Skupina DEŽUR
Ima kdo izkušnje s skupino Dežur z Dolenjske? Kako povezujejo program na poroki, so prilagodljivi in kakšna je kaj glasba? Midva imava tudi pomisleke ali najeti cel band (6) ali band z bobni (4 osebe, brez pihalcev). Če jih je kdo spoznal na kakem njihovem špilu lepo prosim za kako mnenje, čimprej. Imava namreč mešane občutke pa nič konkretnih informacij… Hvala! <3
Živjo
če še ni prepozno, PRIPOROČAM, DA NAJDETA DRUG BAND.
Po prejšnjih pozitivnih komentarjih, so se očitno pokvarili z leti, ampak njihova profesionalost je kot temperatura na Antarktiki (krepko pod nulo).
1. ker so imeli dan prej špil, so se zgovarjali, da so utrujeni in zato ne morejo igrat – To je njihov problem; če ne zdržiš pokonci do polnoči, dva dneva zapored, si zorganiziraš samo en špil, sploh, če je to poročni, ki je rezerviran 1 leto vnaprej…
2. organizirane je bilo samo pol igrice, ker so pozabili del teksta..isti razlogi, utrujeni od prejšnje noči..
3. razlog, da ne igrajo je med drugim bil tudi, da nimajo publike (ker je bilo v prostoru samo nekaj gostov) – ne vem od kod takšen ego, stadiona nikoli ne bodo napolnili…
4. ko sta jih ženin in nevesta opozorila, da igrajo premalo, pa so se začele grožnje, da bodo odnesli zvočnike..višek predrznosti pa so bile še žaljivke…
5. metanja šopka in podvezice niso zorganizirali, in kakšnega drugega povezovanja tudi ni bilo..
Je tudi natakarica rekla, da so imeli še dve poroki, kjer so igrali oni in je bila ista zgodba..
Mi smo se sicer imeli odlično zaradi super družbe in vina:) in si niti ne zaslužijo, da se jih spomnimo, čeprav danes izgleda, kot da bo v spominu ostalo samo to..polomija od benda..
lp
Samo rad bi podal repliko uporabniku tjaA.
bil sem na tej doticni poroki in mislim da glede na to, da nimas razjasnjenih pojmov in ozadja, ne komentiraj prevec ostro. Dežur je skupina ki izvaja skoraj vso glasbo ki jo ta svet pozna, od narodnozabavne do rocka, jazza, bluesa, balkana,…ni pa skupina dežur modrijanovski tip benda (da ne bo pomote igrajo tudi njihovo glasbo) niti turbo folk bosne kar je bilo zazeljeno. Sicer se je ze v naprej vedlo kaj sta zenin in nevesta narocila. To je isto kot bi oblekel belo svileno obleko in sel z njo kidat gnoj! Za igrice ne vem ker me ni bilo zraven sem pa absolutno preprican da je v glasbenem smislu bend svoje profesionalno oddelal.
Ko pa smo ze pri podnu od podna pa raje kako recimo na svate.
konstantno zbadanje in matretiranje članov ansambla, javno izražene osorne žalitve, kričanje na člane benda, živalsko tuljenje na odru muzikantov na njihovo opremo in pa na pol nago skakanje svatov povsod naokoli ter histerična žaljenja neveste, ženina in njegove mame ki je več kot očitno obremenjena sama s seboj.
Bend je igral vrhunsko samo svatje so imeli drugo sliko glasbe v glavi kot pa je digovirjeno.
Kar se tiče groženj pa je bilo govora, da se ansamblu zasluženi denar ne bo izplačal in je bilo odnašanje zvočnikov izrečeno kot neka varovalka, da člani ne bi ostali na suhem brez plačila.
ker si očitno bil/a tam samo svat in ne del organizacije, ne poznas ozadja in je tvoje komentiranje brezpredmetno.
kako bi pa ti pod takimi pogoji deloval/a?
vprasaj se malo….
p.s. ta ansambel je z ženinom, ki je, ce odstejemo to poroko fejst decko, sodeloval ze veckrat in tudi igral na bratovi poroki in je tocno vedel kaksen tip glasbe ta ansambel igra.
pa Lp, Gorazd
Bom čisto direkten!
Sem vodja skupine DEŽUR, ki poleg blatenja na sami poroki sedaj doživlja še na internetu. To kar se nam je zgodilo v soboto v vsej glasbeni zgodovini še nismo doživeli. Toliko žalitev pod nivojem in pritiskov, da ga verjetno ni benda, ki bi vzdržal kaj takega!!!
res da smo prišli zaradi preobilice nastopov (kar je dokaz da dobro delamo), rahlo skurjeni, vendar smo igrali korektno in predvsem za vse okuse, kot to vedno počnemo. Na nas pa je bil pritisk, da bi dobesedno samo DIVLJALI do onemoglosti, kar pa za bend z akademskim nivojem najbolj ne pretiče. Znamo narediti dober žur in kvalitetno igrati VSE zvrsti glasbe za vse okuse!!! Nam pa je bilo že po drugi rundi PREPOVEDANO igrati dalmatinske skladbe z obrazloživijo, da nismo na pogrebu itd…. kljub temu, da je bilo tretjina svatov, ki pa so tako skladbo oboževali!! Takoj po torti, ko smo dogotku igrali primerno in nežno glasbo, so nas prekinili z glasbo DJ-ja in dali vedeti, da smo za tisti večer tzaključili. Takrat je bila ura že cca pol dveh. Nakar je sledil napad verbalih žaljivk in groženj, da ne bomo dobili plačano, čeprav je bila zaradi ženina Boštjana, ki ga še vedno cenim cena pod našo povprečno, saj smo igrali tudi na bratovi poroki kot tudi na zabavah podjetja kjer je služboval pred leti in bil tudi organizator dogotkov. Vedno so bili maksimalno zadovoljni. V tistem verbalnem žaljenju in grožnji, da ne bodo plačali, sem odgovoril, da bom takoj izključil ozvočenje, če se to ne neha. Kljub temu, smo po tistem dogotku še enkrat stopili na oder in naredili enourno rundo, ki se je ne bi sramoval nobeden svetovni bend, saj smo pokazali iz kakšnega testa smo!!! Po rudni je napetost rahlo popustila in padale se celo pohvale in smo se dogovorili še za eno rundo, nakar je ženin za 10 min prišrl in dejal, da lahko kar zaključimo in nam je plačal manj kot je dogovorjeno. Takrat je bila ura cca 3 ponoči!!! Do takrat je bil tudi dogovor!! Pa smo kljub temu bili pripravljeni še igrat! In kako naj bi mi po tistem naredili še metanje šopka in podvezico?!?!?!? Jaz sem kljub temu pristal na vse, saj nisem želel nobenega incidenta, čeprav je šel zmanjšani honorar na moj račun. In to kljub temu, da sem ženinu brezplačno postavil lastno ozvočenje še na civilnem obredu!!!
Poleg vsega sta imela na poroki še DJ-ja, kateremu sem omogočil, da je predvajal glasbo na moje drago in vrhunsko ozvočenje, s tem da se je nekaj napol nagih svatov drlo na moje mikrofone, pa nisem nilč rekel!!! DJ je svoj posel opravil zelo korektno in pohvalno. Prav zato sem pričakoval, da bi ob obilici glasbe lahko tu malo maj igrali, saj sem imel občutek, da nekaterim svatom pa vseeno ni bilo všeč tako živalsko norenje?!?!?
Za mene je poroka ZGODBA O LJUBEZNI in ne živalski žur. Tisti, ki si želijo imati poročno zabavo NA NIVOJU z vrhudnsko glasbo so naši kupci in so VEDNO ZADOVOLJNI! Tisti, ki pa imajo radi ponoreli ŽUR, pa naj najamejo temu primeren bend!!
MENI JE ZELO ŽAL, da nam tudi tokrat ni uspelo zadovoljitei naročnike. Posebej zato, ker je ženih fajst fant, k ga cenim!!! Tudi zato sem mu dal izjemen popust in si pri pripravah za njega vzel veliko časa!!!
Verjamem, da mu je hudo, da ni bilo tako kot si je želel. Tudi meni je!!
V bendu smo sprejeli še nekaj organizacijskih ukrepov, da bomo v prihodnje zmogli premagati tudi take ekstremne situacije, čeprav nam na takih divnjih porokah ni želja igrati. Veliko raje imamo nivo in svate, ki cenijo kvalitetno glasbo. oz, se na glabo razumejo, SAJ JE NAJHUJE, DA OCENJUJE TVOJO STROKOVNOST TISTI, KI O TEM NIMA VELIKO POJMA.
En dan pred tem smo igrali publiki kjer je bilo 2/3 prisothih glasbenikov, ki so bili z nami zelo zadovoljni!
TO NAM VELIKO VEČ POMENI!!
Janez 040-892-892
Nama je skupina Dežur igrala na poroki prejšnjo soboto in razen zečetne napakice, ki je bila takoj odpravljena, je vse teklo gladko. Svatje so plesali, kot jih midva še nikoli nisva videla plesat, igrali so vse od slov. popevk, narodnozabavne, do rocka, evergreenov, dalmatinskih… Še lastnica gostišča Jelenov greben jih je posebej pohvalila, ko je poslušala njihovo tonsko vajo, pa je vajena Nuše Derenda ipd. Nama kot ženinu in nevesti je bilo itak najbolj pomembno, da se sprostiva, da Janezu in bendu prepustiva vodenje, da ne rabiva skrbet za dobro počutje svatov, da se držimo dogovorjenih protokolov in da celotna ohcet poteka okusno (brez neslanih šal ali igric). Svatje so bili navdušeni, midva vesela, da je vse teklo gladko in sproščeno, tako da jih res brez težav vsakemu priporočava!