Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Skype video call in trojanski konj

Skype video call in trojanski konj

Ojla

tisti, ki ste stručkoti na področju računalništva, prosim povejte, ali je možno fasati kakšen zlonamerni program – npr. Trojanskega konja, če se oglasiš na videoklic osebe, ki jo ne poznaš? Ali je to možno tudi v primeru, če se samo oglasiš na videocall, pa sam sploh nimaš priključene kamere na računalniku? Tule sem namreč brala, da se to lahko zgodi. Sicer tega nisem nikoli še storila, me je pa nek moški poskušal priklicati preko videocalla, pa se seveda nisem odzvala, ker sem sumila, da je to lahko nevarno zame.

Hvala vsem, ki boste podali svoje nasvete

Ne, ni mozno. Cetudi dobis klic na pogovor ali video-pogovor, ni kar tako mozno dobiti virusa. Ce ti pa poslje nek cuden link ali pa exe datoteko, ki jo moras namestiti, potem pa ja. Iz samega pogovora pa nikoli.

Se nekaj …nikoli ne zaupaj, ce ti nekdo rece : Your skype is outdated, updated it on this link (fake link) … nikoli ne nasedi na fake linke, program te bo sam obvestil, da imas zastarel sistem ali program, ne pa en neznanec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close