Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SKUPAJ NAREDIMO SPISEK! – kje se splača kaj kupovati (Spar, Tuš, Lidl, Hofer)

SKUPAJ NAREDIMO SPISEK! – kje se splača kaj kupovati (Spar, Tuš, Lidl, Hofer)

Tale draginja (in še napovedana) mi požre vedno več evrov in sem sklenila, da zdaj pa konec komot nakupovanja in bom kupovala bolj načrtno in premišljeno – kjer je pač določen izdelek cenejši. Če se že zapeljem v Citypark v Interspar, se lahko še k sosedu v Tuš, Lidl in Hofer. Pa vas vse lepo prosim, če naredimo skupaj en seznam, kje je kakšna stvar poceni, da bomo lažje poceni kupovale.

Pa začnem:

trajno mleko – Hofer
jogurti – Hofer
mozzarela – Hofer
zmrznjena zelenjava – Hofer
gotova moka za kruh – Hofer
toaletni papir (3-slojni) – Spar

Kaj pa kvaliteta ali tebe zanima samo cena? Kakšno je npr. trajno mleko iz Hoferja?

Lp.

V tem seznamu bi se bolj na ceno osredotočila. Kvaliteto bo že vsak sam presodil. Seveda sem pa na seznam dala samo stvari, za katere menim, da so kvalitetne.

Nič slabše kot npr. iz Mercatorja, Tuša ali Špara…..v to sem prepričana čeprav zaradi odročnosti ne hodim v Hofer, kupujem pa v Lidlu.

Hoferjevemu trajnemu mleku čisto nič ne manjka. Sicer pa res, kvaliteto vsak presodi sam, oz. ima pravico misliti, da je kvaliteta boljša, če nekaj preplača.

pred časom se je prav tukaj debatiralo, da samo Hofer prodaja slovensko mleko.

Moj seznam:

Tekoči pralni prašek – Lidl
črne olive brez koščic – Lidl
Ajvar – Mercator (njihova znamka)
senf – Mercator (njihova znamka)
paradižnikova polivka – Hofer
rdeč fižol v konzervi – Hofer ali Lidl (isto)
mlada koruza v storžkih – Hofer
zamrznjeni ribji fileji – Hofer
sladoled – Hofer

Kupujte slovensko blagovno znamko.
V nasprotnem primeru, boste čez nekaj let jamrale, kako imajo pri nas službe samo še prodajalci in državna, ter občinska uprava.

Ja, če ne kozlaš ob hofferjevem mleku npr. Drugače pa je cenovni razred sledeči od najdražjega do najcenejšega:

1. mercator
2. tuš
3. lecler
4. špar

tisti, ki si to lahko privoščijo, verjetno kupujejo slovenske izdelke.
tisti, ki jim gre bolj za nohte in gledajo na vsak euro, pa verjetno raje kupijo tam, kjer je ceneje.

Eleine, bi z velikim veseljem, a potem bi ostala lačna. Za mojo družino so slovenski izdelki absolutno predragi.

K spisku pa dodajam:

vlažni robčki: Muller (4 Babydream v kompletu)

Kaj pa sveže sadje in zelenjava ter meso? Kje se to najbolj splača?

meso ponavadi v Leclercu pa tudi Hofer ima ene dobre puranje zadeve.

Sveže sadje in zelenjava…malo mešano. No, sadje velikokrat vzamem v Hofru, ker mi je všeč kako je pakirano (da ne more kar vsak vsepovprek šlatat), pa dobro je. Se mi zdi, da tam še nisem videla II. klase, tako kot v našem lokalnem šparu…

sadje in zelenjavo kupujte na tržnici. se pozna tako na okusu kot kvaliteti.

O, saj bi…pa kaj ko med tednom “dela” samo do 16h. Tako ostanejo samo sobote, pa mi ni vsakokrat v Lj se vozit.

Sadje in zelenjavo kupujemo večinoma v Hofru. Tržnica je žal od nas oddaljena več kot 60 km.

Pri Škotinovi Majdi na tržnici BTC.

Trajno mleko je najcenejše v Eurospinu – 0,55€.

Meni pa je okus Hoferjevega trajnega mleka zelo všeč (ni primerjave s kakšno M znamko), odkar smo ga enkrat slučajno probali, ga zdaj samo še tam kupujemo (moža pošljem vsake toliko časa v Hofer po mleko, ker mi je malo od rok).

Mi pa zelenjavo nabavimo kar na vrtu je NAJBOLJŠA in NAJCENEJŠA in NAJBOLJ KVALITETNA!

🙂

…..PA ŠE NAM PRODAJTE, da boste zaslužili.;-)))

Kaj pa razni sadni sokovi (ne mislim osvežilne pijače, ampak prave sadne sokove)? Pa sirupi za redčenje?

Ja, jaz bi tudi, pa pri nas tržnica dela do 13. ure:(

Leclerca pa tudi na obali ni.

Drugače pa, v Eurospinu sir, pivo, šalša, pašta, fižol, čičerika, leča, koruza v konzervi. Ostalo pa v Mercatorju (določeni izdelki so cenejši, kot v Tušu).

jaz kupujem vse piščančje izdelke v trgovini PP Ptuj, je na Ptuju in v MB, za drugod po Slo ne vem, pa verjetno imajo druge tovarne mesnih izdelkov tudi kakšne svoje prodajalne.

tam kupim sveže meso, zamrznjene izdelke, paštete, salame, tudi jajca…
tam kupujem zato, ker dobim vedno sveže in imajo dobro izbiro, cene pa nekoliko nižje.

sicer pa meso kupim v mesnici (ne v raznih Sparih,ipd), najraje v zasebni mesnici, za katero vem, da ima kakovostne izdelke, pa tudi tam imajo akcije in znižane cene.

vse sokove ima Hofer za moj okus dobre, tudi sirup (malinovec).
sicer kupujem v Mercatorju, ker nam je najbližji in nimam občutka, da je dražji kot Špar ali Tuš, ali Lidl in Hofer.
lp

A jo poznaš??!!??

S tem se pa strinjam!

Že dalj časa se odpravljam pogledat v Lidl, še nisem bila. V Hoferu ponavadi kupim tablete za pomivalni stroj in znižano zelenjavo in kruh. Po moje je res najcenejši Interspar, zato enkrat na mesec naredim tisti glavni nakup tam in tudi sicer najraje zavijem tja zaradi najnižjih cen. Ko mi je ta mesec zmanjkalo tablet za pomivalca, sem jih zaradi pomanjkanja časa kupila kar v Sparu.

Res dobra tema!

New Report

Close