Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skupno spanje otrok

Skupno spanje otrok

Pozdravljene, že večkrat sem tu našla odgovor, pa upam da ga bom tudi tokrat.
Imam dva fanta stara 4 in 2 leti. Mlajši zaspi na spodnjem pogradu v postelji starejšega fanta, potem ga prestavimo v otroško posteljico. Starejši pa zaspi v spalnici v najini postelji in ga prestavimo v njegovo posteljo. Vsak je navajen zaspati sam.
Poskušali smo ju dati istočasno spat tako, da smo dali zgornji jogi na tla, da sta imela postelji skupaj. Eno samo hihitanje in smejanje pozno v noč v temi, na koncu sta bila oba v eni postelji. Vendar nista zaspala skupaj, je moral iti starejši v spalnico.
Sprašujem vas kako navaditi otroka, da bosta zaspala v skupni sobi. Ali bi morali to prakticirati že od rojstva mlajšega sina?

Hvala za vsa vaša mnenja in izkušnje ter odgovore.

Lep pozdrav
Maksi23

Kot za vsako stvar je potrebno malo uvajanja. Seveda bosta še klepetala, ti pogovori so meni tako prijetni, prav za dušo. Med vikendi, ko imate čas, naj bo z njima eden od staršev, pa kakšna pravljica, pogovor in bosta hitro sprejela način spanja.Nekaj časa lahko spita tudi v eni postelji, mene ne bi motilo.

Kaj pa če gre najprej spat en in ko zaspi, gre še drugi? Budil ga najbrž ne bo? Pri nas oba (oz. vsi štirje) spimo v isti sobi že 2 leti. Stara sta 2 in 4 leta in sta do prejšnjega meseca hodila spat en za drugim. Hči je ponavadi takoj, ko sem jo položila v posteljico, zaspala. Sin je šel potem cca pol ure kasneje spat. Prejšnji mesec pa sva ju začela navajat, da gresta spat skupaj. Dva dni je bila zabava dobro uro, nekaj dni kasneje pa le še nekaj minut. Seveda je odvisno od tega kako sta utrujena in kdaj gresta spat, poleg tega 2 letnica spi še v otroški posteljici z ograjico in se ne more prosto gibat po sobi.

Daj jima čas. Na začetku je vedno veliko veselje, potem pa se bosta navadila. Če boste za prvomajske doma, se mi zdi idealno za začetek, ker bosta zjutraj lahko malo dalj spala.

Čez vikend sem ju dala spat ob pol 9, seveda pravljica, pesmica, vsak svojo igračo, pokrit, ljubčka, ugasnit luč in sem šla ven. Zabava do 10 zvečer, ko sem imela vsega skup dosti in sem ju razselila.
Zdi se mi, da je težava v tem, da vsak sam zaspi, sploh dveletnik rabi mir, da zaspi.
Maksi23

A lahko vprašam kdaj seksate če mate otroke v spalnici? res, čisto resno vprašam. kadar jih ni doma? ali v dnevni, ko ze spijo?

:))))))))))))) čisto resno! :))))))))))))

a vi seksate samo v postelji? Kje pa imate domišljlja?

Pri nas smo morali dati tamalčka pri 4m k taveliki v sobo. Sedaj gresta skupaj spat, malo pojeta se smejita, se skregata. Ampak tamal hitro zaspi, tavelika še poje pol pa zaspi še ona. Dokler je to klepetanje v mejah normale me ne moti, če pa začneta ful razgrajat pol pa pač grem rečem tišina in je mal bolj mirno.

Ah, vedno isti izgovori. Ne, ne seksamo SAMO v postelji, vendar kdaj pa kdaj tudi v postelji zapaše, kar pa pri vas ni možno.

Moji punci imata skupno posteljo velikosti 160 x 200. Pri natančno taki starosti, kot jo omenjaš ti, smo začeli s prakticiranjem skupnega odhoda v posteljo in nam ni uspelo zato smo potem ene pol leta delali tako, da je šla tamala prva in ko je zaspala, se je pridružila še tavelika. Seveda je ni zbujala, kristalno jasno ji je bilo, da se tega ne počne. Po pol leta smo začeli s skupnim odhodom v posteljo, pravljica in lahko noč in je uspelo. Seveda ni vedno isto in včasih klepetata še kako uro po odhodu v posteljo, vendar je to navadno na kak deževni dan, ko se ne uspemo dovolj utruditi v naravi. Pač, v končni fazi vedno zaspita, se pa najde npr. 1 dan na mesec, ko je treba eno odstraniti v najino posteljo do takrat ko zaspi druga, ker včasih so pač preveč nagajivi, da bi jih lahko primerno umiril. Večinoma nam uspeva, stari sta pa 4 in 6 let. Sploh zdj, ko smo zunaj skoraj do teme, skupno spanje ne predstavlja problema.
Veliko uspeha.

Pri nas spita skupaj kakšne pol leta. Seveda so bili na začetku problemi, ki pa smo jih rešili tako, da se je nekdo od naju z možem pač vlegel k starejši (ki načeloma zaspi v parih minutah). Malega pa miril na daljavo. Sedaj zaspita brez težav. Ta velika skoraj takoj. Mali pa si še kake pol ure poje pesmice in se igra z igračko, ki jo ima v postelji.

A ti si lullaby? :))))) Sej se ni treba skrivat, če si tolk radovenden/na.

Pri nas je možno v postelji, ko otrok ni doma, kar se je sicer do zdaj zgodilo bolj redko ampak je bilo toliko bolj sladko. Drugače pa si raztegneva kavč. Ali pa tudi ne :))).

Pri nas pa na kavču, na kuhinjskem pultu, v dnevni na preprogi med igračami, v tuš kabini in še kje bi se našlo.
Hvala za odgovore, posebej Nale.
Čav čav.
Maksi23

New Report

Close