Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek skupne finance

skupne finance

zasledil sem en pogovor o skupnih financah v partnerstvu.

Zanima me vase mnenje – sem v vezi, oba delava, ziviva skupaj. Stanovanje je moje, stroske zanj placujem jaz.
Placujem tudi dopuste, vecerje in pravzaprav vse skupne izdatke.

Ona mesecno zasluzi malo preko 1000 evrov – jaz precej vec, zato tudi ne vidim razloga, da ne bi placeval kar je za naju skupaj.

Je pa ona precejsnja zapravljivka – svoj denar zapravi v recimo 14 dneh, pol pa mene prosi za sto, dvesto ali petsto, za malo šopinga….

kaj menite?

Da se zbudi iz sanj. To pravim.

Kmalu bos na kanti, oziroma ko bos prvic brez sluzbe oziroma.denarja te bo zapustila….poznamo mi take “zapravljivke”…. Resi se dokler se mores

Da te finančno cuza oz. izkorišča, ker si dovolj trapast, da se ji daš.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kaka bujna domišljia.

Hipotetična vprašanja – hipotetični odgovori. Se vsaj nekaj dogaja, čeprav imaš tudi takšne primere, ampak mislim ,da so redki moški tako trapasti. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pomembno je, da sta oba zadovoljna. Denar itak ni problem zapraviti. Če boš imel kdaj ta problem, imaš punco, da ti ga reši. Se ujemata. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Dokler bo za svojo ritko skrbela k je najboljši indikator… ti kar plačuj, le več fukaj, da ti pade cena na fuk, se razumemo.

Plačuj in trpi, neumnost stane.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Če ti tako paše, potem špilaj kekca. Meni se zdi pošteno, da so finance skupne, v kolikor gre za resno, trdno zvezo.

Če je slučajno res tole, kar pišeš (v kar dvomim), si butec in butec. :))

Kaj pa če on zasluži pet tisočakov? To, da on po svoji presoji upravlja s tem denarjem, zna biti še najbolje za njega. Kaj pa naj? Pet jurjev vrže v skupno kaso, kamor da ona svojega tisočaka? 🙂

Super. Ona lahko zapravi 5 jurjev njegovega in troši brez presoje, on pa jurja njenega. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Neumno. V vezi vsak prispeva po svojih močeh. Ampak zato ker ti več zaslužiš plačas vse … tako pa to ne gre.
Saj potem, pa se ne smem čuditit Spajderju in njemu podobnim, da imajo slabo mnenje o ženskah.

če poslušaš ženske, ki resnično ljubijo svojega partnerja in imajo “resne in globoke veze” in “zaupanje”, potem ja.
vsaka se bo takoj strinjala :))))))))

ampak nekaj me zanima. kako je tip lahko tako sposoben, da zasluži 5 jurjev (to predvidevam, da je bilo mišljeno na mesec in ne v pol leta?) in hkrati tako zabit, da njej pusti zapravit polovico njegove plače :)))))))))

Če moški pusti ženi zapraviti polovico njegove plače, še zato ni zabit, ampak velikodušen ali pa mu je vseeno za tisto polovico, ker denar najverjetneje zasluži na lahek način.

Običajno je ravno obratno. Zabit je tisti, ki je obseden z denarjem in škrt.

Zanimivo je to, da folk piše o plači 5.000€, ampak grem stavt, da ne poznajo ljudi, ki bi veliko zaslužili. Zato nekaj na pamet lapat…

moški, ki si dovoljuje, da baba prej kot v polovici meseca zapravi CELO svojo plačo, medtem, ko on plačuje VSE stroške, počitnice, itd. in nato še to isto babo financira vsakič ko ga prosi s po 500€ za šoping (wtf? to pomeni, da ženska zapravi par jurjev na mesec samo za šoping?), je zabit kot kanta.

moški, ki si dovoljuje, da baba prej kot v polovici meseca zapravi CELO svojo plačo, medtem, ko on plačuje VSE stroške, počitnice, itd. in nato še to isto babo financira vsakič ko ga prosi s po 500€ za šoping (wtf? to pomeni, da ženska zapravi par jurjev na mesec samo za šoping?), je zabit kot kanta.[/quote]
Ne, temu se reče ljubezen do ženske in ne do denarja. 🙂
Ker pa je zate to nekaj nemogočega, sklepaš, da je takšen moški neumen.

moj bivši je zaslužil 10k/mesec, jaz pa takrat malo pod jurja. res je on več prispeval za stroške na splošno, ampak je šlo vseeno tudi od mene nekaj. niti slučajno mi pa ni na pamet padlo, da bi mu rekla, “dragi, a mi daš 500€ da grem v emporium al pa Udine pogledat”. wtf? še ko mi je uhančke kupu za r.d., mi je blo nerodno… potem je dobil prepoved dragih daril :)))

:))))) pi*da, ste bedni…
ko ženska reče, da pričakuje od moškega minimalno 2 jurja plače, je svinja materialistična.
če se pa tip pusti ženski molzt in nategovat, je pa to “ljubezen” :))))

ljubezen ni to, da si partnerja plačuješ. in če bi ona njega res imela rada, bi denar vlagala/porabljala za nekaj za skupno dobro ali za skupne aktivnosti, ne pa za svoje šopinge.

Morda veš, da si ga s tem prizadela ?

mogoče bi katerega drugega, njega zagotovo nisem.
moški, ki ima kaj v glavi, se zaveda, zakaj je lahko samo tako razmerje zdravo. niti mu nisem prepovedala zapravljat zame, ampak sva se čist lepo zmenila, da si bova za ta denar mogoče naslednjič raje privoščila skupni vikend ali kaj podobnega.

jasno vi, ki mislite, da “poznate ženske”, veste, kaj naj bi si ženska želela. v resnici nimate pojma. niso vse ženske mahnjene na obskurno drag nakit in čevlje. nekatere imajo raje nov avto. ali počitnice na eksotičnih otokih, kamor bosta šla skupaj kajtat. in potem ste užaljeni, če bi imela ona raje kaj drugega. v bistvu pa niste užaljeni, ker se ona ne pusti razvajat, ampak ste užaljeni, ker je prizadet vaš ubogi ego in ker nočete sprejet, da nimate pojma.

a sem že povedala, da nimate pojma? 🙂 še dobro, da taki ne zaslužite 5k+ 🙂

Jah saj jaz tudi nisem razumel, zakaj eni hočejo, da sprejemo točno to kar ti ponudijo ali pa nič. Morda pa je res le stvar ega Lepolaska. Kdo bi vedel, hvala za pojasnilo.

Aja.. zakaj pa je un, 10k/mesec tip, bivši ? Kakšno žensko pa ima danes oz. če kaj veš kako ima z njo to rešeno ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close