Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skrito v raju: neživljensko in zlagano

Skrito v raju: neživljensko in zlagano

Pozdravljeni.

rada bi izpostavila nekaj stvari ki me motijo pri dotični seriji:

– vsi liki se stalno lažejo in manipulirajo med sabo, to leti predvsem na pozitivne like (Lara, kirurg in tako naprej). Vem da gre za telenovelo ampak ta serija gre res predaleč z normalizacijo tega obnašanja ki ga vidimo predvsem med “dobrimi” liki.
– alkohol: preveč prekomernega pitja in zopet normalizacija tega početja s strani pozitivnih likov.
– podajanje netočnih informacij o zdravstvu: bodo ljudje še resno mislili da brezdomci ne smejo na urgenco ker nimajo zavarovanja ker po POPovi logiki smo amerika, naj dajo raje za primer kako se pravilno pokliče ba 112, bo bolj koristno
– zakaj je bilo potrebno ubiti ministra? Morda zato da se prikaže Bojana Božiča kot negativca v primerjavi z osralimi liki, ki kot že rečeno še bolj lažejo in manipulirajo. To res nima smisla zaradi enega brezveznega kongresa. Res nepotrebno glede na to da serijo gledajo tudi otroci

– in druge luknje v zgodbi: Lara pride iz Avstralije in ne pozdravi mame, stalno teleportiranje med kampom in Ljubljano, kako lahko dva nediplomirana študenta medicine ordinirata kot se jima zahoče…

tako pa sem se razjezila, pa lahko noč družba.

TV novela je… mrtvi se vrnejo, izgubljeni se najdejo….

Liki so pa tudi liki… preveč dobri ne smejo biti samo dobri, morajo imeti tudi kako napako kdaj,…

Sej ponavadi piše, da ne gre po resničnih dogodkih, tko da komot pokažejo zdravstvo, kakršnega hočejo.

Glede tega Božiča očitno nisi dojela poante… Ne gre zaradi enega ko gresta, gre za dostop do javnega denarja, ki ga pere na računih skritih v davčnih oazah…

Strinjam se, da je vpletanje laganja v pozitivne like za bedaste stvari nepotrebno…

Mi je pa jasno, da mora tudi pozitiven lik lagati, če hoče dobiti dokaze o smrti prijatelja, ker tisti ki so ga ubili z vezami in korupcijo vse prikrivajo… Če so povsod veze nihče ne dela pošteno, potem mora tajno pozitiven lik to narediti, tudi s kakšnimi manipulacijami, zato da zavaruje svoje namene, če bo vse pošteno povedal, bi ti zlikovci z vezami vse dokaze unicili

Odgovor na objavo uporabnika
Žolna iz kampa, 13.03.2025 ob 23:04

Pozdravljeni.

rada bi izpostavila nekaj stvari ki me motijo pri dotični seriji:

– vsi liki se stalno lažejo in manipulirajo med sabo, to leti predvsem na pozitivne like (Lara, kirurg in tako naprej). Vem da gre za telenovelo ampak ta serija gre res predaleč z normalizacijo tega obnašanja ki ga vidimo predvsem med “dobrimi” liki.
– alkohol: preveč prekomernega pitja in zopet normalizacija tega početja s strani pozitivnih likov.
– podajanje netočnih informacij o zdravstvu: bodo ljudje še resno mislili da brezdomci ne smejo na urgenco ker nimajo zavarovanja ker po POPovi logiki smo amerika, naj dajo raje za primer kako se pravilno pokliče ba 112, bo bolj koristno
– zakaj je bilo potrebno ubiti ministra? Morda zato da se prikaže Bojana Božiča kot negativca v primerjavi z osralimi liki, ki kot že rečeno še bolj lažejo in manipulirajo. To res nima smisla zaradi enega brezveznega kongresa. Res nepotrebno glede na to da serijo gledajo tudi otroci

– in druge luknje v zgodbi: Lara pride iz Avstralije in ne pozdravi mame, stalno teleportiranje med kampom in Ljubljano, kako lahko dva nediplomirana študenta medicine ordinirata kot se jima zahoče…

tako pa sem se razjezila, pa lahko noč družba.

kar se tiče alkohola, res ga nenormalno pijejo, pa non stop ta viski, konjak, pa pijače v kampu, pa zvečer pijače, pa tam pri uni kelnarci v baru, flaša vodke na mizi, pa malvazija gor dol..preveč je tega.

isto kot v tisti oddaji riba raca rak..se tudi samo nalivajo, nazdravljajo, ko se dobijo, med jedjo 3x, na koncu ..itd.

Lani sem gledala 1. sezono kar precej. Ne ravno v celoti. Na momente je bilo negledljivo (slab scenarij, dialogi, slaba igra). Letos sem le 2x po pol epizode. Še slabše kot lani. Še neke nove nemogoče like so uvedli. Že prejšnji so bili nekateri negledljivi.  Res slaba tv novela, ali kar že je.

Dotična: kaj je to za en izraz? Sicer je pa vse film.Isto kot v romanih.Vzemi ali pusti.Saj lahko gledaš par dni nazaj na SLO 2 kako so leta 1975 vzhodni Nemci gradili plinovod v bivši Sovjetski zvezi…Zelo zanimivo!

ta Mark dela v probono ambulanti, očitno ni potrebno, da je diplomant..

tista njegova Mia pa je že diplomirala, lahko dela..

tudi mene pa motijo stalno te pivske scene..Tist dedek se stalno naliva s konjakom ali viskijem, teta od Lare ima tudi kar naprej kozarec vina v roku, isto mama od Marka, tudi stalno nek vinček, pride domov zvečer, pa si nalije vino iz buteljke, kot da je to nekaj čisto normalnega..kdo od vas to počne??…pri kelnarci se tudi pije non stop..v kampu se stalno vabijo na steklenico odličnega vinčka..res je preveč tega, kaj je narobe s sokom, Fanto, kavo itd..Ali ji zmanjkuje idej za tekst pa so to neka mašila.?

Nisem še tako zabredel v življenju, da bi gledal slovenske telenovele. Je toliko več boljših vsebin IRL. Mi je pa fascinantno, kako se taka šund zadeva toliko dotakne raje, da se tako zavzamejo za eno tako serijo.

Haha, evo vam alter naslov: Skrito v raji 🙂

Res ne razumem vas, ki gledate te nadaljevanke, al slovenske, turške, saj je vseeno, kaj preveč inteligentni ne morete biti.

Ta Raj sem enkrat celo gledala kakšnih 10 minut, več nisem zdržala, ker sem poslala živčna od takega poneumljenja ljudi. Ne poznam osebe, ki bi to gledala.

Zanimivo, da vas pijančevanje samo v slovenskih fimih in serijah moti, v tujih pa ne. V balkanskih izdelkih je polno scen popivanja, marsikaj posneto u kafanama, ampak to ne moti. Vam je zabavno. Da ne govorimo o britanskih humorističnih serijah. Only fools and horses recimo. Pol serije posneto v pubih, če ni bilo tam, so pa po stanovanjih pili in ga srali. Nič moteče. Allo allo. Skoraj vse posneto v oštariji, niso pili vode, pa nihče ni moraliziral. Da ne nadaljujem s francoskimi in drugimi filmi.

Čim pa v slovenskem filmu nekdo v kozarec nekaj odraslega natoči, takoj vse gospodinje v luft, kako tega ne morejo gledat, kakšno pohujšanje, otroci to gledajo in podobne nevrotičnosti.

aha389, 14.03.2025 ob 09:26

Zanimivo, da vas pijančevanje samo v slovenskih fimih in serijah moti, v tujih pa ne. V balkanskih izdelkih je polno scen popivanja, marsikaj posneto u kafanama, ampak to ne moti. Vam je zabavno. Da ne govorimo o britanskih humorističnih serijah. Only fools and horses recimo. Pol serije posneto v pubih, če ni bilo tam, so pa po stanovanjih pili in ga srali. Nič moteče. Allo allo. Skoraj vse posneto v oštariji, niso pili vode, pa nihče ni moraliziral. Da ne nadaljujem s francoskimi in drugimi filmi.

Čim pa v slovenskem filmu nekdo v kozarec nekaj odraslega natoči, takoj vse gospodinje v luft, kako tega ne morejo gledat, kakšno pohujšanje, otroci to gledajo in podobne nevrotičnosti.

Pri tem pijančevanju je najhuje, ker je serija slaba, nekateri igralci res niso. Še pijančevanje ne pomaga , prispeva k gledanosti.

Absolutely fabulous: dve pijanki, ostareli hipijevki, ne samo, da sta skoz pili, še džointe sta vlekli. Ste kaj pisale protestna pisma, gospodinje, da se to ne spodobi predvajati?

Keeping up appearances: Onslow, svak fine gospe, stalno v umazanih gatah in majici s pirom v roki pred televizorjem. Ste to lahko gledale, fanatične gospodinje?

Dojami da gre za fikcijo in se ne razburjaj. Če ti povezuješ realno življenje s to neumno telenovelo je tvoj problem in se vprašaj zakaj to počneš. Kaj ti manjka v življenju da ne ločiš filmov od realnega življenja.

Štiri poroke in pogreb; solzava komedija, narejena za vas, gospodinje. Ste gledale? Seveda ste. Vas ni nič motilo, koliko so tam popivali in se mačkasti zbujali?

Avtorica, jaz imam samo eno vprasanje-zakaj gledas slovenske serije, potem se pa pritozujes? Saj ze vnaprej vemo, da bo zanic. Slovenci nismo neki filmarji in pevci. Blestimo na drugih podrocjih, umetnost ni nasa prednost, spomni se na uno #€&? ki je za dojenje psa dobila denarno nagrado

Še nekaj za vse gospodinje: Dnevnih Bridget Jones. Ste preštele vse kozarce alkohola in pivske scene v filmu? Da ne govorimo o drugih razuzdanostih? Ste omedlevale od groze, gospodinje?

Aaaa, Onslow, svak fine gospe  💪

To serijo sem pa z veseljem gledala!

Slovenske sem vcasih pogledala za 10 minut, zdaj jih niti ne pogledam vec. Obupala. so negledljive.

Gledam in mi je čisto všeč. No, pijejo pa res. Vsak dan.

Sicer pa – saj to se res dogaja. Pije se ob vseh rojstnih dnevih, da ne govorimo, kako se pije na morju. Piva gor, piva dol, vino teče v potokih. Večina ga kar lepo pije, priznajmo si.

Če je zgodba dobra in zanimiva, če so liki dodelani, pijančevanje ne pride toliko do izraza oz. ga gledalec vzame skupaj z liki in situacijami, če je pa zgodba zanič, privlečena za lase, nelogična, neumna, pa človeka hitro zmotijo določeni poudarki.

Škoda , da ne znajo naredit neke vsaj povprečno gledljive stvari. Tudi igralcev imamo v Sloveniji precej. Ni vrag, da se ne da izbrat 15-20 dobrih. Tukaj je res le par dobrih. Ali pa je scenarij tako slab, da se ne da. O tem gledalci ne bomo filozofirali. Mi bi radi le gledali kaj gledljivega. V nedeljo ta nova stvar tudi ne obeta kaj dosti?

Pijaca je problem, ker baje ogromno mladih, tudi osnovnosolcev gleda to serijo..

Ahhhh, dajte no….Če je tako negledljivo in neumno, pa glejte kaj drugega…Butec in butec….Ali pa sami sebe posnemite….ja, to bo še najboljša telenovela….

čokoladna torta, 14.03.2025 ob 12:25

Gledam in mi je čisto všeč. No, pijejo pa res. Vsak dan.

Sicer pa – saj to se res dogaja. Pije se ob vseh rojstnih dnevih, da ne govorimo, kako se pije na morju. Piva gor, piva dol, vino teče v potokih. Večina ga kar lepo pije, priznajmo si.

Tudi če se v resnici veliko pije, ni treba, da tudi serija daje tak zgled. Sploh dr. Edvard, ki naj bi bil zrel človek, je svojemu prijatelju ministru nalival viski, po njegovi smrti pa tudi sam veliko pije in to opravičuje s tem, da žaluje za prijateljem.

fikcija, 14.03.2025 ob 09:36

Dojami da gre za fikcijo in se ne razburjaj. Če ti povezuješ realno življenje s to neumno telenovelo je tvoj problem in se vprašaj zakaj to počneš. Kaj ti manjka v življenju da ne ločiš filmov od realnega življenja.

Seveda se ve, kaj je reala, kaj je fikcija. Samo narejeno in odigrano ni dobro. To največ ljudi moti.

Kaj porečete na Jamnikovo hčer, novi lik v zgodbi? Pride iz Amerike na očetov pogreb. Dekle, bolje rečeno ženska, po moje se bliža štiridesetim, oblečena na pogrebu v hudo minico. Bog ne daj, da bi ji kaj padlo na tla in bi se morala pripogniti. Ne vem, kaj so mislili stilisti ob tem. Meni je bila obupna.

New Report

Close