Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Skupni nakup nepremičnine

Skupni nakup nepremičnine

Iščem soinvestitorje za skupni nakup večstanovanjske stavbe v Centru.

Jaki investitor si ti, da iščeš soinvestitorje na MONu! Le daleč daleč stran, kam te neso noge!

Centru česa? Ljubljane, Berlina, Zgornjega Kašlja?

Stran iz teme, če je ne razumeš.
Gre se za skupni nakup večstanovanjske stavbe (4 stanovanja), ki zaenkrat še ni etažirana. Kupi se po deležih, nato pa se etažira. Seveda se tebi še sanja ne, o čem je govora, zato pišeš neumnosti!
Če je kdo zainteresiran, naj se javi! Lokacija je zanimiva tako za bivanje kot tudi za investicijo!

Mi je marsikaj jasno, med drugim to, da se investitorje za takšne projekte nikakor ne išče na MONu, temveč vse kje drugje…

V vsakem primeru pa srečno, ker se mi zdi, da boš vsaj tega dosti potreboval.

Stran iz teme, če je ne razumeš.
Gre se za skupni nakup večstanovanjske stavbe (4 stanovanja), ki zaenkrat še ni etažirana. Kupi se po deležih, nato pa se etažira. Seveda se tebi še sanja ne, o čem je govora, zato pišeš neumnosti!
Če je kdo zainteresiran, naj se javi! Lokacija je zanimiva tako za bivanje kot tudi za investicijo!
[/quote]
Čisto prav ti je napisal, na Monu iščeš investitorje ne me basat s takimi, pa podatek kje je oz. bo ta nepremičnina je pomemben, ampak od osebe, ki na portalu išče vlagatelje za milijonsko investicijo ne moreš pričakovati veliko pameti.

Jah bih kupio. Trebam za familiju is Bosanskog Broda, a i šire. Al samo ako se moze tamo imat dosta ljudi a dole jednu malu poslaščičarnicu i pekaru.

[email protected]

No pa povej ti, kje se jih išče, če si bolj pameten od mene. O kakih investitorjih sploh govoriš? Saj se ne kupuje hotel! Tu se gre za so-kupce, za vsako stanovanje po enega.

Z etažiranjem znajo biti precejšnje težave, tako da najprej uredi to, potem pa išči kupci za “konkretna” stanovanja. Z neznanci iti v tak projekt, ojej

Jebote čuk, o kakih milijonskih investicijah govorite? Cena enega stanovanja bi bila enaka vsem drugim, s to razliko, da za ceno stanovanja v Fužinah dobiš stanovanje v Centru.
Če niste zainteresirani, se vam ni treba oglašati. Saj na Monu niso vsi budale!

Saj zato sem poudaril, da je neetažirano. Če so vsi solastniki zato, potem sam postopek ni preveč kompliciran.
V bloku tudi živiš z neznanci, ane?

Saj zato sem poudaril, da je neetažirano. Če so vsi solastniki zato, potem sam postopek ni preveč kompliciran.
V bloku tudi živiš z neznanci, ane?
[/quote]
Ja seveda, v bloku živiš z neznanci. Stanovanje kupiš pa sam.

Prvo kar je, če bosta nepremičnino kupila skupaj, bosta imela vsak svoj solastninski delež. Kako se bo vpisal kredit, kako če bo kakšna izvršba, stečaj?! Najbrž bo sicer določeno, kdo ima kaj, ampak vseeno je riskantno.

Drugo, predvidevamo, da je center Ljubljane, a še vedno nisi napisal.

Tretje, v kakšnem stanju je nepremičnina, kakšno je njeno pravno stanje, je vse OK določeno?

Takole je, zadeva morda izgleda atraktivna, ampak ima ogromno cak in možnosti, da gre marsikaj narobe. Zato tvoj ton pač ni primeren. Morda se sam ne zavedaš, da nizka cena pač pomeni, da je nepremičnino težko prodati oziroma je z njo kaj problemčkov. Res dobrega odvetnika si dobi, ki bo pripravil pogodbo, da se ne boš potem tepel po glavi, ker si zdaj hotel privarčevati nekaj sto eur.

Drugače se pa s takšnim povpraševanjem obrneš na nepremičninske agencije ali še bolje nekoga, ki se s tem ukvarja, če pač tega ne poznaš, daš oglas na nepremicnine.net, karkoli že, ker MON je bolj primeren za brisače in kako preživeti s 155 EUR na mesec za hrano za osem ljudi, od tega tri najstnike športnike.

Najbolje pa je, da sam vse sfinanciraš in potem začneš stanovanja prodajati, ampak očitno ti finance tega ne dopuščajo, ker sicer ne bi na MONu iskal soinvestitorja.

Ja tko to zgleda. Nekdo, ki nima niti za burek, bi se rad šel Airbnb v centru , ker je prebral in slišal, da na dan lahko zaslužiš z oddajanjem 100 in več € :)))
Če bi imel vsaj za burek ali dva, bi najel kredit kupil večstanovanjsko stavo, uredil stanovanja v njej in po potrebi eno stanovanje tudi prodal ostalo pa oddajal, da izplača kredit.

Tko pa išče še kakšnega naivneža oz. soinvestitorja, ki tud nima za burek 🙂

p.s. no ena taka zgradba se prodaja mal naprej od magistrata, če se je kdo sprehajal tam mim…

Niso, si pa ti budala ker pričakuješ, da bo kdo dal sem gor svoj e-mail, ti iščeš kontakt torej daj svoj mail morda se najde kak idiot.

Jaz sem potencialno za.
Kolikšen vložek pričakuješ ?.. cca

Okvirno od 100 do 120 tisoč, nekaj bi bilo razlike glede na velikost posamezne enote, obnovljenega stanovanja.

Pozdravljeni!

V vsakem primeru bo potreben nakup solastniški deležev, če bo v tej fazi več kupcev, ki bodo skupaj kupili to hišo. Po tem je obvezna izvedba etažne lastnine. Pomembno je tudi, če je možno ločiti vse priključke (ne z odštevalnimi števci). Vse je pa odvisno od dejanskega stanja nepremičnine in obsega ter možnosti adaptacije.
Za celotno stavbo bi mi morda imeli potencialnega kupca. Če vas kaj takšnega zanima mi pišite na [email protected]

Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec, licenca MOP 567 Naj bo prodaja ali nakup nepremičnine brez stresa, nepotrebnih zapletov in stroškov. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tanal nepremičnine Tanal d.o.o. www.tanal.si, [email protected] Posredovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin, svetovanje na področju nepremičnin

Okvirno od 100 do 120 tisoč, nekaj bi bilo razlike glede na velikost posamezne enote, obnovljenega stanovanja.
[/quote]

100k za stanovanje v centru? koliko je pa to velikost? 30 kvadratov? Pa kaj je zate center? Kodeljevo?

Ker imam še nekaj vprašanj, se mi javi prosim na : krnekiza (af) gmail. com.

[/quote]

100k za stanovanje v centru? koliko je pa to velikost? 30 kvadratov? Pa kaj je zate center? Kodeljevo?
[/quote]

Kodeljevo ni center, ker je že na drugi strani proge. So pa center nove poljane, vodmat, prule…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close