Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek skuta, ki ni kisla

skuta, ki ni kisla

Prosim za kuharski odgovor. Kakšno skuto – kaj mora pisati – moram kupiti, da ne bo takšna kisla. Enkrat sem kupila eno fajn, tak nežen okus je imela, sam sem pozabila.

Hvala!!!

Na tržnici jo kupi, pa bo sladka, ker je sveža.

Jaz kupim albuminsko. Ta ni kisla. Imajo jo pa v ta velikem Mercatorju, v kakšnih manjših ne, vsaj pri nas. Drugače pa tudi tista pasirana, od Ljubljanskih mlekarn ni kisla.

Kupiš jo lahko tudi potrgovskih centrih: imenuje se sladka albuminska skuta; pakirana v lončkih po 550gr ali v vrečki, 1000gr.

Mleko pasteriziraj(skoraj zavri) in vanj takoj vlij nekaj jabolčnega kisa (na 3 litre cca 1/2 dcl) in to pusti da se ohladi. Precedi in poiskusi, če ti bo okus skute všeč. Jaz uporabljam domače mleko, s trajnim, ne vem če uspe.

Ne jo narediti z jabolčnim kisom. Bolje je z alkoholnim kisom kot tule[/url] .

Je potrebno manj kisal. Skuta je super, sladka. Manj kisa uprabiš boljša je- zato uporabiš več procentni kis- kis za vlaganje, alkoholni kis 6-9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

poskusi kupiti tisto, kar imenujejo ricotta …

še z animljivosti:
v hrvaški Istri imajo naslednja poimenovanja:

Skuta: slatka, kompaktna, lahko jo režeš nožem

Svježi sir: kiselkast, grudast in gre za Slovensko skuto

Poskusi Vipavsko skuto, nežna, kremasta, nič grudic..

Vipavska je dobra, a je vseeno kisla. Kot je napisala ena zgoraj, rikota ni kisla. Dobiš jo sigurno v evrospinu ali pa v lidlu.

MMM najboljša je od naših sosedov iz Tinja ( Pohorje). Za mene je to diamant med skutami. Odkar se odvisen od nje, jo cenim kot nisem cenil še nobene dobrote prej.
Nevtralna, fajn grudasta in tako paše ali v sladke ali v slane nadeve.
Gospo na TInju, pa taaaako hvalim, da je vedno vsa rdeča v lica od samih pohval.
Sem ji že rekel, da sem jo po vseh forumih pohvalil in da bom raje prenehal, da mi še ne bo kdo od vas začel gor hoditi in bo na koncu cena šla gor, skute pa bo zmanjkalo. To pa bi bila TRAGEDIJA!! 😀

New Report

Close