Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Skupno lastništvo stanovanja

Skupno lastništvo stanovanja

Lepo pozdravljeni,

S partnerjem, s katerim živiva v izvenzakonski zvezi, kupujeva stanovanje. Ke je partner po pokojni mami podedoval denar, bo približno 16% denarja od skupne vrednosti stanovanja dal kot polog za kredit, preostanek kredita pa bova vzela vsak polovico pri isti banki. Zanima me, ali bom jaz potem postala 42% lastnica nepremičnine, partner pa 58% lastnik, ali se da dogovoriti tudi tako, da se navede njegov vložek pri najemu skupnega kredita, meni pa se temu primerno preračuna višina anuitete, da postaneva oba 50% lastnika ?

Zelo vam bom hvaležna za vaš odgovor.

Kako bosta s partnerjem določila višino deleža na skupnem stanovanju je stvar dogovora.

Možni sta obe varianti, t.j.

1. da se dogovorita, da je partnerjev delež na stanovanju večji zaradi vložka “podedovanega denarja” (ki sicer spada v posebno premoženje vašega partnerja)

ali

2. da imata enaka deleža na stanovanju, tako da njegov vložek podedovanega denarja ovrednotite z ustrezno višjo anuiteto za stanovanje na vaši strani.

_____________________________ ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close