Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skuhala v 15 minutah

Skuhala v 15 minutah

Ja ampak tam verjetno kuhar ne lupi čebule, krompirja, čisti ribe, tolče zrezke – tam je čisto vse že pripravljeno, samo v lonec vržeš, pa vsak kuha svojo hrano – eden glavne jedi, drugi priloge, tretji predjedi, četrti sladice, a se ti ne zdi to malo lažje?

Verjetno tam še trebijo solato, ko gostje pridejo a?

Tudi če kuhaš pol ure ali pa eno uro??? Pa kaj…………..kuha se.

Za ta čas pa se preoblečeš v športne cunje, pripraviš bicikel, daš cunje prat…………….posesaš….

KAO DA JE KUHARIJA IN ČAS ENA ZNANOST?!

Ja ampak tam verjetno kuhar ne lupi čebule, krompirja, čisti ribe, tolče zrezke – tam je čisto vse že pripravljeno, samo v lonec vržeš, pa vsak kuha svojo hrano – eden glavne jedi, drugi priloge, tretji predjedi, četrti sladice, a se ti ne zdi to malo lažje?

Verjetno tam še trebijo solato, ko gostje pridejo a?[/quote]

Ne, kuhar gre po naročilu še lastnoročno na tržnico po eko zelenjavco.

vse kar si naštela je kvečjemu +5 minut, nobene bistvene razlike. edino kar se kuha celo uro je kakšen golaž, ričet, pasulj in ostale težke jedi na žlico… ampak predvidevam, da ljudje bolj al manj to kuhajo 1x na mesec.

Če pa ti surov krompir (tisti, ki raste v zemlji) uspeš v 15 minutah umiti, olupiti narezati in skuhati, pol sem pa jaz… ne vem kaj. Če pa misliš tistega iz vrečke, pol pa verjamem ja.

Pohan zrezek tudi narediš v 15 minutah? Kupiš surov zrezek v trgovini, drobtine, moka jajca? vse to narediš pa še spečeš ga v 15 minutah?
Matr, kako sem jaz ena nesposobna gospodinja.

Ma ne no, saj nočem bit nesramna, ampak ko mi prijateljica govori non stop kako ona vse nahitro skuha, pa kar v pečico da, skratka vse tako hitro olupi in oh in sploh.
Ja na koncu pa se itak zagovori, kako je to iz skrinje vzela in pogrela, pa kako ji je mama včeraj skuhal, pa ono je pogrela itd.
Ja no seveda, pa sem vedno mislila kako je oh in sploh wonder women.

Da ne govorim, da pri moji sestri vedno, ampak res vedno vse nekaj na pol surovo, premastno, nekuhano, preveč ali premalo slano…jem.
Ampak bog ne daj, da ji kaj rečem o njeni katastrofalni kuhinji (kao hitro in dobro), se takoj na smrt skregava.

No hočem povedat, da obe “obvladata” dobro in hitro kuhanje :))) ja ampak ne vem za koga, a za prašičke?
No sem raje kar tiho in grem kaj ven pojest ponavadi.

vse kar si naštela je kvečjemu +5 minut, nobene bistvene razlike. edino kar se kuha celo uro je kakšen golaž, ričet, pasulj in ostale težke jedi na žlico… ampak predvidevam, da ljudje bolj al manj to kuhajo 1x na mesec.[/quote]

Ti imaš zgleda dva para rok, da ti gre tolk hitro. Če bi kuhar tvoje naročilo začel obravnavati z nule, kot si ti to predstavljaš, verjemi, da bi se nasedela v restavraciji.

Tole se mi zdi ravno tako, kot moj mož, ki vedno pride povsod ful hitro. Kaj pa vem, vedno pretirava, da je bil v ne vem pol ure iz Maribora do Kopra ali kaj pa vem kje vse, ko pa jaz grem isto pot, pa res nikakor, ampak nikakor ne morem prit niti približno njegovemu času!?
A ni to čudno? Pa grem večkrat, pa mi ne uspe, bi morala imet raketo in bit ful v prekrških na cesti.

Ja no, on pride približno tako hitro do nekega mesta, trgovine, igrišča, kaj pa vem, kot nekatere skuhajo, pa kokerkol obrnem vem, da ni šans da pride v tem času kot on trdi…

pire ni iz vrečke… kupljen krompir, olupim, dam kuhat! za pečen krompirček isto, nalupiš, narežeš v fritezo…
Riž valda da je iz vrečke, kakšen pa naj bo???
pohanje… aaaam kakšne drobtinice? to je že na zrezku!

Ja kako dva lista solate? A ne pišejo one vedno: veeeeeliiiiikaaaaa skleda solate;-))))))))))))

ahahaa, dobra;-))))))))))))))))))))

Pečen krompirček: ja za eno osebo. Ne pa za 4 člansko, z dvema najstnikoma, ki pojesta veeeliiiikooooo
skledo pomfrija.

A pa krompir naribaš, da je kuhan v 15 minutah? Meni se še noben krompir na kocke narezan ni skuhal v 15 minutah.

A drobtine so tudi že na zrezku? Da ni to mogoče Ledo ali pa Zmrzko?

Špinača v 15 min? Hmmm, jaz res porabim ogromno časa, da očistim in operem špinačo, pa skuham, precedim, nasekljam, pa še naredim… Ja pa smo spet pri zamrznjeni hrani…

http://www.foodnetwork.com/ ce v iskalnik vtipkas 30 minute meals dobis veliko zadetkov in pri vseh receptih so navedeni casi predpriprave in priprave.

Samo jaz ima pa celo kuharsko kosilo z naslovom 20 minut je dovolj. Recepti so sicer za dva, ampak dejansko tako hitro skuhaš. Recimo medenega piščanca z mandlji ali pa porov lonec z ribo sta meni ljubša dva.

V 15 minutah ti uspe olupiti krompir, ga skuhati in pretlačiti? Zaupaš recept?
Ali pa ješ surovega?

Če na čisto drobne kocke narezan krompir daš kuhat v vročo vodo, je kuhan v 15 minutah. Samo, kaj čem s takim vodenim krompirjem? Za pire se mora kuhat v večjih kosih, npr. v velikosti malo večjega jajca prerezan na pol.

Kdo pa pa olupi in pretlači?
Govorimo o tem, da je od začetka priprave kosila do tega, da je kosilo pripravljeno, vsega skupaj 15 minut.

koliko ur se že kregate kaj v 15 minutaj skuhate?

:))))))))))))))))

Jaz sem tudi med ta hitrimi, ker se mi enostavno zdi škoda časa za to, da nekaj 3 ure čvažim in ponavadi so vse te jedi, ki se tako dolgo pripravljajo itak da nezdrave, ali iber redilne.

Tako da, jeva s hčerko, večinoma, sezonske solate s kakšnim zrezkom, kosom ribe (ki je vedno hitro pripravljena), Včasih kakšne makarone s paradižnikom (kar je mimogrede zelo zdravo, predvsem če so makaroni še polnozrnati) ali tudi z melancanami, bučkami.

Pogosto naredim ta ‘speedy zelenjavno mineštro’ zelenjavo pred kuho na drobno naribam in potem je dovolj da prevre in kuha kakšnih 5 minut pa je že gotovo. Če zraven poješ kak kos polnozrnatega kruha je to ravno tako nasitno, predvsem pa zdravo.

Ena jed, ki je ravno tako zelo hitro gotova je palenta s pršutom, jaz popražim na teflonu tenke koščke pršuta, da postanejo hrustljavi kot čips; skuham polento in potem na koncu 1 minuto predn postrežem, dam not te koščke pršuta. Zraven pogosto jem motovilec v solati.

Tudi šparuge z jajci so izredno zdrave in dovolj nasitne za kosilo , ali pa špinača s koprivo in pire krompirjem, ali pa kakšna obogatena zelenjavna solata z mocarelo, ali parmezanom (na lističe narezanim) jajci, fižolom…..

Ne razumem zakaj ste tako zafilozofirale in začele obsojat drugače misleče. Vsaka naj kuha kot želi in kakor dolgo želi.

Zase vem, da v kuhinji dnevno preživim največ pol ure. Ostalo je škoda, za me.

ni šans nobeni ne vrjamm da od začetka do postrežbe na mizo porabi samo 15 minut.

če bi imela vse že pripravljeno pa še to ne.
pazi
moraš prinesti sestavine iz hladilnika, iz omare, dati iz vrečke, ki jo prineseš iz trgovine,. potem piskar iz omare, prižgati šporget vse to se sešteva meni bi že to vse skupaj vzelo 3 minute. . če je vmes zelenjava se mora oprati, verjetno. sem zelo hitra, ampak medtem, ko se mi recimo olje greje ne olupim in narežem čebule ali slanine. že preveč cvrči ko dam gor. pa recimo da to traja ko pražim 2-3 minute smo že na dobri 5-ih pa še nič nimam. potem pa vsako živilo potrebuje vsaj 10 minut da se pripravi.

jao ne ne vrjamm. rižota v 15-ihz miutah. čebula, korenček, paprika, mesek, riz v 15-ih minutah?????????????.sam za pripravo rabim toliko.

pire krompir hahaha ni šans. zrezki še manj … očististi solato ok to je hit če je lepa ….

mah bv da razmišljam kaj bi mi ratal v 15.ih minutah. niti testenin s kečapom ne. bi mogl vse letet okoli. da dam piskr vn, počakam na vročo vodo,da voda zavre traja zih 5 min (večja količina za recimo 4 ljudi). potem da se skuha. pogrejem ala kečap, in da pripravim mizo …meni ne bi ratalo pa ponavljam baje sm tok hitra drugače, da sama sebe lovim in mi drugi ne morej slediti pri katerikoli stvari.

dober tek vsem

Meni je zanimiva tudi tista, ki skuha golaž v eni uri. Bi me zanimalo, kako, ker tega jaz niti s Fantom iz vrečke ne spravim skupaj.

Ali pa pomfrit. 2 kg krompirja olupit, narezat, oprat, posušit in ocvret v 15 minutah? Mene tudi (kot že nekatere pred mano) daje občutek, da te hitre kuharice pripravljajo obroke za 1 osebo.

Meni se pa ne zdi škoda časa, prebitega v kuhinji. Pripravim, vržem v lonec ali v pečico, potem pa pustim hrani čas, da se primerno skuha / speče. Ne stojim pred štedilnikom s štoparico v roki, ampak medtem kaj pospravim, obesim perilo, ali pa preprosto skuham kavo in malo počvekamo.

V čem je pravzaprav smisel postavljanja hitrostnih rekordov pri kuhi?

Ena bolj pametna kot druga.

ZAKAJ PA NE DELATE SAME MAKARONOV? Joj kok ste lene. Kupujete jih??

ZAKAJ ne pridelujete riža? Ojoj kupujete ga!!

ZAKAJ niste same sebi zdostne? Zakaj težite??

Alo alo – pojdimo delat!! Za jutr je treba pripravit hrano………..

Se strinjam.

Ko je odprta tema, kaj boste kuhale, madonca, pišete pa take vsakodnevne jedilnike, da še tok zverzirana kuharca ne more sfolgat v 1 uri. Večina vas našteva, da imate vsak dan zelenjavno župco, za sladico ledene kavice, pa štrudle, pa sladolede, sadne kupe. V temi, kjer se je pa kuhalo “le” 15 minut, ni pa nobena nobene župce ali sladice omenila.

Še dobr, da nisem od včeraj!

New Report

Close