Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ŠKRLATINKA?

ŠKRLATINKA?

Živjo!

V petek je naš petletnik pri pediatrinji dobil diagnozo: ŠKRLATINKA. Dobil je OSPEN.
Glede na to, da zdravnica ni naredila lab. preiskav sem malo v dvomih? Lahko bi bila tudi šesta bolezen?

Po telesu je imel osip, ki je že v soboto izginil. Jezik je prekrit z belo oblogo in ni malinast. Je brez povišane tel. temp.
Pred tem je imel angino.

Danes je dobil hudo drisko, ki je lahko posledica AB. Klicala sem dežurno amb. in so mi svetovali AB naprej in jutri poklicat pediatrinjo.

Prosim, svetujte mi kaj naj naredim? Sama se nagibam, da bi ukinila AB do jutri.

Otrok se igra na vrtu in ne kaže nobene utrujenosti ali bolezni.

Hvala za vaše odgovore.

Lep pozdrav,
Nika

poglej pri ospenu če je stranski učinek lahko tud driska, po dveh dneh nehat jemat antibiotike ni ravno pametno četud ne kaže da bi bil bolančkan, rajši mu dajaj veliko za piti da ne bo dehidriral, mogoče kako coca colo pa bobi palčke za jest.. to lahk mal prepreči drisko, jutri pa pokliči doktorco

pozanimaj se NIKA LILIKA

Hvala curry.

Ja, v navodilih piše, da so možne prebavne motnje, driska.

laura, ne razumem, kaj se NIKA LILIKA????:(

Če je fant in je skoraj verjetno,da ima škrlatinko,ga jaz niti na sonce ne bi poslala in bi se potrudila ga z AB zdravit po navodilu zdravnika.Nezdravljena oz.slabo zdravljena škrlatinka pri fantih ima lahko posledice-zmanjšana oplodilna sposobnost oz.neplodnost .Ne vem zakaj si ga peljala k zdravniku,če misliš da veš več kot on?Malo pikro,samo treba se je držati navodil in brez ugibanj kaj bi bilo če bi bilo.Angina se “ustvarja” tudi do 6 tednov prej in vsi znaki izbledijo v ravno tolikšnem času.Pa lepo ga pozdravi .

nadaljuj z antibiotikom, če sta ga že začela jemat, in dajaj otroku še kaj proti driski.

To o fantih in škrlatinki pa definitivno ne velja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Če obstaja najmanjši sum na škrlatinko ga ne puščaj na sonce,pa tudi počitek je več kot zaželjen.Škrlatinka ni nedolžna otroška bolezen in pogosto pušča posledice na srcu,če ni pravilno zdravljena.Sama sem imela dokaj hudo obliko in vem,da pol leta nisem smela telovadit in podobno,pa sem bila kar zdrav otrok.Pri mojih otrocih,smo tudi še imeli kontrola po treh tednih in treh mesecih,pa nista imela neke posebej hude oblike.Ne se hecat,posvetuj se s pediatrom…mislim da AB je pač treba jemat do konca oz. vsaj prekinit z njim z dovoljenjem pediatra!

New Report

Close