skrita delovna mesta zavoda
Kje so skrita delovna mesta zavoda za zaposlovanje? Danes je bil v naši službi razpis za prosto delovno mesto(sem za določen čas), na katerega se naj prijavim, če mi želijo podaljašati. Spisek prostih delovnih mest je bil na lsitih z oznako zavoda za zaposlovanje in to samo v naši službi. Za štos sem potem šla gledat na zavod za zaposlovanja in teh delovnih mest ni razpisanih. Kako je to mogoče? Je to sploh legalno, da ni javne objave na oglasni deski zavoda ali naš šef nekaj muti?
Drži. Če delodajalec označi, da ne želi objave, potem se razpis objavi samo na oglasni deski Zavoda, ne pa tudi na internetu ali v časopisih.
Ampak!
O prostem delovnem mestu MORA delodajalec obvestiti tudi svoje zaposlene – z objavo na oglasni deski ali kako drugače
(glej 7.člen Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o delovnih razmerjih – sprememba prejšnjega 23. člena:
Četrti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(4) Delodajalec, ki ima zaposlene delavce za določen čas, s krajšim delovnim časom oziroma pri katerem opravljajo delo delavci, zaposleni pri delodajalcu, ki opravlja dejavnost zagotavljanja dela delavcev drugemu uporabniku in zaposluje za nedoločen čas oziroma s polnim delovnim časom, mora o prostih delih oziroma o javni objavi prostih del pravočasno obvestiti delavce na pri delodajalcu običajen način.«.)