Skuhamo danes..
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Kosilo s širšo družino, praznujemo. Aperitiv: domači orehovec. Goveja juha z domačimi rezanci, pečen piščanec in pečenka, krompir iz pečice, ajdova kaša na čebuli s špinačo, sladka pečena jabolka, solate: radič, zelena, motovilec, fižol s čebulo. Spremljava: sladki muškat, mamin bezgov sok. Sladica: sadni biskvit, sladoled, smetana in polivka iz malin.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Danes sem se zbudila z glavobolom, zabasanim nosom in bolečim grlom.😟
Torej rabim močno hrano, tudi če pravega apetita najbrž ne bo. Gobova juha, gosta s smetano in peteršiljem, mož je od sosedov privlekel divjačino, ki sem jo že včeraj našpikala, kruhovi cmoki in brusnice, za sladko se pa že hladijo kokosove kocke.
Kosilo s širšo družino, praznujemo. Aperitiv: domači orehovec. Goveja juha z domačimi rezanci, pečen piščanec in pečenka, krompir iz pečice, ajdova kaša na čebuli s špinačo, sladka pečena jabolka, solate: radič, zelena, motovilec, fižol s čebulo. Spremljava: sladki muškat, mamin bezgov sok. Sladica: sadni biskvit, sladoled, smetana in polivka iz malin.
[/quote]
Mamamoja:)))) ajoooooj, tole si me pa šiblna 100 na uro:)) …ajdova kaša, domači rezanci:)))
Ev velik BRAVO szi moje strani!!!
In kakšno je počutje ob pravkar napisani debeli laži? Bojda teslo babje ne misli, da se bo to verjelo?
Na mizi bo pa verjetno kruh in pašteta, za sladko pa bo pa kar žlica medu. Trositi zblojene poste je pač lažje kot priučenje kuhe, ki pa jo babe itak ne obvadajo
[/quote]
A se nikomur ne zdi, da je šlo tole s krajami nickov malo daleč? So troli pogruntali, da čez vikend ni adminov in imajo orgije?
Ne štekam, koliko pod lediščem mora biti taka pamet, ki ji je tole zabavno.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
A se nikomur ne zdi, da je šlo tole s krajami nickov malo daleč? So troli pogruntali, da čez vikend ni adminov in imajo orgije?
Ne štekam, koliko pod lediščem mora biti taka pamet, ki ji je tole zabavno.
[/quote]
Kraja? Tukaj si pa v zmoti. Če je nick prost ga lahko vzame kdorkoli in to ni kraja. Če ni prost, ga ne vzameš. Tole imaš pa ti pamet pod lediščem. Sicer pa osebno verjamem, da je ta nick registriral pravi polarni. In to je zame zaključena zgodba. Butast je pa že od zmeri.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
A to dejansko nakladate in vse kar ene sladice in pite, pa piškote delate? Že včeraj sem brala, pa so ene tudi imele. Če je res, potem ni čudno, da je ITM naših otrok pa verjetno tudi vaš, mnogo višje od normalnega.
Pri nas pa danes kuhana goveja juha, gresovi knedli, za zraven pomfri iz domačega krompirja, tisti štrcunski zamrznjeni je no go pri nas, meso bo kar iz juhe, solata pa domače vložena rdeča pesa. Sladice ne bo. Palačinke pa kdaj naredim za večerjo otrokom, pomazane z mojo marmelado.
Pečem za rd, za kak praznik, počitnice, ekstra željo otrok, samo zato, da bom na mon napisala, da sem naredila pecivo za požrešne sosede pa se mi tudi lagat ne da.
Bog vam požegnaj 🙂
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
A spet ena, ki ne prenese, da nekdo – celo, mors mislt? – z veseljem obrok-e pripravlja? Vsaj za vikend, ko je vec casa, pa tudi iz pisanja je razvidno, da gre za vec obrokov, celo kaksna jed za vec dni …
[/quote]
Ja ok, dokler je nabiranje kg veselje ti kar. Pri nas sladica ni in ne bo redni del kosila. Ne čez teden in ne čez vikend. Pri vas pa kakor želite.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Pri nas pa gosta močna jota in zraven pita s skuto in jabolki. Mi imamo letos veliko jabolk in naredim pogosto za kosilo neko mineštro (fižolovo, joto ali ričet) in nekaj sladkega, to je meni zelo ljuba kombinacija. Pa ni noben debel, smo sami zdravi športni suhci, ker ne pojemo najprej pet hodov drugih jedi in potem še sladico. Pri nas pojemo pač le nekaj na žlico in kos štrudla ali pite. Ker ne jemo nič kupljenega v stilu piškotov, čokoladic, čipsov, pomfrijev, hrenovk, paštet ipd…, se mi tako kosilo ne zdi poseben greh. Sploh ker naredim v celoti vse sama, od testa dalje, iz polnozrnate domače moke, manj sladko…
Zvečer za večerjo bo še malo jote in solata.
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
Prosim za recept za vlečeno testo iz PZ moke
hvala
[/quote]Delaš kot iz navadne moke…samo da ko umesim testo dam malo kisa in olja v testo….in obvezno mora čez noč počivati pokrit z folijo v hladilniku….
….in ko ga vlečeš….moraš imeti jekleno voljo in živce da ga previdno razvlečeš. Kakšna naglica ne pride v poštev!!
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
![](https://forum.over.net//wp-content/themes/poortal/static/img/avatar-placeholder.jpg)
In ko ga vlečeš..dodaj olje in ga večkrat “potegni” z plast ob plastjo..in nikoli ne uporabi prstov ko vlečeš..samo pesti (razen na začektu)in podlakt…plahutaj z testom kukr da so netopirjeva krila….pa bo:))
[/quote]
O, super, podrobni napotki za jabolcno umetnijo, ma zgleda jo bo prihodnjic pod mus treba ustvarit. Samo ‘tezavica’ bo tako dolgo cakat na testo – a lahko kaj manj casa pociva za enak rezultat?
O, super, podrobni napotki za jabolcno umetnijo, ma zgleda jo bo prihodnjic pod mus treba ustvarit. Samo ‘tezavica’ bo tako dolgo cakat na testo – a lahko kaj manj casa pociva za enak rezultat?
[/quote]
manj ku počiva…težje boš raztegnila testo na res, res tanke lističe…PZ obvezno čez noč….raje pa 24 ur u hladilniku.