glavo oprali. Bo izložen tam v šoli neumnostim.

A niste vi kristjani? Pol pa vidis vedejcka malega po riti usranega kako se dere “nasa kultura…. nasa!”

Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan! 5 Zato ljubi Jahvu, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! 6 Riječi ove što ti ih danas naređujem neka ti se urežu u srce. 7 Napominji ih svojim sinovima. Govori im o njima kad sjediš u svojoj kući i kad ideš putem; kad liježeš i kad ustaješ. 8 Priveži ih na svoju ruku za znak i neka ti budu kao zapis među očima! 9 Ispiši ih na dovratnicima kuće svoje i na vratima svojim!

sola scriptura, 05.11.2024 ob 15:53

Prav imaš, samo pozabljaš, da Vatikan ni krščanstvo, ampak duhovni naslednik babilonskega poganizma pod krinko krščanstva.

Papež je kot Vicarius Fili Dei, samooklicani božji namestnik in je brezgrešen, kar je največja blasfemija. Trenutno se ukvarja s promocijo LGBT in globalističnimi agendami. Vatikanska srednjeveška inkvizicija je zahtevala preko 50 milijonov življenj; pravi kristjan ne bi mogel ubiti človeka, katolikom pa to ni problem, če jim da papež odpustek.

Otrok je lahko krščan in dober človek ne da bi v življenju videl patra in RKC. In tudi med katoliško duhovščino se najdejo častni in pošteni ljudje. Problem je v katoliški doktrini, ki ni krščanska.

@sola
scriptura

Oh, nic ne pozabljam, vem. Podpis 💯 !

Ne mores drugace nekim babam ali babici dopovedat, da se nima kaj vtikat, z versko blaznostjo, NEPOLNOLETNIM otrokom ali vnuku.

Ko se v temo vmašata radikalno-progresivna glupača in islamski fanatik, se tema sfiži.

Da so etični in moralni zakoni obstajali pred krščanstvom? Tako učijo na FDV.

Za časa Aztekov je bilo etično in moralno žrtvovati ljudi za neke okultne bogove. Pri Rimljanih in Grkih je bilo etično imeti sužnje, smrtno kaznovati nasprotnike državne ureditve, spletkariti in lagati.  Pri Egipčanih je bilo etično… za zbruhat. Pri muslimanih in judih je moralno in etično lagati nevernike. Vse predkrščanske civilizacije so temeljile na poganskih običajih, hierarhiji, ubogljivosti, črednem razmišljanju in okultizmu, besede atika ali morala pa tudi v njihovih jezikih niso poznali.

V komunističnih državaj je bilo moralno in etično policiji zatožiti lastne starše, če so nevarni sistemu.

in je šla tema v maloro, 05.11.2024 ob 16:11

Ko se v temo vmašata radikalno-progresivna glupača in islamski fanatik, se tema sfiži.

Et. InshAllah od zdej naprej bomo ustanavljali zakaj problem. Nic nisem jezen ali pa karkoli. Po dejstvih gremo kot mate vi to radi.

Tu zdej je problem ker ste kjafiri. Kot pa tudi ostalo. Al kaj želite tu? Pac itak je lazna tema. Treba bit kjafir. To tupite. Ne Boga. Ne verovat.

in je šla tema v maloro

Res je. Ko se je oglasila @marjetica245 je sla tema v maloro.
Bozota ne berem.

Kdo ali kaj so to kjafiri? To ni slovenska beseda.

Kjafire lahko iščeš v puščavah Bližnjega vzhoda, v Sloveniji pa je del kulturne identitete krščanstvo.

Medtem ko vam Židje pobijajo palestinske brate, žene in otroke, ste vi, muslići živeči v Sloveniji največji kjafirji, farizeji in moralne spake. Organizirajte se in pojdite branit svoje muslimane v Palestini. Ne rabimo islamizacije Evrope. Noben vas ni klical ali vabil. Ne rabimo vaše satanistične radikalne ideologije, ne rabimo zadekanih žensk in bradatih smrdljivcev, brezdelnežev in socialnih parazitov.

Ste rabili vročo temo ane. Celo popoldne nič od nič.

bozomon, 05.11.2024 ob 14:26

Anonimno452, 05.11.2024 ob 14:16

rok-1, 05.11.2024 ob 14:07

Lahko predlagaš. Lahko se pozanimaš kakšne so možnosti in to poveš vnučki in njenima staršema. Če se odloči za to, jo lahko voziš tja in nazaj domov.

Vendar – NE VSILJUJ.

Pa dodatek k tvojemu zadnjemu stavku, da smo zaradi vere boljši… Žal se ne morem strinjati s tem. DOber je kdor dobro misli in ravna – in to ni nujno pogojeno z vero.

Res Je. Vera nima nobene zveze z dobroto. Dobri so ljudje, ki so notranje zadovoljni, ki imajo ponotranjeno sočutje, empatijo. Žal je pri religijah vse to napačno zastavljeno. Temelji na korenčku in palici (če boš “dobro” delal, boš prišel v nebesa, sicer boš kaznovan, boš šel v pekel,  pri čemer je spet stvar stopnje družbene razvitosti, kaj sploh je dobro in kaj slabo). Prava dobrota in empatija pa sta v človeku, neodvisno od neke nagrade oz. grožnje.

ZAkaj potem greš v šolo? Haaaa?🤔

Človek ne ve. Ne zna. Treba mu objasnit.

Al tu nima veze? Saj je le “vera”… pac nekaj tam. Pravljica.

Ok.

Roki pravi lahko predlagas… kaj pa ce starsa nimata prav?

In zapomni si. Clovek brez vere je gnoj. Glup. Bolano srce. Piše da so tisti ki ne verjamejo v tisti svet “hrđavih” osobin.

To je tako.

Če bi bilo tako kot vi pravite bi tukajšnje cvetke imele od družbe temu primeren feedback. Tko so pa prežvečene in izpljuvane. Al to druzba nima pojma ane… ne prepoznajo vrednosti. Kaj pol ve družba ali ne ve?

Nemi!

En gnoj tukaj…. če si dober samo zaradi tega ker ti vera to zapoveduje… si še precej slabši

Ne pozabi- ne dobi vsako govno prilike postati gnoj.

Glupan muslimanski. Ne seri tukaj po forumu. Pejt raj v Gazo k svojim fanatikom na pomoč.

Stara mama Mariča, 05.11.2024 ob 13:53

Sem stara mama 6-letne vnučke, ki je letos začela hoditi v šolo. Je krščena, vendar sta oba njena starša (moj sin in snaha) opustila vse versko prakticiranje. Ko je vnučka pri meni, me vedno sprašuje o verskih simbolih (križ, slike, rožni venec), rada tudi gre z menoj k maši in me potem sprašuje vse mogoče … Moj sin in snaha nimata nič proti temu, vendar sta mi, ko sem ju vprašala, če jo bosta vpisala k verouku, odgovorila, da se bo že sama odločila. Malo mi je žal, ker težko verjamem, da jo bosta kaj posebej spraševala o tej odločitvi. Lahko kot stara mama še kaj naredim v to smer? Zdi se mi pomembno, da bo poznala vero iz katere izhaja. Vera je zelo pomemben dejavnik v življenju. Zaradi vere smo ljudje boljši.

V kakšno šolo pa hodi  ?

B našem okolju so bilo tisti kateri niso hodili v veliki manjšini in prav hudo jim je bilo ko niso smeli z njimi , ampak so morali ostati v šoli v varstvu.

Verouk je bil namreč v času podaljšanega varstva,  katehetinja prišla jih je iskat, odpeljala in po slabi uri pripeljala nazaj.

etika, 05.11.2024 ob 15:21

Anonimno 6398, 05.11.2024 ob 15:10

Nobena vera ti ne zagotavlja etičnega in moralnega vedenja. To je izključno način vzgoje in zgleda doma. Nismo verni, smo pa zelo ok ljudje od tastarih do tamladih vsi po vrsti.

In tudi če niste verni ima vsa morala in etika vaše vzgoje, temelje v krščanstvu.

Ljubezen, dobrota, resnica, pravica, sočustvovanje, solidarnost, spoštovanje starejših, delovna etika, služenje kruha z delom…vse to je krščanstvo.

No Ja. Krščanstvo si ne more prisvojiti etike in morale. Ta je obstajala že pred krščanstvom. Torej  če so starši etični in moralni in tako vzgajajo svoje otroke, bodo takšni tudi otroci. Ne glede na to ali so verni ali ne. Krščanstvo je res povzelo te nekatere vrednote, po drugi strani pa dodalo veliko balasta in vzbujanje krivde ter sramu, ki nima nobene pametne osnove, povzroča pa mnogo škode.

Osebno poznam veliko družin različnih prepričanj, pa nisem opazila, da bi bili otroci vernih ljudi bolj etični in moralni od tistih, ki niso verni. Neka verna družina s 4 otroki, vsako nedeljo pri maši, vsi pri verouku, pa so prave propalice. Ker imajo starše, ki se ne brigajo zanje. Druga družina, niso verni, pa dva čudovita otroka, lepo vzgojena, visoko izobražena, dobra, humanitarca, strpna do drugače mislečih. Tako da ni tu nobene povezave. Važni so starsi. To ali si veren ali ne je dandanes prej stvar političnega prepričanja kot česa drugega.

Pa še to naj povem. Moj oče je bil eden izmed najbolj dobrih ljudi, kar sem jih poznala. Ni bil veren, a me he vzgajal v spoštovanju do vernih. Ko sem spoznala moža, sem se začela gibati v bolj vernih krogih. Prvo, kar sem opazila, je bilo očitno nesprejemanje mene, ker nisem bila verna, potem je sledilo vsiljevanje njihovih prepričanj, skušali so me “spreobrniti”. Opazila sem tudi, da imajo občutek večvrednosti. So to lastnosti nekoga, ki ima moralno etični kompas? Ne bi rekla. Poleg tega je bilo v teh krogih ogromno obrekovanja, očitanja, obsojanja.

Kaj imajo dobrota, moralni nauki in če hočete vera s tem, da visiš v cerkvi, hodiš k verouku itd.?

Sem opravila vse zakramente, birmo že konec 4. razreda OŠ. In zaključila. Takrat niso bili časi praznikov Velike noči, Božiča. Takrat smo imeli šolo in starši službo. Ko pa sta se rodila moja otroka (bila sem že kar v letih), sem vedno bolj prihajala do spoznanja, da je bolje imeti vse zakramente, kakor koli se otroci kasneje v življenju že odločijo. Oba sta bila krščena, pri obhajilu in birmi. In s tem, mislim, sta tudi zaključila. Zdaj bi se eden poročil cerkveno, drugi pa… Meni je vseeno, da pa verouk nekakšno splošno razgledanost (nič slabega ne učijo, kar pa DELAJO, je pa drugo vprašanje), saj, vsaj meni se zdi, vojne so vedno med različno izpovednimi (morebiti narobe napisano) verami pa čeprav je to katoliška cerkev. Baje sem jaz rimokatoliška. Razlike sem že pozabila. Po moje verouk spada k splošni izobrazbi in neke vrste pripadnosti.

A daj a res, celo osnovni solo do birme sem hodila pod prisilo k masi, k verouku. Pravis da preko vere dobis moralno eticni kompas? Oprosti jaz sem to dobila od svojih starsev in nikakor ne iz molitev in verouka. To je bilo umiranje na obroke. Otrok je premajhen za vero, ne razume. Se odrasli ne popolnoma.

Mariča, saj vem, da dobro misliš (no, upam). Pusti ta mlade pri miru,. Če bi bila moja tašča, bi se ornk zapeli (in tudi sva se).

Plus: želim si, da bi bilo res, da je zaradi vere človek boljši. No, ni. A rabiš primere? Seveda te vnučka sprašuje o stvareh, ki ti visijo po stanovanju.

Pa še to: pouk o verstvih ni enako verouk.

WD40, 05.11.2024 ob 16:50

En gnoj tukaj…. če si dober samo zaradi tega ker ti vera to zapoveduje… si še precej slabši

Ne pozabi- ne dobi vsako govno prilike postati gnoj.

RAvno kontra je vede. Vi nikakor s temi vasimi niste superiorni. Kvecjemu nasprotno. Kaka naprednost… kje jebote? 🤣

Kje? To kar vi govorite je za v hlev. Nižji nivo. Za pse. Mas jajca rečt da ni? Ajde bova zacela.

V šeriatu se moski in zenska ki nista v sorodu ne smeta dotikat. Ne smeta se rokovat npr… vidis zate in za vas, ljufi nasploh je to za v avganistan. Za srednji vek. Zahojeno. Vidis sploh mu na pamet ne pride da pa to se na dvoru prakticira. Ne mi rečt da ste vi “boljšega” porekla, boljše linije, daljše tradicije, vecjih šol in da vi bolje veste o bontonu, kulturi, kaj se spodobi? A mi to skušaš povedat? Sepravi to kar ti govoris je za rajo, to kar pa jst pa za nekaj več?

Bova na čistočo telesa kako rekla? Kolk vas ni usranih? Ja usranih. Samo razmažete drek med ritnice.

Mogoče o kinologiji? No kako se pari pes pa kako prakso mate vi? Pri psu je bolj dostojno. Cel nivo maš tam.

Ajde za zacetek to…

Odgovoril itak ne bos… no kako bi to zgledalo u praksi ce bi te uprasal? Bi se obrnil, me gledal in tiho bil?

Ti pravim nič od nič od človeka.

Ko smo se mi tako bedasto odločili, da smo prepustili odločitev otrokom, smo vplivali na ta manko splošne razgledanosti. Ne gre za vero kot takšno, otroci je itak ne začutijo na tak način, ampak da so seznanjeni, da se zavedajo, da vera obstaja in da jo dosti ljudi prakticira. Šele odrasel človek se odloča, ali bo to vez z vero poglobil ali prekinil. Torej je v otroštvu to samo in zgolj učni program na fakultativni ravni. Kot tak je samo kamenček v mozaiku splošne razgledanosti, ki jo ujame med vrstniki povsem mimogrede.

Anonimno734, 05.11.2024 ob 17:16

No Ja. Krščanstvo si ne more prisvojiti etike in morale. Ta je obstajala že pred krščanstvom. Torej  če so starši etični in moralni in tako vzgajajo svoje otroke, bodo takšni tudi otroci. Ne glede na to ali so verni ali ne. Krščanstvo je res povzelo te nekatere vrednote, po drugi strani pa dodalo veliko balasta in vzbujanje krivde ter sramu, ki nima nobene pametne osnove, povzroča pa mnogo škode.

Osebno poznam veliko družin različnih prepričanj, pa nisem opazila, da bi bili otroci vernih ljudi bolj etični in moralni od tistih, ki niso verni. Neka verna družina s 4 otroki, vsako nedeljo pri maši, vsi pri verouku, pa so prave propalice. Ker imajo starše, ki se ne brigajo zanje. Druga družina, niso verni, pa dva čudovita otroka, lepo vzgojena, visoko izobražena, dobra, humanitarca, strpna do drugače mislečih. Tako da ni tu nobene povezave. Važni so starsi. To ali si veren ali ne je dandanes prej stvar političnega prepričanja kot česa drugega.

Pa še to naj povem. Moj oče je bil eden izmed najbolj dobrih ljudi, kar sem jih poznala. Ni bil veren, a me he vzgajal v spoštovanju do vernih. Ko sem spoznala moža, sem se začela gibati v bolj vernih krogih. Prvo, kar sem opazila, je bilo očitno nesprejemanje mene, ker nisem bila verna, potem je sledilo vsiljevanje njihovih prepričanj, skušali so me “spreobrniti”. Opazila sem tudi, da imajo občutek večvrednosti. So to lastnosti nekoga, ki ima moralno etični kompas? Ne bi rekla. Poleg tega je bilo v teh krogih ogromno obrekovanja, očitanja, obsojanja.

Vsiljevanje, prisila, spreobračanje, večvrednost… to je značilnost katolibanov. To niso pravi kristjani, to so lažni kristjani, ki jih najdeš med RKC verniki. Taki modeli mečejo slabo luč na vse kristjane.

Biblija daje vsakemu človeki svobodno voljo in jasno opredeljuje kaj je greh oz nemoralno ali neetično.

Verouk? Verouk ni garancija, da bo človek postal dober. RKC kot instirucija nima moralne pravice vpeljevanja otrok v krščanstvo, ker je njihovo krščanstvo izkrivljeno in razvrednoteno. Po načinu delovanja se RKC  ne razlikuje dosti od islama. Vsi skrbijo za svoje ovčice.

Protestanti nimajo teh težav in pravoslavni tudi ne.

Komentarji v tej temi ne razlikujejo med RKC in krščanstvom. To ni eno in isto.

Ajde samo za rokovanje vedejcek mali. Pošto ti znaš. Eto rođen si u 20. Stolječu, doguro do 21. to vse ti odrejaš.

Komu dolikuje to kar jst govorim pa komu to kar ti/vi?

V kater druzbeni sloj bi spadalo moje pa v katerega tvoje?

A ve Bog kaj je gospodsko al veš ti usranoritnik?

APA BOGA NEMA!!!

halooooo pa ti ne ves niti kako čist od dreka bit.

New Report

Close