Skrito v raju: neživljensko in zlagano
Žolna iz kampa, 13.03.2025 ob 23:04
Pozdravljeni.
rada bi izpostavila nekaj stvari ki me motijo pri dotični seriji:
– vsi liki se stalno lažejo in manipulirajo med sabo, to leti predvsem na pozitivne like (Lara, kirurg in tako naprej). Vem da gre za telenovelo ampak ta serija gre res predaleč z normalizacijo tega obnašanja ki ga vidimo predvsem med “dobrimi” liki.
– alkohol: preveč prekomernega pitja in zopet normalizacija tega početja s strani pozitivnih likov.
– podajanje netočnih informacij o zdravstvu: bodo ljudje še resno mislili da brezdomci ne smejo na urgenco ker nimajo zavarovanja ker po POPovi logiki smo amerika, naj dajo raje za primer kako se pravilno pokliče ba 112, bo bolj koristno
– zakaj je bilo potrebno ubiti ministra? Morda zato da se prikaže Bojana Božiča kot negativca v primerjavi z osralimi liki, ki kot že rečeno še bolj lažejo in manipulirajo. To res nima smisla zaradi enega brezveznega kongresa. Res nepotrebno glede na to da serijo gledajo tudi otroci
– in druge luknje v zgodbi: Lara pride iz Avstralije in ne pozdravi mame, stalno teleportiranje med kampom in Ljubljano, kako lahko dva nediplomirana študenta medicine ordinirata kot se jima zahoče…
tako pa sem se razjezila, pa lahko noč družba.
Ja Res scenarij in režija je bla res na hojladri, sploh tole zdele zadnji deli vse na hitro kr eni zapleti k je dejansko konc že vsega…nadeljevanka postaja že zmatrana,…veliko nerealnih ne dokoncanih situacij, veliko lukenj v scenarijih, dialogih,…zgodba je dragc res dobra in napeta vendar žal ni dobro narejena, Zelo slaba kvaliteta…nerealna…z luknjami,..
Drgac pa smo vseeno gledal ker pač padeš not v zgodbo kljub ostalim luknjami…se trudimo podpirat Slo sceno…sam žal vedno se najde tudi kašna kritika…lp
Mene, kot rečeno, najbolj moti to, da so korupcijo, umore, podkupovanje prikazali kot zmagovalno. Pri tem, ko se v državi že tako borimo v reali s tem na vseh koncih v politiki, se potem najde pop tv, ki v reali problematizira zastonj spanje v privat namestitvi s strani pv, v seriji svoji pa zmagovalno prikazuje politika, ki ubija, za moč in vpliv podkupije, se s podkupnino celo izvleče kazni za umor.
Meni je to najbolj sfaljeno s strani pop tvja. Prav gnilo bi rekla, ker na dogajanje v seriji je imel pop kot narocnik, gotovo vpliv. Torej so pokazali svoje vrednote. Crna pika za pop tv
TV vs reala, 09.06.2025 ob 12:59
Ali ločite realno življenje od TVja?
O seveda ločimo… Samo kaj in kako neko serijo oblikujejo pokaže vrednote naročnika o tem jaz govorim… In pop TV je lastnik serije in oni so se pokazano zgodbo, kako so jo zapeljali in zaključili pokazali svoje vrednote…
Lahko bi se odločili prikazati serijo z zgodbo, kjer so korupcija, laži in najhujša kazniva dejanja kaznovana, a so se odločili ravno nasprotno… Ker serija in njena vsebina je nastala izpod rok realnih ljudi, ni jo TV ekran sam sproduciral…
In ti realni ljudje so se odločili kaj želijo prikazati na ekranih, kakšen zaključek, oni so ga izbrali in to odraža njihove vrednote… Ker so ti ljudje iz produkcije pop TV torej to odraža vrednote pop TV zame…
Štajerska 1972, 09.06.2025 ob 22:59
Ta serija lepo prikaže vse značilnosti disfunkcionalne Slovenske družbe….
Je pravo ogledalo današnjega časa.
Res je tako štajerska. Zato marsikomu ni všeč, ker mu ni všeč kar vidi v ogledalu.
Pa ta Lara, odlično prikazana pravičniska, vseobsojajoča vegi zoprnica. Meni je ona srednje negativen lik
Meni so pa negledljive te mehiške nadaljevanke, pa turške, da ne govorim o indijskih. Kar nekaj nakladajo in itak ni kompatibilno z našo družbo, našim načinom življenja. Babnice so ponavadi lepe, dedci pa povečini ne.
Skrito v raju so vsaj naši ljudje, naši problemi. Stokrat boljše kot zgoraj navedene.