Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skutna potica

skutna potica

Ne vem kaj delam narobe da se mi skutna-sirova potica stalno sesede.Z orehovo in kokosovo nimam problema.Pa potrosim skuto z drobtinami ,lepo kipne,tudi prepikala sem jo nazadnje, pa isto.Sem tak jezna ,da sem jo kar v smeti vrgla.Prosim za nasvet.

Potica, če ti pade dol je problem po moje v tem, da je skuta premokra ali pa je testo preveč namazano. V skuto je fino, če dodaš malo cca3 žlici pudinga. Sicer ne vem točno čemu pomaga vendar se obnese.
A ja pa še ena možnost je, da pade potica dol, lahko da je prehajana in se skorja dvigne- odstopi.

a posipam prah kar po skuti?

Swarovski! Nisem toliko v peki, da bi vedela-pa me vseeno zanima-ali si mislila puding-skuhan ali še v prašku?? Okus? Napisala žlici-veliki?

Ko pripravljate maso za namaz potice potreseš pudingov prah kar po njej. Torej v bistvu vmešaš med skuto, sneg, jajci, sladkorjem. .. Vse skupaj previdno pomešaš in to je to.
Upam, da sem sedaj bolj razumljiva.

Ne najdem recepta za skutino potico, zato te prosim, če mi ga lahko napišeš.
lp

testo delam kot za orehovo,nadev pa pol kile puste skute,sladkor po okusu bolj malo kot več,en rumenjak in malo drobtin.Sem dobila nasvet naj za skutno potico delam raje testo iz kile moke in zvaljam bolj na debelo.še nisem probala.mogoče se potem ne bo sesedla.vsekakor pa bom poskusila dat tudi puding kot je tu svetovano.

skuto morate kupiti nepasirano. ta je bolj suha in ne bo padla toliko v testo.

Sama vedno delam skutno potico pa se mi nikoli ne sesede.Naredim testo iz 80 dkg moke. Testo razvaljam malo bolj na debelo kot za orehovo potico. Za nadev pa vzamem:
500 g nepasirane skute, da jo lažje odcedim nato pa sama spasiram
sladkor po okusu
1 rumenjak in sneg 1 beljaka ( sladkor in beljak dam tik preden filo namažem na testo9
3 žlice pšeničnega zdroba
malo limonine lupine
1 vanili sladkor
3 žlice kisle smetane
po želji rozime namočene v rum
Lp

New Report

Close