Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Šla bi na Triglav

Šla bi na Triglav

Pozdravljeni!

Sem že vprašala na drugem forumu, pa dobila neresne odgovore. S kolegi(cami) smo se odločili iti da bi blo fino poskusit kaj zanimivega in smo se odločili da gremo na Triglav. Zanima me:

– Iz kje štartati, da bo pot najkrajša in koliko približno traja? (Kondicije imam nekaj, grem vsako soboto na Šmarno goro, zdaj poleti tudi med tednom.)
– Preverjala sem za hotel, pa me zanima če je na poti na Triglav kakšen OK hotel? Videla sem Kredarico, ki nima tople vode (?!), skupinska ležišča, slabe WC-je,.. Zadnje kar želim je spati skupaj s kakšnim prešvicanim hriboplazilcem. No, tudi sama bi se rada umila kot človek. Je še kaj drugega kot Kredarica?
– Je zgoraj kakšna trgovina, da ne rabiš nositi vsega s seboj? Sodelavec mi resno razlaga da je Spar na Kredarici, ampak mam občutek da me spet malo na gladko, tudi v Googlu ne najdem.
– Glede obutve: je zdaj poleti dovolj športni copat? Za hec sem probala v trgovini gorske čevlje, ampak so težki in neugledni. Saj snega najbrž ni več sredi julija, ali pač?
– Če mogoče katera ve: kje v LJ najti kakšen lep ženski nahrbtnik (kakšne tople barve)?

Lp

doma ostani(te)….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

prav res!
lol…

Zakaj. Do septembra sem prebral da je OK iti?

sodelavc se je zmotil. ni špar gor, ampak lidl.

Na Triglav greš gor, greš dol in to je to, ne rabiš prespat.

Samo zafrkava in provocira.

pri toliko komplikacijah je najboljš če ste kar doma.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ne samo na Kredarici,tudi na Triglavu je Interšpar,nidani.Nahrbtnike pa imajo na Triglavu tako fancy,da je najbolje, da si ga kar tam nabaviš,kolikor vem imajo zdaj tam celo 90% popust. Na Kredarici in na Planiki sta hotela kot v Dubaju,tako da hitro idi tja,da ne bo prostora zmanjkalo.No,sicer pa obstaja še alternativa na Triglavu,samo je s samo petimi *,tako da vsekakor pohiti.
Aja,pa najbolje je v dežju it,imaš gor vse zastonj,pa še pijače ne rabiš kupovat.


No, tudi to bi blo OK. Glavo da je.


Zakaj pa potem prespijo gor? Sem mislila da je za cel dan hoje.. Gor in nazaj mislim.

Če hodiš na Šmarno goro potem s Triglavom ne boš imela težav, je približno isto. Imaš v bližini doma na Kredarici tri hotele, najboljši je de luxe kategorije z internetom, kabeltv, wellnes,…. Tam zraven je tudi spar. Ne potrebuješ kupovati planinskih čevljev, do Kredarice so dovolj crocksi, do Triglava pa si boš v trgovini kupila opanke. Snega je še za kakšno kepo, pa pokrivala ne pozabi zaradi sonca.

Ne, hoje je za pol dneva.
Drugače pa prava vzorna Ljubljančanka, a ne :).

to tisti reveži, ki niso sposobni naredit zadeve v enem dnevu. za vas, ko vsak dan hodite na šmarno goro bo to mala malca


No, tudi to bi blo OK. Glavo da je.


Zakaj pa potem prespijo gor? Sem mislila da je za cel dan hoje.. Gor in nazaj mislim.[/quote]

gor prespijo zaradi ene ekstra redke zadeve, ki se ji reče triglavski sončni vzhod, totalno unikatna zadeva, sicer ti za to doživetje računajo mal ekstra ampak se splača, tistih 500 eur dat za ogled tega fenomena, če ne želiš tega videt pa doplačat, greš pa lahko mimo kredarice na sfingo, pa tam čez, pa kmal prideš do najbližjega interspara pa potlej do tistga hotela kako se mu že reče, nekaj na P…, ne na A al na S la neki tazga, unikatna oblika in nastanitev v glavnem, pa vročo vodo imajo tam.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Imaš mogoče kakšen link?
Ne vem ali samo jaz ne najdem.
Za močno sonce sem pa slišala ja, baje celo bolj kot na morje. Verjetno ker si bližje soncu gor. 😛

🙂 sem ti mislna enga kolega priporočit k je gorski reševalec in med drugimi vodi tudi skupine na Triglav, pa ko sem začela brati tvoje pisanje – tega raje ne priporočam – je bolj take sorte kot Koreninc na Radio 1. 🙂 Se bojim da boste preveč za njegovo srce 🙂

no zdaj pa čisto resno, vidim, da so drugi spet v monovskem stilu pač šaljivi in se samo malce “norčujejo” namesto, da bi ti pomagali.

glede tvojih vprašanj:
1. predlagam, da štartaš iz vrat, greš po tominškovi poti, mislim, da je ta najkrajša. hiter vzpon, za razliko smeri iz pokljuke ali pa krme recimo. izberite dan po dežju, po možnosti, da še ponoči dežuje, ker takrat vsi “turistični” obiskovalci ostanejo v dolini. v tem primeru bo štart koli 6 ure zjutraj več kot dovolj. okoli 9.30 bi moral biti triglav osvojen. najbolje pa bo, ko na poti od kredarice do triglava ne boš srečala nobenega.
spust bo mala malca dobri 2 urci in si pri avtu. lahko pa izbereš drugo pot čez plamenice, malo podaljša zadevo, samo se ne vračaš po isti poti, kar je ful fino. ob enih že lahko plavaš v blejskem jezeru priporočam toplo!!!! v vodi se boš fajn raztegnila.
kondicija ni problem.
2. glede hotela ti žal ne znam svetovati. zna biti gor neki fensi zadeva, ja, saj vozijo tudi helihopterji, tako da so temu primerne tudi cene. pač elita in smetana. drugače pa ne vem, zakaj te to zanima saj ob 10-ih dopoldan prenočišča pač ne boš potrebovala. da bi čakala večer pa prespala pa tudi ne vem, če imajo kakšne dejavnosti, da bi se zamotla (adrenalinski park, šoping centri, vem pa da je cerku :-D)
3. glede trgovina ne vem, je nisem pogrešala. poleg tega pa tudi ne vem, kater odrasel ne more zdržati brez vsega od 6 do 12-ih, ko boš že nazaj pri avtu.
4. glede obutve ti vseeno svetujem, da se potrudiš in obuješ gojzerje, ker ne vem koliko si vešča. jih pa nedvomno sprobaj, da te ne bodo ožulili. drugače pa je ok tudi nizek treking čevelj, če si zelo fit in športen pa tudi športni copati zadostujejo sploh če se boš odločila prelaufati zadevo. preverjeno kolega vedno laufa (gorsko) samo v supergah. pogoj je da si res stabilen, da si vešč, imaš ravnotežje, si fit, poskočen in previden. japank pa ti vseeno ne priporočam, ker lahko s prsti mimogrede rukneš v skalo, kamen …
5. nahrbtnika niti ne rabiš v bistvu, te ne bo oviru, boš veliko lažja in hitrejša

To, kar je zgoraj napisano je iz resničnih in lastnih izkušenj iz časov, ko sem bila res še norc in triglav osvojila v dobrih treh urah brez vsega. plavanje in kolesarjenje na koncu pa itak obvezno. pa ne pozabi, previdnost ni nikoli odveč in vedno moraš imeti spoštovanje do gore!!!!! IN TO ČISTO RESNO.

srečno pohodnice

ti misliš, da človek, ki sprašuje, kje na vrhu je interšpar, misli resno, ali kaj?

Bi ja raje z gondolo šli, prišparaš za crockse, opanke in še kaj

Jaz mislim, da te hocejo malo demotivirati. Pac ne gre vsak kar na Triglav an! Sploh ne vsak, ki ima toliko kondicije kot ti. Pomoje so ti “folz”. Gredo pa eni tudi v natikacih gor saj zato pa obstaja GRS, da pomagajo ne? Saj ni panike bodo ze ostali financirali helikopter ne se sekirat…

“lahko” – ful ti hvala, dobiš za kofi! 🙂 Tisto glede takšne obutve in žuljev zna bit pa res ja. Se ne bi niti spomnila in bi imela “party” na vrhu.

Pa nikogar nisem spraševala za Interšpar na Triglavu. Zanimalo me je če je trgovina gor, za sodelavca se mi je tako zdelo da se heca. Lidla pa vidim da tudi ni, tako da… s tem se hecate vi, ne jaz.

hotelov maš ful … tud kempinski, sam zate, udobja kolikor hočeš …

ps: v kolikor nisi otrok pod 10imi leti starosti, se lahko delaš samo neumno …

ti misliš, da človek, ki sprašuje, kje na vrhu je interšpar, misli resno, ali kaj?[/quote]

SMRTNO RESNO kakopak? in tudi moj odgovor je čisto resen razen glede hotelov tam pa priznam sem mal padla pod monovski vpliv 😮


Ha? Brez kapljice tekočine na poti? To je pa res noro in prav nič pohvalno. Jaz imam vedno precej s sabo za pit, ampak še vedno kdaj zmanjka. Tisto je pa kriza.

ke smeh :)))))
faca avtorica…to je rablo 🙂

New Report

Close